indemnizatie de copil

indemnizatie de copil | Autor: Mihakvcs

Link direct la acest mesaj

Salutare !

Situatie: Am carte de munca cu salariul minim pe economie (370 ron) din martie 2006, trebuie sa nasc in octombrie, moment in care voi avea practic numai 8 luni pe cartea de munca.

Intrebare: Stie cineva care este procedeul prin care pot obtine indemnizatie pentru copil, sau unde pot intreba ? Unde se depun actele? Am dreptul la indemnizatie ?

Am incercat sa inteleg ceva din OUG 158 / 2005 , dar ... .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Trebuie sa ai cel putin 12 luni cu venituri profesionale supuse impozitului pe venit pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Si eu am fost cam in aceeasi situatie, si , din pacate, nu beneficiez de indemnizatia de crestere, ci doar de alocatia de 240.000 lei ( multi bani pentru cresterea unui copil, stiu LOL). Nastere usoara si sa te bucuri de bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxivan spune:

Si eu am fost in situatia asta (adica am avut vechime din iulie pana in aprilie, cand am nascut, adica 9 luni), dar pentru ca imediat dupa facultate (mai exact dupa licenta) m-am angajat, facultatea s-a considerat stagiu asimilat. Nu are legatura cu salariul pe care l-ai avut si eu tot minim pe economie am avut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Nu poti sa iei prin sotul tau? Sunt aceleasi conditii parca, daca el are mai mult de 12 luni lucrate beneficiaza el. Si completezi tu ca nu primesti indemnizatia. Poti sa te uiti pe B1Tv parca, la emisiunea Ne priveste. Era miercuri dimineata cu probleme legate de indemnizatia asta. Sau mergi la primaria de sector si intreaba unde se depun actele ca sa rezolvi probleme pana nasti. Banii astia sunt buni oricum. Sunt destule cheltuieli legate de bb si nu sunt de lasat. Nastere usoara!

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

nu poti beneficia de indemnizatie.daca sotul are 12 luni pe cartea de munca poate solicita concediu paternal de cerstera copilului.asata daca are un salariu mai mic de 8 mil si va convine sa stea pe banii astia.daca are mai mult de 8 poate solicita stimulentul de 3 mli. pt reintoarcerea la serviciu,dar numai dupa min. o luna de stat in cresterea copilului.asa o sa aveti salariul +3 mil.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

din ianuarie se face alocatia 2 mil. asa ca daca mai iei si tre de la supliment e ceva.astia 2 mil. intra tot in cei 8 da sunt 6 pt. crestere si 2 pt. alocatie.in felul asta mai primesc ceva si mamicile care nu au un an vechime neintrerupta.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput