stimulent din prima zi pt tatic
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
Raluca,
cred ca glumesti. Daca ai citi cu atentie punctul 1. sau chiar si fara a citi cele 42 de zile de postnatal se numesc postnatal adica dupa nastere. Presupun ca sotul tau nu este persoana care va naste ca sa beneficieze de 42 de zile de postnatal. Obligatoriu (daca indeplineste conditiile legii) persoana care naste trebuie sa stea acasa 42 de zile dupa nastere cu bb. Aceasta persoana nu poate sa fie decat doar si numai doar proaspata mamica.
Dupa cele 42 de zile mama sau tata dar doar unul dintre ei daca indeplineste condtiile legii pt a solicita CIC are dreptul sa solicite CIC. Daca insa nu doreste aceasta desi ar avea dreptul ci prefera sa mearga la serviciu, atunci va merge la serviciu. Va primi pt asta salariul normal de la serviciu si in plus bonusul sau stimulentul pt ca a renuntat la CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
_Ralu_ spune:
merci, esti dragutz ca-ti bati capul cu mine! de obicei nu-s chiar asa grea de cap, dar te rog sa ma crezi ca atatea am avut de intampinat cu "doamnele" de pe la ghisee, incat simt nevoia sa ma asigur iar si iar de o situatie ca sa ma pot duce cu lectia invatata sa nu ma mai intoarca de 1000 de ori din drum!
iti multumesc inca o data! la fel si tuturor fetelor care au raspuns la acest subiect!
raluca 38
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza
Rozi spune:
Daca mama nu are dreptul la postnatal si/sau CIC, tatal are dreptul la CIC/stimulent incepand cu ziua nasterii copilului. Imi pare rau ca nu am acum posibilitatea sa postez din legi, sper sa reusesc si sa revin.
Oricum, Raluca, nu inteleg de ce nu incercati macar sa depuneti dosarul inainte de cele 42 de zile?! Chiar daca totusi nu are dreptul la stimulent, o sa primeasca incepand cu data la care considera ei ca va avea dreptul!
_Ralu_ spune:
da, rozi ai dreptate! o sa depunem imediat ce vom avea certificatul de nastere al bebelushei! singura chestie de care imi era teama era, ca-mi va respinge dosarul tanti de la primarie, ca ultima data cand am fost la ea, era taaaare neinformata! a zis ca ea nici nu a auzit de niciun stimulent...deci poti sa-ti dai seama! oricum o sa insist sa-mi primeasca dosarul ca treaba ei e doar sa-l dea mai departe, si eventual sa ajute cu info! dar...nu prea e cazul dupa cum se vede!
intrebarea mea e, daca stie cineva, actele care trb depuse pt dosarul de stimulent sunt aceleasi ca si pt indemnizatie, numai ca pe cererea resp bifezi stimulentul si nu indemnizatia? sau e cava diferit?
multumesc inca o data!
raluca 38
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza