cat este salariul in preaviz?

cat este salariul in preaviz? | Autor: rapsody

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cat se plateste in perioada de preaviz? Cele 15 zile sunt lucratoare sau calendaristice?...nemernicii mi-au desfiintat postul in timpul cic...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns axia spune:

15 zile lucratoare
Salariul este exact acelasi, pana la virgula, cu aceleasi drepturi (sporuri si beneficii, daca ai)
Chiar daca ti-au desfiintat postul, tu primesti banii de CIC, iar cand te intorci sunt obligati sa-ti ofere un post similar celui pe care l-ai avut

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Am vorbit astazi si nu imi ofera nimic, decat somajul si 15 zile preaviz in care sa muncesc 4 ore si sa-mi gasesc alt job. In cei doi ani (cic se termina pe 29 aug)sucursala s-a transformat in directie de productie si s-a desfiintat compartimentul nostru. Deci prima zi de munca=prima zi de preaviz. Va doresc sa nu patiti ca mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Nu uita ca trebuie sa primesti banii si pentru zilele de concediu pe care nu le-ai "efectuat" si la care aveai dreptul pe anul in curs.
Cam atat.
Bafta la gasirea unui alt loc de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Rapsody, si acum sa-ti raspund mai concret:
Din cate stiu eu nu au voie sa-ti desfiinteze postul - cat timp tu esti in CIC - sau sa te concedieze imediat dupa ce ai terminat concediul de ingrijire copil.
Da, te pot "concedia" la intoarcerea ta la munca, dar dupa o perioada de... 30 de zile? Cel putin asa e la firma pt care lucrez eu momentan.
Eu in continuare iti urez bafta si sper ca tu sa consulti pe cineva inainte sa accepti asta.

Iti zic asta pentru ca eu am fost concediata la un moment dat in timp ce eram in concediu medical. Asa ca... s-au mai vazut cazuri "mai putin in regula" cu legislatia...

Ai mare grija ce faci. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Ei au motivat ca din cauza restructurarilor. Mai am dreptul la concediu de odihna daca nu am muncit nici o zi anul asta? Eu sunt in cic din 2004.Sau la ce concediu te referi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cic,iar aceasta interdictie se extinde odata pana la 6 luni dupa revenirea salariatei la societate/unitate.
Totusi, dispozitiile legale nu se aplica în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii.

POZE
Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Concediul de odihna se calculeaza si in functie de data angajarii si data primului tau concediu....numai de la Resurse Umane , la firma ta iti pot raspunde exact

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput