Sa-i spun sau sa nu-i spun???
Raspunsuri - Pagina 6
mariussimiuc spune:
Joycelin,de ce ai impresia ca as cauta nod in papura? Si nu cred ca procentul de femei de pe forum care tac si-nghit este relevant pentru natia romana.Si orice ar fi nu cred ca toti lasii si egoistii s-au adunat taman in Romania.
si acum revenind la subiect...Daca prietena mea este fericita,cine imi da dreptul sa-i tulbur fericirea?Nu e si asta un semn de egoism?
http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Joycelin,de ce ai impresia ca as cauta nod in papura? Si nu cred ca procentul de femei de pe forum care tac si-nghit este relevant pentru natia romana.Si orice ar fi nu cred ca toti lasii si egoistii s-au adunat taman in Romania.
si acum revenind la subiect...Daca prietena mea este fericita,cine imi da dreptul sa-i tulbur fericirea?Nu e si asta un semn de egoism?Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Eu consider ca daca niste femei cat de cat informate care au acces la internet si care nu stau intr-un cotlon de sat pe unde n-au nici de unele se complac in situatii de acest fel... e destul de relevant si imi dau seama ca cele care nu au prea multe variante in jur si nu se pot descurca singure sunt destul de multe. Si nu a zis nimeni ca toti lasii s-au adunat aici dar nerecunoscand ce se intampla de fapt in aceasta tara nu va aduce nimic bun. Si-asa nu se petrece nici o schimbare daramite sa bagi si capul in nisip.
Nu pot sa cred intr-o fericire bazata pe minciuna si inselatorie. I-as spune. Ea alege, dar sa o faca in cunostinta de cauza. Daca m-ar intreba intr-o zi, dupa ce afla, daca eu n-am stiut...? Pentru mine e ca si cum toti din jur ar sti ca am o boala grava care ma va omora in cateva luni dar nimeni nu imi spune ca sa ma "protejeze".
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Nu pot sa cred intr-o fericire bazata pe minciuna si inselatorie. I-as spune. Ea alege, dar sa o faca in cunostinta de cauza. Daca m-ar intreba intr-o zi, dupa ce afla, daca eu n-am stiut...? Pentru mine e ca si cum toti din jur ar sti ca am o boala grava care ma va omora in cateva luni dar nimeni nu imi spune ca sa ma "protejeze".
Facem ce facem si ne legam una de vorba celeilalte.
E cam fortata comparatia,dar pana la urma cam tot acolo duce.Pai daca ceilalti stiu ca ai o boala grava tu nu simti chestia asta? Ca sa fii bolnav tre sa te simti rau,iar daca tie iti este bine inseamna ca ceilalti sunt prost informati.
Nu poti sa crezi intr-o fericire bazata pe minciuna?Pai este fericirea ei,nu poti sa-i cunosti limitele.Cum poti sa apreciezi fericirea celuilalt?
Leditia spune:
Hai mey..de ce nu intelegeti ca nu toti gandim la fel si nu e lasitate sau mai stiu eu..Sunt persoane care nu vor sa stie..De ce sa-mi atrag eu antipatii?pt ce?ce-as castiga si ce-as pierde?(fiind vb de o cunostinta,nu de prietena cea mai buna)
Tipei de care spuneam eu,chiar i s-a spus..degeaba..nu credea s-o pici cu ceara,cu dovezi concrete(poze)nu a crezut!L-a crezut pe sot..si atunci,respectivul care i-a spus si-a atras si antipatia ei si a sotului..si nu a rezolvat nik!Pur si simplu,unii nu vor sa stie..chiar si cand a parasit-o pt alta,tot cauta scuze si avea impresia ca ea e de vina..ca el e asa perfect..
Daca eu cred ca fericirea nu ti-o cladesti pe o minciuna,daca eu am anumite principii,asta nu inseamna ca si cei din jur sunt la fel si gandesc la fel...
Uite aici pe forum,la acest subiect,spunea o fata ca nu a vrut sa i se spuna,ca era mai bine daca nu stia!Ce dovezi mai vreti?Suntem diferiti si gandim diferit si avem conceptii si principii de viata diferite!
O zi faina.
POZE
anca74 spune:
quote:
Joycelin,de ce ai impresia ca as cauta nod in papura?
Pentru ca exact asta faci. Te pisca limba sa nu te iei la harta. Probabil ai o fire care clocoteste la cea mai nesemnificativa discutie in contradictoriu. Well, e si asta un lucru de luat in seama... dar ma tem ca nu e... constructiv in contextul de fata.
quote:
Si nu cred ca procentul de femei de pe forum care tac si-nghit este relevant pentru natia romana.Si orice ar fi nu cred ca toti lasii si egoistii s-au adunat taman in Romania.
Din nou... ori tii neaparat sa comentezi ceva, ori nu intelegi legatura. Ma explic: intr-adevar, cum a spus si Jocelyn, este cit se poate de relevant faptul ca majoritatea romancelor aleg constient sa taca si sa indure o viata bazata pe compromisuri complet aiurea numai si numai ca sa fie considerate "in rindul lumii". Adica maritate, cu copii si cu un tata respectivilor copii.
In numele acestor doua notiuni - casatoria si familia - mii de cupluri se chinuie reciproc unii pe altii, in situatia in care dragostea s-a terminat, violenta conjugala, inselat, etc. ... de frica, teama de viitor, de ce spune lumea, etc.
Cele mai vulnerabile ramin in continuare femeile. Fiindca lor, in majoritatea cazurilor, li se acorda custodia copiilor. Si daca ar fi numai asta... Alti factori de luat in seama ar fi faptul ca multe dintre noi ne dedicam in exclusivitate familiei si copiilor, uitind aspectul profesie, cariera; la fel, aspectul financiar - nefiind pregatite bine profesional, multe dintre noi ne bazam pe barbati sa asigure traiul zilnic; nu in ultimul rind este vorba si de aspectul civil si relational, sa-i spun asa... Citi trogloditi nu gindesc inca in 2006 A.D. ca unei femei divortate viata nu mai are ce sa-i ofere, citi nu evita sa intre intr-o relatie cu o femeie divortata... din naiba stie ce prejudecati timpite, etc.? Daca respectiva amarita are si vreo 2 copii, e trecuta de 35 de ani... sau chestiile astea simultan, poa' sa-si ia adio de la a mai avea o relatie cu un tip normal.
Spun lucrurile astea din propria experienta - fie ca eu am trait asa ceva, fie diferite persoane din familia apropiata - iar cei care doresc sa argumenteze contrar sint rugati sa o faca numai si numai cu argumente valide.
Inca o precizare: cele de mai sus se refera cu precadere la romani. Desi locuiesc de peste 14 ani in Canada, toate relatiile si observatiile mele anterioare au fost numai cu/despre romani. Am remarcat insa la cuplurile mixte - romani cu bastinasii de aici - ca acestia din urma nu manifesta nici o urma de panica subita si generalizata cind dau cu ochii de o persoana divortata. Fie ea chiar cu copii. Sa fie oare... educatia primita de vina? Toleranta? Viziuni diferite vizavi de viata? God only knows... Va las pe voi sa gasiti raspunsul.
quote:
si acum revenind la subiect...Daca prietena mea este fericita,cine imi da dreptul sa-i tulbur fericirea?Nu e si asta un semn de egoism?
Nu. Categoric nu. Definitia corecta a egoismului este acea atitudine de exagerata preocupare pentru interesele personale si de nesocotire a intereselor altora.
In contextul de fata, interesul tau este sa nu agiti spiritele de teama sa nu carecumva sa ti se destrame universul relativ linistit in care evoluezi. Ti-e teama sa nu-ti mai poti vedea prietena sau, si mai rau, sa trebuiasca s-o asculti ore intregi vaicarindu-se, s-o consolezi, sa-ti pierzi din timpul pretios facind asemenea acte de caritate. Din punctul meu de vedere, felul in care te comporti in asemenea situatie denota un egoism exacerbat. Si lasitate.
Dar asta este parerea mea si nu esti obligata sa o impartasesti.
Daca, insa, ai pune pe primul plan interesele prietenei tale, faptul ca, amarita de ea, isi face iluzii in privinta sotului ei, faptul ca - nestiind ca barbatu'-sau se culca cu tot felul de panarame - poate sa capate cine stie ce boala venerica si sa boleasca sau sa crape inainte de timp, etc., ai realiza ca tacerea ta nu face decit sa-i atraga numai probleme mai incolo.
Repet, nu inteleg cum ai mai avea curajul sa te uiti in ochii prietenei tale, in clipa in care va afla - si fii sigura ca va afla intr-o buna zi - ca tu ai stiut chestiile astea de la bun inceput, dar ai bagat capul adinc in pamint si ai preferat sa taci decit sa o avertizezi. Pe mine ma depaseste atitudinea asta... Am avut "prietene" cum sint citeva dintre voi aici, dar m-am debarasat repede de ele. Mai bine stau naibii singura si-mi vad de treaba mea.
