pudra sau ulei?
am citit zilele astea ca unii parinti folosesc ulei pentru cutele de la gat, eu am folosit pudra.Ce e mai bine pudra sau uleiul? Florina,mama lui Thierry
Raspunsuri
nicos spune:
Eu folosesc ulei pt. ca am inteles de la doctorita ca pudra(cea cu talc)daca este inhalata de bb provoaca probleme respiratorii si ca daca se strange intre cutulite sapa.
acvi spune:
Draga Florina,
Eu am folosit pt baietelul meu care are 1 luna ulei Johnson's dar mi-a facut rana la git asa ca de doua zile am trecut din nou pe pudra Sapromed si deja vad rezultate.Am intrebat si eu printre cunostinte despre aceasta dilema ulei sau pudra si am ajuns la concluzia ca depinde de la caz la caz si ca fiecare opteaza pt ce vede ca ii prieste copilului .
Gabi si Alex.
florianmg spune:
Noi am folosit si folosim cu succes crema Bepanthen. A functionat de fiecare data la sigur :) (si pe funduletz si git si picioare).
angi_gemeni spune:
Cat au fost mici, eu le-am facut copiilor masaj cu uleiul SANOSAN.
Pudra talc nu am folosit niciodata; a zis dr. pediatru ca e mai bine sa evit utilizarea ei.
Si asa am facut...
Angi si gemenii
Oana spune:
La git nici eu nu l-am dat niciodata cu pudra, ci doar cu ulei Johnson la baie si atit.
(In zona genitala am folosit insa si ulei si creme si pudra.)
mirela.mustaciosu spune:
Am avut si (probabil ca o sa am in continuare) probleme cu Tudor in perioada de vara. Are o piele foarte sensibila, iar la caldura face o sudamina oribila. Se umple de bubite pe piele, are zone pe corp care arata ca o arsura. Am reusit sa atenuez porcaria asta numai cu saprosan pudra, care intr-adevar e periculos de folosit la bebelusi din cauza pericolului de a fi inhalat. Dar poti sa iti pudrezi un pic degetele (undeva un pic mai departe de copil) si apoi sa aplici pudra pe gatul copilului. In cazul nostru, dupa ce am incercat aproape toate produsele cosmetice pt. bebei (uleiuri si creme), produse de Plafar (crema cu galbenele, ulei de catina) si de farmacie (Bepanthen si cutaden, ulei de floarea soarelui au masline fiert simple sau in amestec cu apa (emulsie) singurul lucru care ne-a salvat a fost saprosanul pudra. Am folosit pe perioade scurte si Baneocin pudra. Si la fundulet si in zona inghinala am avut probleme cam dupa varsta de 10 luni (pana atunci a mers foarte bine cu Sanosan crema) si tot cu saprosan pudra am rezolvat. Doar ca trebuie, intr-adevar, sa ai mare grija sa nu inhaleze copilul pudra. Succes!
cristinuca spune:
Mirela,
si noi ne confruntam cu aceiasi problema bubitele pe fata de la caldura care apar si dispar si ai impresia ca este ca o mica arsura, si culmea nu apar pe toata fata ci numai pe langa tampla si pe frunte langa perisor, eu folosesc o crema facuta in farmacie, reteta o am de la medicul pediatru care a avut grija de ea in spital, daca vrei amsa iti dau adresa mea de email, si sa iti dau reteta......are efect sa stii si te costa in jur de 120.000 lei prepararea ei
pupici
madalina si Ana crisitina
bebi spune:
SANOSAN.
Dermatologul mi-a spus ca gama Johnson dezvolta alergii.
Pentru intretinere foloseste uleiul. Daca observi ca au aparut mici santulete sau vreo iritatie, da-i cu putina pudra pe pielea curata.
Crema pt scutec Sanosan e foarte buna. Costa putzin mai mult decat celelalte, dar merita...
Succes!
Love is all around