taxe vamale pentru soft-uri si accesorii?

taxe vamale pentru soft-uri si accesorii? | Autor: daniela_b

Link direct la acest mesaj

Stie cineva daca va fi nevoie sa platesc taxe vamale pentru un soft F-secure 2006 (antivirus) si o tastatura fara fir pentru un telefon Nokia?
Sint destul de dezorientata si nu stiu cum as putea afla dinainte de a ajunge la vama, am banii "numarati" la intoarcere si nu vreau sa ma trezesc ca n-am cu ce sa platesc ...Ar trebui sa le declar, nu?

In plus, daca sint taxe vamele mari, poate nici nu merita sa le cumpar de aici, preturile nu-s chiar mici
Cine stie, pliz sa ma ajute cu o informatie..

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu le-as baga in bagaje si m-as face ca le-am avut de la venire. Cel putin tastatura. Nu ai de ce sa platesti taxe vamale, pentru ca nu faci comert cu ele. N-ai cantitati semnificative.
Daca insa dai de vreun zelos care asteapta o spaga, s-ar putea sa vrea sa te intimideze.
Daca te temi pentru soft, baga CD-ul intr-o carte.
Poate vine politia peste mine

Edit ca sa te intreb - vii in Romania cu ele, sau pleci? Mai ai bagaje semnificative? Adica vii cu radio, cu monitor, cu 7 perechi de pantofi, cu cuptor cu microunde? Te intreb pentru ca in vara, li s-a spus unora care aveau 3 cutii de adidasi cumparati pentru frate/sora.. sa le lase la vama, ca sa nu faca comert cu ele, sau sa plateasca...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Anca, in afara de telefonul mobil, haine si astea de care am scris mai sus ca vreau sa le cumpar, nu mai am nimic in bagaje, nici un fel de aparatura sau alte obiecte, am fost in vacanta, ma intorc in Romania si ma gindeam ca nu e interzis sa-ti cumperi, pentru uz personal asa ceva. Dar este pentru prima oara cind cumpar din strainatate si altceva in afara de haine si parfumuri :) si nu stiu daca trebuie sa le declar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Stai cuminte, fa-ti bagajul frumusel, si vino linistita.
Nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme. Este perfect normal sa faci si cumparaturi in vacanta.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nickolle spune:

Si eu iti zic sa stai linistita. Eventual le inpachetezi frumos printre haine si gata. Nu am cum sa se lege de atata lucru. Eu am avut bafta de a trece cu camera video, tot asa bine pusa intre haine. Iti urez multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

iubia nu-ti face probleme, caci sunt lucruri prea marunte ca sa se lege de ele. Telefonul nu stie nimeni ca nu l-ai avut si la ducere, iar de antivirus nu te intreaba nimeni, cu ata mai mult cu cat e cumparat si nu piraterie. la fel si tastatura.
Eu nu spun ce am adus in tara ultimele dati cand am venit, adica anul trecut si anul acesta, ca sigur ma ia politia la intrebari.
Eu cel putin cu camera video si aparat digital am trecut cu ele pe umar.

Liliana

Poze cu maimutica mea

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Salut daca tot e deschis sub asta pun si eu niste intrebari

cu ce valori materiale si financiare poate intra un roman cand vine din Sua in Romania?

Exista vreo lege vreun act normativ?
Astept pe cineva din SUA si m-a pus sa ma interez de chestia asta, are o groaza de aur cumparat(bijuterii), sta de mai mult timp acolo, o colectie numismatica, bagaje la greu.
Va rog mult indrumati-ma
as putea sa sun si politia de frontiere numa ca sunt atat de gretosi aia ca mai ca iti inchid telefonul in nas.
Multam mult

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

Mada, suna la Directia Regionala Vamala Buucresti si cere la Serviciul "Relatii cu Publicul".
Cei de acolo iti vor da raspunsul si nu cei de la Politia de Frontiera pt. ca ei au alte atributii (pasapoarte etc).

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sa va spun si cum am rezolvat, poate mai sint dintre cei pe care ii intereseaza si o informatie i-ar ajuta..
Mi-am facut probleme degeaba, nu numai ca nu trebuia sa platesc nimic la vama ci de la magazin mi-au spus ca trebuie sa primesc. Asadar am primit inapoi 15% din valoarea produselor, cu conditia ca acestea sa fie sigilate la iesirea din tara, sa demonstrez astfel ca sint pentru uz personal, pe teritoriul altei tari, am primit un bon cu care sa merg la un ghiseu TAX FREE si gata! Avind in vedere ca valoarea obiectelor a fost 180 de euro, am primit inapoi 27 de euro, suficient cit sa-mi mai cumpar un parfum din aeroport!
Acum, ma gindesc ca mai bine cumparam de 2000 de euro!

Mergi la inceput