Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Seara buna tuturor,

Megbeng, am vazut cu ochii mei copil bine alaptat de o mamica cu sani f mici.
Si eu stiu ca alaptatul este bun in primul rand pentru protectia imunitara a copilului, dar tot asa, pana la 6 luni. Restul sunt chestii mai mult romantice - cu apropierea mama-copil etc. Eu am niste sani imensi, imi vine sa innebunesc, efectiv ma deranjeaza mai tare ca burta, sper macar sa ramana atat. Eu personal sunt pro alaptat, dar atat cat se poate. Cred ca la un moment dat o sa incep sa combin, nici nu voi putea fi permanent acasa ca sa dau copilului mancare din sursa proprie. Din ce am mai auzit, preferabil noaptea se da copilului sa suga (san), e mult mai comod pt mama, iar copilul aproape ca nu se mai trezeste. Nu cred sub nici o forma ca influenteaza inteligenta copilului, metabolismul poate.
Numai ca am o mica dilema: nu cred ca mananc f sanatos din acest punct de vedere. Mananc foarte saracacios, prefer mancarea fada, fara nici un fir de grasime; fructele si legumele sunt baza (nu e din timpul sarcinii, dintotdeauna mi-a fost greata de mancarea prea consistenta); lactate la greu, dar numai din comert. Oare trebuie sa-mi planific de acum supliment nutritiv pt bebe?

Elevit se da gratuit intr-adevar, dar numai in perioada sarcinii, la salariate si se pare ca trebuie sa aiba salariul minim pe economie (mi-a spus o farmacista). Eu am primit odata asa, dar medicul de familie in ziua aceea s-a interesat prin telefon, de fata cu mine, s-ar putea sa-i fi scapat treaba cu nivelul salariului.

wannajo, cred ca e o idee interesanta cu uleiul de masline. Sper sa nu-ti fie greata de el. Eu am mai folosit pentru alte scopuri, trebuie dat pe pielea umeda ca sa intre in piele, altfel ramai unsuroasa. Dar de ce crezi ca i-ar face rau lui bebe dupa nastere? Sau poate nu am inteles eu bine.

Apropos de remarca lui bits pe care si eu o gasesc deplasata - sunt obisnuita ca unele persoane sa nu inteleaga nevoia de somn a altora. Eu inca nu mi-am pus problema alaptatului, stiu ca ma va scula din 3 in 3 ore, nu stiu cum ma voi simti. In general am nevoie de fix 8 ore de somn, iar daca 3 zile la rand am dormit mai putin cu o ora m-am simtit ca si cum nu am dormit o noapte intreaga. Nedormitul ma face irascibila, fac greseli, mai precis prostii - nu cred ca as fi utila nimanui in forma asta. Stiu doar ca voi incerca sa fac cum scrie la carte, iar daca nu reusesc mai adaptez. Ce zici, bits, mi-am dorit sau nu copilul?

Messa, te felicit pentru diplomatie si nu numai. Ai si un mod foarte placut de a asterne cuvintele atunci cand vrei sa exprimi o idee. Ma enervasem si eu la un moment dat citind anumite postari, dar se pare ca tu ai inteles mai bine ca nu ai pentru ce/cine!!!

Despre mine nu sunt noutati, decat ca au revenit cumva greturile. Nu gasesc nici o explicatie decat eventual caldura. Poate o sa scap odata si odata.

Va pup, aveti grija de burtici.

criss 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Asta e prea de tot....Prea multe asemanari care nu fac decat sa ma bucure
Mai fetelor care stati prin drumul taberei?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Dupa ce am terminat de scris mesajul am vazut postarea lui CRIS.Se pare ca si tu esti in asentimentul meu cu privire la MESSA.E si vorbareata asha cum imi place mie ....Sa nu te puna obejdia sa lipsesti de la intrunire ca te linsez auzi MESSA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Criss, mie mi se pare ca mananci foarte bine, atata timp cat mai bagi si o bucatica de carne (fie ea si doar de pui) pe ici pe colo si ceva cereale (orez, paine, paste, etc).

ALINATXA, eu stau in Dr. Taberei, pe langa Megaimage. Tu, in ce zona esti?

Oana 14+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Eu la Valea Ialomitei AMALYA......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

Sper ca nu va suparati pe mine ca mi-am permis sa deschid un capitol nou AICI vazind ca s-au epuizat deja cele 20 de pagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

ajutor imi curge ceva din sani un lichid incolor a mai patit cineva asa ? e ceva normal ?

messa mi-a placut foarte mult felul in care ti-ai expus ideile pacat ca nu a inteles toata lumea ce voiai sa spui de fapt cred ca prietenii tai sunt foarte norocosi sa te aiba

va pup 18+alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

amaya, e bine cand cineva te incurajeaza. Eu pentru mine consider ca manac f sanatos, ma simt excelent, dar citind-o pe megbeng s-ar zice ca nu: nu agreez oua, carne, lapte de tzara, iar fructele si legumele le iau din piata, dar cine stie care e sursa. Ai dreptate, mai pun gura si pe carne, chiar daca destul de rar. Ideea ei era ca produsele urbane superprocesate si cu multe E-uri nu ne ajuta sa dam lui BB un lapte de calitate. Poate are dreptate, dar eu nu-mi pot schimba alimentatia - decat eventual sa evit MacDonalds, KFC, pe care si asa le consum maxim odata pe an.

Apropos, stie cineva unde gasim o lista cu ce alimente e de preferat sa consumam in perioada de alaptare? Acum cativa ani am ramas socata cand am auzit ca sunt interzise muraturile. M-am mai acomodat cu ideea, dar as vrea sa ma acomodez cu toate ideile si sa fie o sursa valida. Oricum ma consolez cu ideea ca va fi mult mai bine comparativ cu trimestrul I, cand greturile mi-au controlat viata.

pupici

criss 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Criss, ouale, carnea nu contin nimic in plus ce nu-ti poti lua din legume, fructe si lactate, iar eu personal, in timpul sarcinii, nu consum nici un fel de lactate care nu sunt facute din lapte pasteurizat, deci exclus laptele de tara, fie el si din cel mai sigur loc, nici daca as avea vaca pe balcon. Oare vegetarienii ce ar trebui sa faca!?! In privinta fast-food-ului sunt de acord cu faptul ca nu au nici un fel de aport nutritional ci doar grasimi si zaharuri cat cuprinde. Cu toate ca eram mare fan, dupa ce am vazut filmul "Super-size me" mi se face rau doar cand ma gandesc la ele.

Oana 14+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput