Mamici de sept-oct 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 14
mamiFlori spune:
Despre spalatul la poponet la fetite, eu am facut asa, la sfatul unei moase batrane:
In primul rand am avut un plastic destul de marisor (aproape cat masa de bucatarie) si peste el puneam o paturica mai deteriorata sau cersaf de bumbacel impaturit in 4. Aveam la indemana un castron/lighenas special pt spalatul ei in care puneam apa calduta si o carpita de bumbac taiata dintr-un cersaf vechi. Scoteam pampersul si cu carpita inmuiata in apa o stergeam de sus in jos, de la pasarica catre anus. Clateam in castron si chiar schimbam apa de 2-3 ori daca era popoul uns rau
. Deoarece fetita mea a fost cam constipata, ai da cu carpita calduta pe la anus o stimula sa faca cacuta, sau daca nu terminase de facut o stimula sa termine ce mai ramasese. In felul asta nu stricam nici multi pampersi pe zi, ca sa faca caca cu taraita. La sfarsit o dadeam cu pudra sau crema de galbenele, si gata.
Nu e asa complicat cum poate vi se pare.
Dupa ce a mai crescut si a putut sa isi tina capul, i s-a reglat functionarea burticii, etc, etc, am mers la chiuveta dar tot cu carpita de bumbac dupa noi pt ca luam cu ea mai intai grosul, apoi spalam cu apa. Eu o dadeam si cu putin gel pt igiena intima ca are ph neutru dar totusi curata. Ca dupa 3-4 luni face caca serios si trebuie spalat bine. Nu a facut iritatii.
mamiFlori spune:
A! PS ! desigur, opaream castronul si paturica si ferbeam carpitele si cersaful.
Ca sa nu se cacaceasca direct pe paturica, inainte de a incepe "procedura" rupeam 2 coli di ruloul de bucatarie si i le bagam sub fund. daca iesea ceva, facea pe servetel, pe care apoi il aruncam.
lullabay spune:
Burtici stati linistite si nu va panicati...studiile trebuie si ele facute...copii nostri nu o sa aiba probleme cu neuronul decat daca ii chinuim noi prea mult :)))))daca ar fi sa citim toate studiile ne-am ingrozi...un glob de sticla in care sa traim si totul ar fi o.k
Eloise cata tahicardie?ce frecventa aveai?adica ma gandesc poate aveai emotii?sau ai urcat niste scari?oricum e bine sa faci o e.k.g pt linistea ta sufleteasca..dar crescand volumul sangvin teoretic in sarcina creste si frecventa cardiaca.Nu vreau sa spun sa ignori pr dar nici sa nu iti faci griji prea mari...eu am si uitat de suspiciunea de diabet...pt moi.
inni da de ce sa o bagi cu resturi de kk..ca o stergi bine cu servetelul,nu?eu baita as vrea sa ii fac o singura data pe zi si dupa pipi ,kk servetele umede..dar cum zice si Ileana daca nu se irita..apropos mamici de baieti instructiuni deosebite pt spalarea obiectului la baieteii aveti?ca la fetite m-as pricepe si eu (cred) dar la baietii tb sa fac altceva decat sa dau cu apa si sapun?
35+ 
mamiFlori spune:
Lullabay, si eu o sa am baietel si am o grija cu spalatul la putzica.
Din cate m-am informat eu, trebuie seara la baita decalotat preputul, adica trasa usor pieluta care acopera capul penisului, atat cat se poate (ca nu la toti baietetii se decaloteaza complet de la inceput) si trebuie spalat bine acolo. Altfel fac fimoza, adica o infectie care da infectie urinara si niste usturimi groaznice si care daca o trateaza doctorul ... nu e o procedura blanda...
Mamicile de baietei sa ne invete si pe noi cum e cu chestia asta, ca eu am cunoscut un baietel de 4 ani care se chinuia inca cu fimoza asta si era ca in filmele de groaza. Copilul nu se putea juca, nu putea merge, se tinea cu manuta de acolo mereu si se chircea de durere, mai facea pe el... Adevarul este ca nu avea nici parinti ca lumea.
MamiLili spune:
Buna ziua, tuturor!
Inni si Alessia, multumesc pentru raspunsul referitor la pompa de san. Cred ca si eu voi pleca la maternitate cu ea in dotare, mai bine sa-mi prisoseasca decat sa-mi lipseasca.
Vad ca intrebati despre cum se spala fetitele...eu le-as intreba pe mamicile cu experienta cum se schimba baieteii? Am citit undeva ca daca-l lasi in putza goala are tendinta de a face pipi in timp ce-l stergi sau schimbi, de aceea cica unele mamici prefera sa-i acopere putza cu un servetel care sa-i tina de cald acolo si sa nu-l determine sa ne improaste cu jeturi de pipi.
In alta ordine de idei, eu dispar iar pana duminica. Sper ca la intoarcere sa gasesc cateva raspunsuri referitoare la ce-am intrebat mai sus.
Ignatica, mai zi-ne despre tine! Ce mai faci? Ce face David? Cat a crescut? Cum te descurci cu el? Cred ca-ti ocupa tot timpul ingrijirea lui si de aceea nu ne onorezi cu prezenta prea des. Oricum, asteptam vesti de la tine cat de curand.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
30 sapt cu 
inni spune:
Gata..am deliberat..baita o data/zi .seara. In rest servetele umede, chiuveta...eventual ceaiuri. Sa-i fac in cadita de fiecare data..sincer NU VREAU. Nu de alta dar sa nu ma scol in miez de noapte si de buimaca ce=o sa fiu sa ma trezesc cu cadita rasturnata (de mine
) si cu mine peste cadita.![]()
MamiFlori..da' ai avut de spalat ceva la scutecele si bumbacele ! Poate nu pare asa complicat precum zici, dar carpe cred ca aveai ...munti.Eu nu vreau nici din-astea. Prefer servetelele
ca sa le arunc dupa aia.
Poze
Inni
36+ cu
....
mamiFlori spune:
Inni, featita mea facea niste iritatii de la servetelele umede...! Ziceai ca e oparita, nu alta. Nu i-a mers bine decat cu apa, nu a tolerat nici o chimicala de pe servetelele umede, indiferent de firma. Si nu a suportat decat scutece Pampers ca de la celalalte se irita tot asa, ingrozitor. Si tine cont ca am nascut-o in Germania unde calitatea produselor e cu totul ala. De ex Pampers din V-Europei nu are nici o treaba cu Pampersul produs pt E-Europei. Si la servetele umede e aceeasi chestie.
In fine, fetita mea a fost mai sensibila, dar asta nu e o regula. Sunt multe mamici care folosec cu succes servetele umede.
Si in plus am avut problema cu constipatia. Dupa cum am spus, o ajuta metoda asa...
adameasca spune:
Viitoare mamici de baietei, am ajuns si la discutia atata de controversatei decalotari
. Asta e la fel ca vorba aia, cate bordeie, atatea obieceie. Unii zic sa decalotam, altii sa nu... Bafta noastra a fost ca la Luk nu era nimic lipit p-acolo, asa ca uneori la baie tragem in jos pielicica sa spalam cum trebuie zona si gata. Insa zilele trecute a avut prima iritatie la putzica, se tavalea pe jos si zice ca "mami, s-a innodat putza!!!". Am curatat bine, am dat cu crema de galbenele si gata, a trecut. Nu stiu insa ce ne-am fi facut in cazul in care era pielicica lipta, habar n-am...
MamaLili, la contactul cu aerul mai rece cam toti bebelushii trag cate un pipi mic. Nu e obligatoriu sa se intample la fiecare schimbat de pampers, dar se intampla. De aceea e bine sa ai ceva impermeabil in locul unde il schimbi, eventual un scutec de finet. Eu n-am sa uit niciodata cum a reusit fi-miu sa faca pipi pe propria fatza. Si ce uimit era...
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
mamiFlori spune:
Inni, stai ca n-am citit f. atent. de ce vorbesti tu de spalat noaptea? Noaptea nu se schimba nu se spala copilul. Scutecul il tine uscat cu succes 5-6 ore. Daca o sa aprinzi lumina, sa il dezbraci, schimbi, speli, etc... de doua ori pe noapte (la 3 ore) o sa te urci pe pereti de oboseala, insa cel mai rau e ca trezesti copilul si ii creezi obisnuinta de a avea activitate noaptea, ceea ce crede-ma, nu iti doresti. Noaptea papa de la piept sau primesti biberonul, pe intuneric (sau ma rog, daca nu se poate altfel o lumina f. difuza si gata!
gripo spune:
ADAMEASCA, 

nu pot sa cred!!!!!! Mi-a placut faza la nebunie.
Oricum, astept si eu sfaturi despre spalat, impotriva fimozei, ca ma gandesc cu groaza cum o sa umblu eu cu putzica aia mica, o sa-mi fie o mila...........
35+
RADU ANDREI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dori_ch/album?.dir=62d5re2