Alocatia de stat si indemnizatia copului- modifica
buna,
Poate intereseaza pe cineva:
Alocația de stat pentru copiii cu vârsta sub doi ani și pentru cei de trei ani cu handicap va crește de la 1 ianuarie 2007 de la 24 de lei la 200 de lei, a anunțat ministrul muncii, Gheorghe Barbu, miercuri, la finalul ședinței executivului.
În același timp, indemnizația lunară pentru creșterea copilului va fi de 600 de lei, față de 800 de lei cât este acum, la care se poate adăuga stimulentul pentru întoarcerea la locul de muncă în valoare de 300 de lei.
Conform normelor metodologice de aplicare a ordonanței de urgență privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, adoptate de executiv în ședința de miercuri, plata pentru concediul sau indemnizația lunară pentru creșterea copilului se asigură lunar, prin mandat poștal, la domiciliu, dar la cerere se poate face și în contul de card.
În cazul în care, trei luni consecutiv, se înregistrează mandate poștale returnate, plata se suspendă, urmând ca direcția teritorială a ministerului să verifice cauzele care condus la această situație.
Totodată, printre modificările survenite există și obligația primăriilor de a întocmi dosarul complet pentru cel care solicită indemnizații pentru creșterea copilului, dosar care trebuie să fie trimis la direcțiile teritoriale ale ministerului, a adăugat Gheorghe Barbu.
Acesta a subliniat că măsurile fac parte din politica de stat pentru creșterea natalității. În anul 2005, numărul nașterilor a crescut cu 5.000 față de 2004.
Numărul celor care beneficiază în prezent de indemnizație pentru creșterea copilului este de 189.400 de persoane, iar peste 10.000 au optat pentru a se întoarce la muncă și a beneficia de stimulentul de 300 de lei, a subliniat Barbu
omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro
Raspunsuri
mihaneb spune:
Buna,
aceasta stire, difuzata de intreaga mass-media, cred ca are nevoie de o rectificare: mamele copiilor in varsta de pana la 2 ani (sau 3, in cazul copiilor cu handicap) vor primi , de la 1 ianuarie 2007, cu 240 000 de lei vechi mai putin pentru cresterea copilului. Evident, cele care au avut contract de munca cel putin 10 luni. In cazul celorlalte, alocatia va creste, intr-adevar, de la 240 000 de lei vechi la 2 milioane.
Argumentez: acum o mama care a lucrat, inainte de a naste, cu contract de munca primeste 8 milioane + 240 de mii. De la 1 ianuarie 2007 va primi 6 milioane + 2 milioane de lei vechi.
Cei 240 de mii de lei nu reprezinta, din punctul meu de vedere, vreo mare suma, dar am fost intrigata de modul in care Min. Muncii a facut anuntul (si a trimis, presupun, comunicatul de presa, preluat ad literam de catre presa).
mihaela
pisoi3 spune:
Si de la 1 ianuarie 2007, stimulentul va fi 100 RON sau 300 RON?
Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici cu gradina mea zoologica
Poze Yodi si familia lui
annasibebica spune:
de la 1 ian 2007 stimulentul va fi de 100 ron.
http://www.mmssf.ro/website/ro/index.jsp, vezi comunicatul din 7 august 2006.
alinaxeni spune:
quote:
Originally posted by annasibebica
de la 1 ian 2007 stimulentul va fi de 100 ron.
http://www.mmssf.ro/website/ro/index.jsp, vezi comunicatul din 7 august 2006.
Pare aceeasi Marie cu alta palarie.Daca e sa ne luam dupa acest comunicat se pare ca se face o mare discriminare intre copii.Cel de pana la doi ani va primi 200 ron iar cel de peste 2 ani va primi 24 ron(daca am inteles bine).
Se va ajunge la situatia in care se vor naste mai multi copii in familii cu probleme mari financiare.Probabil ca vor fi cazuri in care multe femei vor face copii numai pt. acesti bani si dupa doi ani vor ingrosa randurile la primarii pt. ajutoare sociale.
Ce rezolva guvernul cu asta? Poate doar cresterea natalitati in scripte.Pare o masura luata pt. cresterea in sondaje,nicidecum pt. ajutorarea copiilor.
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
pisoi3 spune:
ANA, merci frumos pentru raspuns.
ALINA, si eu zic la el ca tine, e o tampenie chestia asta.
Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici cu gradina mea zoologica
Poze Yodi si familia lui