Schimbare de nume

Schimbare de nume | Autor: nefertari

Link direct la acest mesaj

Am un copil din prima casatorie . Sunt recasatorita si as dori ca si el sa poarte acelasi nume de familie . Sotul meu este de acord .
Cum ar trebui sa procedez pentru schimbarea numelui de familie , avand in vedere ca tatal nu este de acord ?
Pensie alimentara nu a mai platit de aprox. 3 ani , desi exista o hotarare in acest sens .

Astept o sugestie sau chiar indrumare catre un avocat (PM )

Multumesc !

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Calea este adoptie in familie. Nu se poate pune doar problema numelui, ci doar a infierii.

Nu se poate daca tatal copilului nu este de acord.

Nu are nici o legatura directa cu neplata pensiei alimentare, pentru asta poate face puscarie, dar nu-si pierde calitatea de tata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Chiar nu am nicio sansa ???

Mergi la inceput

Pai, cum n-ai nicio sansa? Cum spuneam, adoptia in familie.
Daca tatal copilului nu este de acord insa, chiar n-ai ce face.

Mergi la inceput

Multumesc Lona !!
Din pacate tatal copilului nu este de acord .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Scuze ca intervin. Lona are dreptate se poate schimba numele doar pe calea adoptiei.
Ca o solutie extrema, zic si eu, nu ai putea sa-l ameninti cu un proces pentru neplata pensiei alimentare si oferindu-i varianta ca acceptand adoptia scapa de aceasta plata ? ( cunosc un caz care asa s-a rezolvat).
Iti doresc mult succes!

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Da-l in judecata pentru plata pensiei alimentare. Asta in primul rand. Nu merita sa traiasca linistit si doar sa zica nu de-al naibii.
Ameninta-l cu orice stii tu ca-l sperie si obtine-i acordul, sau.....renunta la idee.
Este important si ce relatie are copilul cu tatal si pe cine recunoaste ca tata.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Va multumesc !
axia - esti o scumpa - asa gandesc si eu .

De aceea am si mentionat chestia cu neplata pensiei alimentare - fiindca , din cate am mai intrebat , ar fi un punct de plecare .

Imi doresc din tot sufletul sa scapam odata de acest nume . Relatia dintre baiatul meu si sotul meu este excelenta , iar acesta din urma accepta orice solutie .

Comunicarea cu ex-ul este imposibila . Exista posibilitatea de a-l decade din drepturile parintesti ?
Daca el locuieste in alt oras , in cazul unui proces , unde s-ar tine ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Stii ce cred eu Nefertari, ca ar trebui sa ceri sfatul unui avocat.
Du-te la tribunal si plateste o consultatie la avocatul de serviciu, care cel putin iti va raspunde la intrebarile astea de procedura.
In functie de ceea ce iti spune, de cat de complicat si/sau de scump ti se pare vei decide mai departe.

PS In orice caz, il poti da in judecata pentru pensie alimentara, asta e simplu. El poate sa zica NU de-al naibii, iar tu zici da-l incolo ca n-avem nevoie de nimic de la el, nu-i asa ? Gresit !!!
Daca vrea sa scape de responsabilitati sa semneze, daca nu sa plateasca. Prostia, mandria si domnia se platesc.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nefertari

Va multumesc !
axia - esti o scumpa - asa gandesc si eu .

De aceea am si mentionat chestia cu neplata pensiei alimentare - fiindca , din cate am mai intrebat , ar fi un punct de plecare .

Imi doresc din tot sufletul sa scapam odata de acest nume . Relatia dintre baiatul meu si sotul meu este excelenta , iar acesta din urma accepta orice solutie .

Comunicarea cu ex-ul este imposibila . Exista posibilitatea de a-l decade din drepturile parintesti ?
Daca el locuieste in alt oras , in cazul unui proces , unde s-ar tine ?

Decaderea din drepturile parintesti, chiar daca ai obtine-o (neplata pensiei alimentare nu este un motiv suficient insa) nu inseamna schimbarea filiatiei. Adica, legal, copilul tot al lui ramane, mai ales ca este o masura asupra careia se poate reveni oricand, daca respectivul parinte dovedeste ca si-a schimbat atitudinea fata de copil.

Mergi la inceput