Acte teren

Acte teren | Autor: AdelaP

Link direct la acest mesaj

Sper ca nimerit bine sectiunea. Vom primi o parcela de teren la munte de la o cunostinta care din pacate nu are trecut pamantul pe numele ei. Singurele acte sunt titlurile de proprietate pe numele nu stiu carei bunicute si teoretic numai doamna e mostenitoare ( surorile primind in alta parte avere). Noi vrem sa ne ridicam o cabanuta dar sincer am strangeri de inima cand ma gandesc ca terenul nu este intabulat pe noi. Ne-am gandit sa facem un contract de vanzare-cumparare de mana, cu suprafata si locul exact al parcelei respective. Dar stau si ma intreb ce valoare juridica are aceasta hartie din moment ce doamna vinde ceva care inca nu-i apartine. Ce solutie avem? Mentionez ca doamna nu are bani sa-si treaca pamantul pe ea deci asta iese din discutie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Scurt: nici o solutie.
Pentru a putea ridica o cabanuta sau un palat, iti trebuie autorizatie de constructie. N-o primesti daca nu faci dovada posesiei terenului intr-un fel sau altul - proprietate, concesiune etc.
Daca surorile au primit in alta parte avere, sa inteleg ca s-a facut succesiunea dupa bunicuta? Si daca da, acest teren a fost omis din masa succesorala? Ori au renuntat in favoarea doamnei?
Nu poti face "hartie de mana", doamna nu are nicio calitate fata de aceasta proprietate. Trebuie sa-si faca succesiunea dupa bunicuta, si apoi vedeti in ce mod o cedeaza catre voi. Altfel este si ilegal, si riscant pentru voi sa investiti acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Multumesc pt raspuns, asa ne gandeam si noi dar am sperat ca poate totusi exista o solutie. In ceea ce priveste autorizatia de constructie am inteles ca ai nevoie pt cele care au fundatie (s-a schimbat si legea asta?), iar cabana pe care noi o vrem este una din lemn, demontabila, pe care o poti duce ca si melcul in spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Iti trebuie autorizatie de constructie, chiar daca n-are fundatie.

Mergi la inceput