Beneficiez de CIC 2?

Beneficiez de CIC 2? | Autor: MadalinaP

Link direct la acest mesaj

Salut!
In momentul de fata sunt in CIC 1 si mai am pana pe 1 dec. Noi ne dorim inca un copil si ma intrebam daca raman acum insarcinata CIC 1 se va termina in timp ce eu sunt gravida in 3-4 luni. Ce pot face? Sa stau in CM pentru risc maternal se poate? Sa ma intorc la serviciu nu vreau si nici nu cred ca mai este locul meu liber...
Va rog ce solutii exista?

Madalina si Edis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

nu stiu daca poti sa stai in concediu cu risc maternal, desi nu vad de ce nu, dar o solutie ar fi sa cotizezi la casa de pensii si asigurari sociale din localitatea unde locuiesti pentru lunile dintre terminarea cic1 si nasterea bb2. sper ca se intelege ce am scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Raspuns eronat, nu se mai poate cotiza la casa de pensii pentru CIC.

In perioada descoperita iti poti lua medical dar nu cred ca e suficient..cred ca la inceput trebuie sa mai mergi si la serviciu, CM poti lua 90 de zile apoi ar trebui sa intri in comisie. Plus ca din cate am inteles, cu noile reglementari, daca iei CM imediat dupa CIC ti se va plati medicalul ca procent din salariul mediu pe economie, adica vei lua foarte putini bani.

Asteptam raspunsuri mai documentate, dar am simtit nevoia sa intervin pentru ca raspunsul dat era gresit.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annasibebica spune:

daca ai simtit nevoia sa intervii, ar trebui sa spui exact de cand nu se mai plateste. si o colega de a mea a cotizat iarna trecuta la casa de pensii, fiind in aceeasi situatie. nu spun ca nu ai dreptate doar ca nu sustii cu nimic ceea ce spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Se discuta de atata amar de vreme ca nu credeam ca mai e cazul sa sustin cu articole de lege. Sunt enspe mii de subiecte, legea 19 e abrogata, citeste si tu pe site. Si daca vreau sa fiu obraznica te pot invita sa iti sustii si tu raspunsul cu casa de pensii pe lege nu pe informatii de la vecina, ok?
Acum e in vigoare (de la 01.01.2006) Ordonanta 148/2005, o poti lectura pe pagina legislativa pusa la dispozitie de Marius si ca sa aprofundezi poti citi si subiectele de pe pagina aceasta si ai sa afli raspunsul.
Faza cu casa de pensii mergea atunci cand indemnizatia se primea de la casa de pensii, acum e alt platitor, alt mod de creare a stagiului si nu se mai poate contribui din mana.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaP spune:

Multumesc de raspuns aissa . Imi pare rau ca am creat divergente.

Madalina si Edis

Mergi la inceput