ce se intampla dupa cele 90 zile CM?

ce se intampla dupa cele 90 zile CM? | Autor: gio

Link direct la acest mesaj

Buna,

Tot incerc sa caut pe net informatii clare si nu prea am gasit.

pe scurt: in curand voi avea 90 de zile de concediu medical. cum procedez dupa pentru acea prelungire? Stiu ca au mai fost persoane pe forum care au fost nevoite sa apeleze la varianta asta si ma intereseaza concret ce acte iti trebuie, unde sunt Comisiile respective pe sectoare (eu stau in sect 6).

la mine situatia e cam asa: peste putin timp voi face cerclaj, am aproape 70 de zile de medical, dr de familie nu mai poate sa imi dea, dr ginecolog n-are cum, sper sa iau din spital la internare si apoi cate mai raman de la Policlinica si dupa habar n-am ce urmeaza. eventual sa merg la serviciu asa, ca peste tot unde am intrebat (in afara de Casa de Pensii ca nu raspund) oamenii dau din umeri si spun ca nu stiu.

Sper sa fie printre voi persoane mai informate sa ma lamuresc cum voi proceda in continuare...

15 +
http://community.webshots.com/user/taisiaeliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Mama mea a suferit o operatie prin care i s-a amputat un picior, in iunie. Si acum, pe 19 august, ii expira cele 90 de zile de concediu medical. In prima faza am fost trimisi pt prelungirea lui. Tu esti din Bucuresti, nu stiu cum e pe acolo, dar pana iti raspunde cineva care stie exact, pot sa iti zic ca aici, in Iasi, am umblat la Serviciul (Comisia) de Expertiza Medicala, care functioneaza pe langa Casa Judeteana de Pensii. Si ca acte ni s-a cerut un referat de la medicul care a dat cele 90 de zile de concediu medical si acolo trebuie completate mai multe chestii. O adeverinta de la locul de munca in care sa se spuna cate zile de concediu medical (cu tot cu sambete si duminici) a avut mama in ultimele 12 luni. Copie dupa actul de identitate si copie dupa Bilet de iesire din spital.
Pana la urma, la noi s-a ajuns la concluzia ca, de fapt, e vorba de pensionare pe caz de boala mai departe si acum ma poarta pe mine pe drumuri de o saptamana, dupa tot felul de hartii... Si nici pana acum nu stiu exact ce trebuie sa contina acel dosar...
Poate macar un pic iti foloseste ceva din ce am scris aici. Multa sanatate!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Mersi pt raspuns. Am sunat azi la acea comisie de expertiza din sect 6 si mi s-a raspuns sec ca stiu dr care imi dau concediu unde sa ma trimita. M-au lamurit bustean...

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Eu am adunat intr-un an90 de zile de cm .Apoi numai prin internare ,primeam spre ex. 14 zile internare +7 zile la externare ,doctorul care ma interna ma trimitea cu o adresa la comisie ,de la spitalul witting ,comisia era in casa scanteii,undeva prin spate ,la et 3 ,putea merge alta persoana pentru tine .Cu aprobarea si recomandarile dr personal primeai de la comisie max o lun odata sau cat cerea dr .Abia apoi ti se elibera certificatul medical .Eu am fost operata de fiere ,mi-a fost rau si inante de operatie si dupa .Daca imi aduc aminte mereu se cerea o adeverinta de la serviciu cu nr de zile de cm .Si de la spitalul cfr 2 tot in casa scanteii era .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 13/ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 158 din 17 noiembrie 2005
privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

(1) Durata de acordare a concediului și a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă, pentru fiecare tip de afecțiune, este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotit din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 90-a zi concediul se poate prelungi până la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Mergi la inceput

Stiu legea, am citit si eu, pe mine ma interesa efectiv daca a ajuns cineva la comisie si cum sa ma pregatesc pt asta. Dupa 10-11 sept sunt in pom cu medicalul...iar la sect 6 unde e comisia mi-au zis ca ma trimit de la policlinica, ca n-au ei chef de dat detalii...

17 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Gio , eu am ajuns anul trecut la comisie dupa ce am avut 90 de zile de medical.
Mie medicalul mi la dat dr ginecolog si din spital , ca dr de familie facea fite si figuri.
Spui ca dr ginecolog nu-ti poate da, de ce nu ? Cum asa? El e dr cu care o sa nasti (asa inteleg), i-ti face o internare si gata, se rezolva.
La comisie mergi la comisia de la sectorul unde lucrezi. Dar ai grija ca pot avea si doua sedii. Eu de ex lucrez in sectorul 1 si la sectorul 1 e comisie si pe batistei si pe la romana (am un lapsus acum, nu mai stiu cum se numeste strada).
Eu am fost la comisie, i-mi mai trebuiau 15 zile, dr a scris 20 ca sa fie sigur ca ma incadrez, iar dr de la comisie mi-a dar 30 , super tipa!
La comisie m-am dus cu recomandarea de la dr si cu un pachet de cafea. Nici nu sa uitat bine pe hartie, ma vazut gravida si gata. Sa stii ca se poate duce si sotul tau sau mama, ca tu fiind gravida e posibil. Nu-ti fa griji de comisie, si eu am fost foarte stresata ca se gasea multa lume sa-mi spuna ca "vaaai nu e bine daca ajungi la comisie!", de ce oare?!?

Te pupic, sarcina usoara si nu te stresa ca devine bebe agitat.
Daca mai ai nelamuriri si te pot ajuta...cu placere.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Multumesc mult pt lamuriri, Catutza!!! Mai ales ca nu stiam ca trebuie sa ajung in sectorul 1, in care lucrez de altfel. Credeam ca i ncel de domiciliu.
Uite am rezolvat cu dr ginecolog, m-am internat si pana pe 7 septembrie sunt in concediu. Iar dupa sper sa iau restul de zile (6) de la policlinica pana sa intru in comisie. Vroiam sa stiu sigur cum e cu referatul acela, pt ca doctorita mea chiar nu a mai avut nici o pacienta in situatia asta (ia reu mai am nevoie de vreo 60 de zile de medical, cam multisor...)
Tu pana la urma la ce sediu ai fost? Si cafeaua ai apucat sa o dai?

Te pup

17 +

Mergi la inceput

Pai de scrisoare medicala e simplu rau de tot, ti-o da (te trimite dr ca ti-a dat cele mai multe zile de medical), este o scrisoare medicala tip, iar el decat a complectat-o.
Am apucat sa dau cafeaua, ca eu cum am intrat am pus punguta pe masa, iar ea ma intrebat cate zile am nevoie, si mi-a scris si stampilat. Mai mult de 3 min -maxim 5 nu am stat inauntru.
Eu am fost la Povernei (asa parca se numea starada), este cum te duci de la romana spre victoriei pe partea dreapta, gasesti destul de usor.
Ti-am mai spus, pentru sectorul 1 e comisie si la Batistei si la Povernei, acum nu stiu tu unde lucrezi si unde trebuie sa mergi, dar ca sa fii mai sigura suna la casa de pensii de la vitan si de acolo te mai pot lamuri ei. Dar ar trebui si de la servici sa stie unde sa te duci.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Sarcina usoara.

Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Ce ai facut? Ai ajuns la comisie? Sper ca ai rezolvat. Numai bine, sa ne spui si noua ce ai facut.

Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Saptaman viitoare sper sa ajung, mai am de luat 6 zile de concediu ca sa fac 90 si sper sa obtin si trimiterea aceea spre comisie.
De-abai astept sa ascap si sa stau linistita o luna acasa...

18 +

Mergi la inceput