CIRESE de mai-iunie 2006 (6)
Raspunsuri - Pagina 10
papadie spune:
virgilika toti bebeii tin pumnii stransi dar la prematuri poate fi un semn ca au nevoie de ceva gimnastica recuperatorie. la foarte putini dintre ei.
de obicei pumnii stransi in perioada intrauterina (ceea ce se vede numai la eco) este primul semn ca pruncul poate avea sindrom down.
dupa nascare toti copiii tin pumnii stransi:) si unii dintre ei deschid mai greu palma sa prinda ceva. desi are 4 luni pescu e 'cotata' la 2 luni:) asa ca nu ma stresez cu asta.
oribilicioasa treaba din Londra...
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
larissa_79 spune:

Cred ca am racit..!!! In stilul in care racesc eu...adica ma ia cu frisoane, ma dor toti muschii...si de aici pana la febra si ochi care curg nu mai e decat un pas. Deocamdata nu am facut acest pas...si va dati seama ca nici nu intentionez. A luat sotul de dimineata ceva de la farmacie ...cica preventiv pentru gripa...dar nu ma pot lasa doar in baza la asta.
Eu in general tratez acest tip de raceala pe langa medicatie ( acum alaptez si nu se poate) cu ceai fierbinte cu miere de albine si multa lamaie.
Aveti idee daca acest ceai afecteaza cumva pe bebe? Pot sa beau...eventual nu imi fac de tei...il fac pe cel Hipp cu lamaie si miere de albine. Please help...daca stiti si alte remedii spuneti...ca cel putin pana azi la ora 19 cand vine sotul sunt singura cu bebe si abia ma tin pe picioare. Si unde mai pui ca azi e si mai maraita ca de obicei!
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;54;131;1;1/c/67/t/60/s/77/k/0a68/weight.png
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
papadie spune:
Deoarece alaptezi poti lua paracetamol si nu altceva. Baga ceai cu lamaie. Evtl o masca in dreptul gurii. Sunt sanse f mici ca bebe sa ia raceala.
Sanatate maxima!
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
26octombrie spune:
masca, da, bun, bun. o gasesti la farmacie. si o baie fierbinte, cu frictionari dupa. lamaie pana la loc comanda. ceai poti bea aproape orice, evita salvia,caci diminueaza lactatia. si muuuuulte lichide, caci te vei deshidrata altfel. iar cand vine sotul tau... mai ai un remediu, uluitor de eficient if you ask me, la indemana....
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
26octombrie spune:
help. stie cineva, husele acelea de ploaie pentru carucioare sunt one size sau trebe de la producatorul respectiv? de unde imi pot lua si cat costa una? ca m-am plictisit sa tot aranjez umbrela deasupra, iar carutul tot se uda..
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by angelica_g
Fetelooorrr! Vivighe, sau altcineva care nu mai alapteaza!!!
NU VINDETI O POMPA?! M-ar tenta f f tare sa incerc una de la Avent Isis, da' parca n-as mai da atatia bani cat face de noua, dk tot nu am luat-o de la inceput!!!
Va rog sa luati in serios cererea mea de oferta! Imi este din ce in ce mai greu sa ma mulg, pt ca laptele nu mai sta asa inghesuit in pieile mele, si se lasa taaaare rugat sa picure in bibe!!!
... Si eu vreau sa plec in conced fara Sara... dar sa nici nu renunt la alaptat!Irina, cu
Robert (apr '97),
Razvan (oct '03)si
Sara 9 mai 2006
daca-ti da vreo fata din Bucuresti pompa si se decide pana deseara, ti-o aduc eu maine la Pitesti, ca merg la Rm. Valcea si e in drum. Eu inca alaptez, asa ca, nu pot renunta la ea, din pacate.
Lacri si
Alexandru 30 mai 2006Album pozici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10704;0;1;1/c/59.5/t/54/s/60/k/4c88/weight.png
LYLY809 spune:
Larissa, asa cum a zis papa, paracetamol ,unul seara, unul dimineata, masca pe fata, ceai cu miere si lamaie in combinatia asta: soc, busuioc si patlagina, toate sunt pentru raceala!
Insanatosire grabnica, nu intarzia cu tratamentul amintit.
Lacri si
Alexandru 30 mai 2006
Album pozici
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10704;0;1;1/c/59.5/t/54/s/60/k/4c88/weight.png
virgi spune:
Larrisa - scriu acest mesaj s-o contrazic pe Luana, si sper sa nu se supere pe mine. A face baie fierbinte cand ai febra e cea mai mare greseala. Daca bagi un corp uman in apa firbinte cand el are 38 de grade, nu ca-ti mentii temperatura, dar ti-o maresti iar starea de rau se va accentua..si febera e posibil s-o tii zile bune. Testat asta pe mine cand eram acasa si faceam febra..ca asa ma sfatuia toata lumea.
Si acum sa va spun de unde stiu: Acum un an au sosit aici niste romani cu fetita lor in varsta de 9 luni...si racise bietul copil intr-un hal fara de hal..cu febra, tuse etc. I-am dus repede la urgenta si ce credeti ca i-au facut??? au bagat-o intr-o cada cu apa calduta..( cam cat se poate incalzi o cada de apa daca o tii la soare), au tinut-o acolo cam 40 de min, pana i-a scazut febra. Intre timp eu socata il intreb pe doctor...cum e posibil asa ceva..ca la noi se recomanda baie fierbinte......ala ramane socat si m-a intrebat in cate zile reuseam sa scap de febra...???? Este contraindicata baia fiebinte in caz de febra.
Intre timp am mai intrabat localnicii si mi-au spus acelasi lucru. "Noi scapam de febra facand baie in apa aproape rece".
Eu daca voi mai face vreodata febra, vreau sa testez lucrul asta pe mine. Oricum studiata problema are logica.
Iti doresc multa sanatate.
26octombrie spune:
virgi, ai perfecta dreptate! io ma gandisem la cum PREVENIM raceala. daca are deja febra ar trebui comprese reci, of course!! neuronu meu n-a sesizat ca, daca are frisoane, are si febra.
so, daca n-ai febra baie fierbinte, haine groase, asuzi si "scoti" raceala (aici intra si ajutorul consortului); daca ai febra, au contraire, trebuie sa o scazi cu chestii reci!
virgi, sarumana pentru vigilenta, invatam oamenii aiureli... 
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
io tot cresc

Irina, cu
Robert (apr '97),
Razvan (oct '03)si
Sara 9 mai 2006