Siofor 850 pt chisturi ovariene?

Siofor 850 pt chisturi ovariene? | Autor: deeana

Link direct la acest mesaj

Salutari mamici (sau viitoare)

ce parere aveti de tratamentul cu SIofor pt chisturi ovariene? Merita incercat sau trebuie schimbat medicul?

Pupici dulci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica333ro spune:

Buna! Eu zic ca merita incercat! E mai putin invaziv decat un tratament hormonal si la mine a dat rezultate! Am ovulatie fara stimulare ovariana( nici cu clomifen nu am avut ovulatie, doar dupa trat cu menogon am ob una, dar fara sarcina).eu zic ca merita.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Si eu iau Siofor (Metformin) si Utrogestan. Se ia pentru PCOS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Siofor ia sotul meu pt diabet...nu e o greseala?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 15.10.2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

gudinde si monica333ro, banuiesc ca ati luat Siofor la recomandarea medicului si in urma unor analize.
Ma intereseaza si pe mine ce analize ati facut pentru ca si eu am ovare micropolichistice, si daca asta e un mod de a le vindeca si a le face sa ovuleze as fi incantata si eu sa iau asa ceva.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Siofor 850mg sau Siofor 500mg,e un antidiabetic oral ce face parte din categoria biguanidelor ,la fel ca si Metformin,Meguan sau Silubin.Se recomanda in diabetul zaharat tip II,la diabeticii cu predispozitie la obezitate sau chiar la cei mai plinuti,administrindu-se dupa mesele principale. Si eu cred ca e vorba de o greseala...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Idaira

Siofor 850mg sau Siofor 500mg,e un antidiabetic oral ce face parte din categoria biguanidelor ,la fel ca si Metformin,Meguan sau Silubin.Se recomanda in diabetul zaharat tip II,la diabeticii cu predispozitie la obezitate sau chiar la cei mai plinuti,administrindu-se dupa mesele principale. Si eu cred ca e vorba de o greseala...

Nu, nu este vorba de nici o greseala.
Este adevarat ca Sioforul il iau si diabeticii dar este un medicament folosit pt Sindromul Ovarelor Polichistice. Inainte se trata cu anticonceptionale. Ultimele cercetari au demonstrat ca ACO sunt ineficiente in PCOS si se trateaza cu metformin (Siofor) si progesteron (Utrogestan)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ali

gudinde si monica333ro, banuiesc ca ati luat Siofor la recomandarea medicului si in urma unor analize.
Ma intereseaza si pe mine ce analize ati facut pentru ca si eu am ovare micropolichistice, si daca asta e un mod de a le vindeca si a le face sa ovuleze as fi incantata si eu sa iau asa ceva.

ali

Da, iau metformin la recomandarea dr endocrinolog.
Atentie! A avea ovare polichistice nu inseamna automat ca ai Sindromul Ovarelor Polichistice care se trateaza cu metformin.

In ziua a 3 se fac analizele: LH, FSH, DHEA-S, INSULINA, GLICEMIE. cel putin pe astea le-am facut eu. Alti medici recomanda mai multe. Ah am mai facut si o toleranta la glucoza. Ca sa ai PCOS raportul LH:FSH tb sa fie mai mare de 2:1 si insulina tb sa fie mare. PCOS-ul este asociat cu hiperinsulinism si rezistenta la insulina (de asta se foloseste metforminul sa bage insulina in celule). De asemenea insulina este un hormon care depune din aceasta cauza majoritatea femeilor cu PCOS sunt supraponderale (insulina depune tot) si slabesc f greu - dar nu e obligatoriu. Exista si non-obese PCOS. Intra pe google si da PCOS si ai sa afli mai multe.

In concluzie, iti tb un endocrinolog BUN. Si subliniez cuvantul BUN, FOARTE BUN.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns.Momentan vreau sa incerc sa fac inseminare si abia dupa aceea sa ma gandesc sa-mi vindec si ovarele.Nu mai am chiar o varsta care sa-mi permita sa tot incerc tot felul.Dar e o posbilitate poate pentru al doilea bebe.Gandesc pozitiv nu-i asa?Eu nu sunt in stare sa-l fac pe primul si ma gandesc la al doilea.Asa sunt eu, sa nu ma fi vazut in schimb aseara cand era o noua Z1 si ce lacrimi de crocodil aveam.Dar mi-am revenit...

ali

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ali

Multumesc pentru raspuns.Momentan vreau sa incerc sa fac inseminare si abia dupa aceea sa ma gandesc sa-mi vindec si ovarele.Nu mai am chiar o varsta care sa-mi permita sa tot incerc tot felul.Dar e o posbilitate poate pentru al doilea bebe.Gandesc pozitiv nu-i asa?Eu nu sunt in stare sa-l fac pe primul si ma gandesc la al doilea.Asa sunt eu, sa nu ma fi vazut in schimb aseara cand era o noua Z1 si ce lacrimi de crocodil aveam.Dar mi-am revenit...

ali

Ali,

Sa-ti dea D-zeu sanatate si sa reuseasca FIV-ul.

Mergi la inceput

Gudinde, multumesc tare mult pentru urari.Cand am citit paca le-am simtit in inima si mi-au facut tare bine.Si tie iti doresc la fel

ali

Mergi la inceput