Vorba aia, fereste-ma, Doamne, de prieteni ... ca de dusmani ma feresc si singur !
============
How wrong it is for a woman to expect the man to build the world she wants, rather than to create it herself.
axia spune:
Eu as intreba-o : daca ai sti ca sotul meu ma inseala, mi-ai spune ? Vezi ce gandeste.
In principiu, cred ca ar trebui sa stie, pentru ca nu se intelege de nicaieri ca tipului ii pare rau, sau ca s-ar potoli, sau ca e o ratacire.
Greu, intr-adevar, mai ales daca tii la ea.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.
doinabita spune:
Fetelor,mi-e greu sa iau o hotarare,parerile sunt impartite!Stiti cat ma doare ca am fost la timpul acela in locul nepotrivit sa vad de 2 ori ce am vazut?Si mie mi s-ar parea normal sa mi se spuna asa ceva daca ar fi cazul!Imi pun intrebari si nu gasesc raspunsuri, nu sunt lasa de felul meu dar o vad cat il iubeste,cum il asteapta caci vorbim la telefon noi doua mult cand nu poate sa vina la mine,si imi spune ce ii pregateste, se citeste in vorbele ei dragoste sincera MA DOARE CEEA CE STIU!si parca sunt muta,legata al limba,m-am hotarat!Voi risca si voi vorbi cu el!Sa vedem care e mai tare el sau eu?Va spun maine seara!!!
bita doina
mariussimiuc spune:
quote:
Te pisca limba sa nu te iei la harta. Probabil ai o fire care clocoteste la cea mai nesemnificativa discutie in contradictoriu. Well, e si asta un lucru de luat in seama... dar ma tem ca nu e... constructiv in contextul de fata.
quote:
In contextul de fata, interesul tau este sa nu agiti spiritele de teama sa nu carecumva sa ti se destrame universul relativ linistit in care evoluezi. Ti-e teama sa nu-ti mai poti vedea prietena sau, si mai rau, sa trebuiasca s-o asculti ore intregi vaicarindu-se, s-o consolezi, sa-ti pierzi din timpul pretios facind asemenea acte de caritate. Din punctul meu de vedere, felul in care te comporti in asemenea situatie denota un egoism exacerbat. Si lasitate.
Dar asta este parerea mea si nu esti obligata sa o impartasesti.
Mai Anca ce pot sa spun? M-ai citit bre...Esti un foarte bun psiholog! Ma plec in fata parerilor tale!
elara spune:
Doina, eu vad situatia asa:
1.ii spui
..1.1.te crede
....1.1.1.- il iarta si ramane cu el, caz in care exista urmatoarele variante :
......1.1.1.1 - este capabila sa uite ca tu i-ai adus acea veste, ba chiar sa aprecieze ca i-ai deschis ochii si ca probabil relatia lor a evoluat dupa ce au trecut prin acest eveniment ; el insa nu cred ca te va mai vedea cu ochi buni…
......1.1.1.2 - va avea mereu resentimente fata de tine (poate chiar te va ura) si nu prea vei mai vrea sa dai ochii cu nici unul din ei...
....1.1.2 - se desparte de el, caz in care
......1.1.2.1 - este capabila sa uite ca tu i-ai adus acea veste, ba chiar sa aprecieze ca i-ai deschis ochii si ca a scapat de nemernic
......1.1.2.2. - nu te va putea ierta niciodata, asociind mereu persoana ta cu nefericirea produsa de despatirea de el
..1.2 nu te crede – si exista variantele:
....1.2.1 - nu afla niciodata ca ai avut dreptate - e aproape sigur ca nu te va mai avea la suflet
....1.2.2 - afla mai tarziu – si exista variantele :
......1.2.2.1 - il iarta si ramane cu el – cu ambele posibilitati descrise mai sus
......1.2.2.2 - se desparte de el si regreta ca nu te-a crezut cand i-ai spus
2. nu ii spui
..2.1 - nu afla niciodata nimic
..2.2 - afla mai tarziu de infidelitate si de faptul ca tu ai stiut si
....2.2.1 -il iarta si ramane cu el – nu e stiu ce parere va avea despre tine...
....2.2.2 - se desparte de el – e aproape sigur ca nu te va putea iarta fiindca nu i-ai spus
Sper ca am reusit sa redau exact cam ce posibilitati intrevad eu. Acum...diferintele variante depind de mai multi factori: de cat de stransa este prietenia vostra si de cum decurge relatia lor...
Nunta noastra: 29 iulie 2006
cumparaturi pentru nunta
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
elara spune:
Acum, gandindu-ma la ce fel de persoana ai spus ca este ea ...
La cat il iubeste..in ciuda unui exemplu evident ca el nu ii raspunde cu aceeasi moneda (afirmatzia lui ca ar divortza de ea daca ea ar fi sterila)... In plus ea nu intentzioneaza sa il paraseasac pentru ca e steril desi el ar face-o (sau,cel putzin, a afirmat ca ar face-o...)...
Asadar, avand in vedere aceste aspecte as spune ca ea este foarte posibil sa nu te creada.
Daca totusi relatia voastra de prietenie este foarte stransa ... e posibil sa te creada...daaaar cred ca il va ierta si va ramane cu resentimente fata de tine..sau..daca totusi, in timp avand in vedere relatia voastra de prietenie, resentimentele fata de tine se vor estompa sau poate chiar disparea... va ramane experienta nefericita prin care ai facut-o sa treaca...
Eu spun ca nu e bine sa ii spui. Nu EI!
Nu spun ca nu e bine la modul general sa ii spui unei femei (sau unui barbat, unui om) ca partenerul o (il) inseala.
Fiindca asa cum am vazut din toata dezbaterea de pana acum si din posibilitatile pe care am incercat sa le astern cat mai coerent...
suntem persoane diferite si asta duce la finaluri diferite!
O femeie puternica, ar sti cum sa aprecieze informatzia si ar decide dupa cum considera ea ca e mai bine, fie despartindu-se de el fie ramand cu el, dupa cum il poate sau nu ierta, dupa cum e vorba doar de o ratacire a lui sau de un narav rau... dupa cum relatia lor e subreda sau e una solida...
Insa ea nu este (nu vad sa fie) o femeie puternica. Mie mi-a fost de ajuns sa aud acel argument legat de sterilitatea lui si de divort ca sa inteleg ca ea nu stie ca iubirea trebuie sa fie reciproca...
Asta doar daca nu e doar o vorba aruncata in vant, vreo gluma de-a lui...caz in care exista sanse ca ea sa te asculte si sa inteleaga ce are de facut...
Daca nu e asa si vrei cu adevarat sa o ajuti (pentru ca eu consider, ca da, trebuie sa ii spui ca sa o ajuti..dar nu ACUM!) trebuie mai intai sa ii deschizi ochii... Nu spunandu-i ca o inseala... Asa nu ii deschizi ochii.. Ci aratandu-i ca EL NU O IUBESTE! (asta daca intr-adeavar despre asta e vorba)
Si nu fiindca o inseala... asta e un aspect nesemnificativ... ci din tot ceea ce ea face pentru el si el nu ar face pentru ea... Si abia atunci...poate ca ai putea sa ii spui si ce ai vazut...
Abia atunci cand va fi gata sa primeasca asa o veste!
Acum... nu cred ca ii vei face decat rau...
Numai bine si sper ca nu te-am derutat si mai rau. Eu sper ca te-am ajutat...sa iei o decizie intzeleapta. Eu asa asa proceda...
As analiza foarte bine situatia si toti factorii si abia apoi as actziona...
Poate sa dureze o luna sau doua pana sa o faci sa intzeleaga ca ceea ce ea crede ca e casnicie..nu prea e..si ca nu asa se impartaseste iubirea intre sotzi...Dar daca vrei cu adevarat sa o ajutzi..atunci merita! Si abia cand va fi pregatita, cand va incepe sa-si reevalueze casnicia (daca te va ascula si daca o va face vreodata) abia apoi cred ca ii poti spune si despre ce ai vazut..si ce crezi... Si nu da verdicte, spune exact ce stii...fiindca poate nici nu e vorba de infidelitate.. Las-o pe ea sa judece sau sa caute dovezi...Eventual ajut-o sa le gaseasca...
Dar nu lasa nici sa treca prea mult timp... fiindca s-ar putea sa afle singura...si sa afle ca stiai...
Sorry ca m-a intins ca o zi de post..sper ca nu v-am obosit prea tare..
Nunta noastra: 29 iulie 2006
cumparaturi pentru nunta
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca