parinti neajutorati si nervosi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Este o varsta dificila, si este drept, copilul este inca foarte sensibil, iar din cate spui tu, deja cu imunitate scazuta. Sper ca aveti un medic bun care sa va poata indica un tratament de intarire, mai ales ca vine iarna din nou, iar la Constanta e tare frig.
Si fata noastra a mers la gradinita de la 1 an si 2 luni, tot pentru ca nu aveam cu cine sa o lasam. La gradinita ramanea 10 ore, cat eram noi la serviciu. Bineinteles, raceli la ordinea zilei, tuse, si ca si voi, am ajuns cu ea internata in spital. Erau perioade cand era ok, perioade cand o duceam taras-grapis, la gradinita, cu siropurile in sac, pentru ca nu puteam lipsi niciunul de la serviciu.
Indiferent prin cate dificultati treceti, copilul tot nu are nici o vina. Deci, poate sunt dura, dar ar trebui sa va ganditi mereu ca nu aveti voie, pur si simplu, sa va descarcati nervii in fata ei. Cu atat mai putin asupra ei.
Copilul nu va pricepe, dar ar fi bine sa va stabiliti o "schema" de educatie. Nu trebuie sa o certati daca nu face ceva, daca face invers, sau daca se face ca nu aude. La gradinita la fata mea (si apoi am aplicat si noi acasa), foloseau un scaunel de pedeapsa, unde copilul, daca facea ceva nepermis, trebuie sa stea cateva secunde, un minut, depindea de pozna. Functiona (si functioneaza si acum) extraordinar. Trebuie sa fiti consecventi in deciziile pe care le luati privitor la programul ei de somn, programul ei de joaca, la ce are voie si la ce nu are voie.
Vad ca locuiti in Constanta. Duceti-o in parc, in Tara Piticilor, sa isi consume energia. In curand o veti putea duce la teatrul de papusi. Ocupati-i timpul - fata mea se juca cu mare placere, la un an jumate, cu plastelina, cu acuarele si cu lipici (lipea forme din hartie glace' pe coli - lipea urechi, nas, ochi si gura pe farfurii de carton, faceam par sin hartie creponata, si uite asa iesea un omulet). Era fascinata de creatiile ei, dar cel mai tare o incanta faptul ca le faceam impreuna.
Ea trebuie sa cunoasca lumea din jurul ei. Aplicati metoda numaratului pana la 10 (care functioneaza de-adevarat!) si eliminati complet din jurul ei discutiile pe ton ridicat. Daca nu o veti face mai repede, veti observa in curand ca si ea ridica tonul. Nu cred ca vreti asta. Va doresc sa aveti toata rabdarea necesara pentru a face mai frumoasa lumea din jurul micutei voastre! Toate eforturile merita cu varf si indesat!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput