Cerclaj si copil de 1 an si 9 luni deopotriva?
As vrea sa aflu si pareri mai optimiste (daca aveti) in legatura cu acest subiect. Am 30 de ani, un baietel de 1 an si 9 luni, si sunt insarcinata in 4 luni, saptamana trecuta fiindu-mi facut cerclajul. E drept ca pana acum nu am prea intalnit oameni care sa priveasca cu ochi buni a doua sarcina, insa de cand cu cerclajul... Si asa ma simt ca dracu, ca nu-mi mai pot lua in brate puiul ori de cate ori vreau eu, nu mai aveam nevoie si de parerile negative si avertizarile celor din jur.
Lume buna, cat de negru e dracul cu care tocmai am facut cunostinta? A mai trecut cineva prin asta? Ce inseamna efort in asemenea situatie? OK, nu merg sa topai la nunta, dar pot sa-mi unduiesc bazinul pe o melodie la radio? Pot sa car gentuta lui Matei cu ceai si ceva de ale gurii?
Dati-mi cateva repere, sa ma orientez pana la sfarsitul sarcinii, caci judecand dupa fetele celor din jur ar trebui sa stau numai la pat pana nasc, ori asa ceva e cu neputinta!
Multumesc anticipat!
Raspunsuri
gio spune:
Eu voi fi in situatia ta de sapt viitoare si revin cu informatii proaspete. Fetita mea are 3 ani si habar n-am ce ma asteapta. Voi intreba cu siguranta dr ce am voie sa fac si ce nu. Stiu ca in functie de starea colului in momentul in care ti se face interventia trebuie sa stai numai in pat sau ai voie inclusiv sa te duci la serviciu.
Nasa mea avea colul deschis si pt asta a facut cerclaj asa ca toata sarcina a stat numai in pat, altcineva facea curat& mancare samd.
Eu mi-am aranjat cat de cat treburile, in sensul ca fetitza va merge la gradi si pana va veni tati de la serviciu va sta cu bona. Dar intentionez sa o duc/aduc de la gradi/ sa mai gatesc o data-2 ori pe sapt, sa mai iesim si noi in weekend. Numai treaba prin casa clar nu o voi mai face (nici pana acum n-am prea facut), baita deja o face tati + ritualul de nani; nu o mai iau in brate decat ff rar.
Ar fi bine totusi sa ai un ajutor, macar cu treburile casnice, si vezi pe parcurs cum te simti. Daca e sarcina ok si te simti bine, n-ai contractii, n-ar trebui sa ai interdictii prea mari.
Pupici
16 +
http://community.webshots.com/user/taisiaeliana
ylilimic spune:
Multumesc mult pentru raspuns, il asteptam de cateva zile!
Acasa treaba nu mai fac, decat papa pentru bb, restul face sotul, bb face nani singur, ca sa-l iau in brate stau in genunchi, piata nu mai e sarcina mea... Am un ajutor important din partea sotului, si un copil in general bun, cu fitele varstei dar care nu necesita efort.
Starea mea generala e buna, daca nu mergeam la control nici n-as fi stiut ca sunt riscuri la sarcina asta. Ma simt ca inainte, super OK, deocamdata. Dealtfel dr e increzator si mi-a dat voie sa plec peste o sapt. la munte, cu conditia sa nu car bagaje, ceea ce e de la sine inteles. Chestia asta cu statul la pat simt ca nu e pentru mine. Matei e ra obisnuit sa mearga afara de 2 ori pe zi si acum iese doar 1 data. Dupa cum vezi fac tot posibilul sa iasa bine! Pe 28 merg la control si am sa vad atunci care mai e situatia.
Mirabelac spune:
Eu am facut cerclaj din sapt. 16 si am stat numai in pat pana la 28 sapt. pt. ca aveam contractii nedureroase dar si dureroase. Am stat in spital de 6 ori cu injectii si tratament toata sarcina. Dupa 28 sapt. s-a mai schimbat treaba, am inceput sa ma simt mai bine, contractiile s-au rarit si am mai iesit si eu la un picnic sau la cumparaturi usoare, insa majoritatea timpului tot in pat am stat. Insa mai am cunostinte care au avut cerclaj si care nu au stat la pat, au lucrat si si-au continuat activitatile dinainte.
Ideea este ca daca nu ai contractii totul e ok, trebuie doar sa te feresti de eforturi mari. E periculos sa nu faci ruptura de col sau sa intri in travaliu prematur ca nu mai ai ce face si nimeni nu-si doreste asta.
Sanatate multa!
Mirabela sapt. 39
POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
GildaT spune:
Fetelor am si eu o intrebare.
Si eu trebuie sa fac cerclaj saptamana viitoare si vroiam sa va intreb unde ati facut cerclajul si cam cat ati dat la doctor, anestezist... Nu am nici un fel de idee de preturi. Eu o sa-l fac la Giulesti.
Va multumesc,
Gilda
madau spune:
Eu am avut cerclaj facut din sapt 24, ptr ca bb statea fix cu piciorusele pe col si lovea la greu. Efort??? Hmm, depinde de calitatea si rezistenta colului, al meu era inchis si mi-a zis doc sa stau cat pot in pat, sa nu car nimic, sa nu fac efort de nici un fel si mai ales sa urmez cu strictete tratamentul pe care mi l-a dat (no-spa, scopantil, gynipral). Si sa nu uit, fara baie si eventual in masina stai cu scaunul dat pe spate mult, asa ca in pat sa nu faci presiune mare pe col.
Si eu mai vreau un bb, insa din cauza ca mi-e frica de un nou cerclaj mai astept ca cea mica sa faca macar 1.5 ani, sa mearga singurica, altfel nu stiu cum fac.
Pupicei si aveti mare grija, nu e de glumit
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase