Bebelusi de iulie-august 2005 (127) -La multi ani!
Raspunsuri - Pagina 14
Dianami spune:
Buna ziua si de la noi.
Urez si eu " La multi ani! " copilasilor aniversati pe 11 si 12: Sofia Ioana , Petru David , Matei , Aris ) si, de asemenea, Ioanei Alexandra , pt. astazi.
Sa fiti sanatosi si iubiti de cei dragi!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Dianami spune:
Iuliei i-au iesit al cincilea si al saselea dintisor, nu jos, unde credeam, ci incisivii laterali de sus. Unul a iesit usor, iar celalalt a durut-o f. rau pt. ca a plans juma' de noapte, ceea ce nu a facut ea niciodata . In schimb statea la masat gingia, cu Dentinox si altele si a mancat iaurt rece, cred ca o calma.
Acum ii asteptam pe cei doi de jos, sper sa nu o chinuie prea rau, mi se rupe sufletul cand vad ca o doare .
In rest e bine, merge din ce in ce mai bine, doar "agatata" de mine cat sa ma stie langa ea, sau sta minute intregi in picioare, singura, dansand uneori .
Am facut trecerea la formula pt. 1-3 ani, Nestle Junior, l-a acceptat repede. Se pare ca eu nu voi mai avea lapte in curand, nici ea nu se mai omoara cu suptul. O voi lasa in ritmul ei, desi as fi vrut sa o alaptez mai mult.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
Dianami spune:
Dania, eu ii dau profilactic Vigantol si Zymafluor. La inceputul diversificarii i-am dat si Ferrum Haussmann, fara analize, care au iesit ok la 1 an.
Poti sa mergi cu el sa-i faci analize din deget, este suficient pt. a vedea daca este anemic si nici nu costa mult.
Daca vrei musai sa-i dai profilactic, doza este de 2-3 picaturi de 2 ori pe zi (la 12 ore), pana termini o sticluta.
Tot profilactic ii poti da ceva pt. intarirea imunitatii, dar spre toamna, in lunile cu "r".
Andre_ea, ai aflat de unde e febra asta? Daca va continua, sigur nu i se va face vaccinul.
Febra fara alte simptome poate fi o infectie urinara. In ultima saptamana am vazut multi bebei cu angina herpetica si amigdalita, se pare ca bantuie un virus. Deci trebuie controlat si gatul.
ema.nu.ela spune:
andreea,
mie pediatra mi-a zis ca supozitot cu novocalmin se pune la min 12 ore. si doar daca temperatura nu scade sub 38.5 tot acest timp.
cat despre otet ar trebui diluat cu apa. eu oricum nu cred in el i-am pus si eu mariei la picioare si in afara de faptul ca mirosea copilul n-am observat nici un efect. mai bine impachetari cu prosop cu apa. si cat mai dezbracat (doar in scutec).
cat despre profilaxie: eu o sa-i dau din toamna rybumonil pt intarrirea imunitatii desi a mea n-a racit decat de 2 ori usor si o data mai rau cu febra mare.
a mea desi are o usoara anemie pediatra mi-a zis ca mai bine sa-si ia fierul din mancare. si calciul la fel. maria inca nu are fontanela inchisa. insa calciu chiar isi ia din lactate ca ea mananca inca mult lapte.
recunosc ca eu i-am dat si multivitamine dar pt pofta de mancare. daca ar fi mancat bine nu i-as fi dat. dar acum am terminat cu ele.
eu zic ca daca mananca bine si arata bine nu are sens sa-i dai. doar dupa analize sau sfatul medicului.
sa va zic de maria: dupa ce o saptamana a mancat super bine de nu conteneam sa ma minunez, de joi incoace (de cand a plecat bona in concediu) nu mai vrea sa manance nimic pasat (totusi nu cred sa aibe vreo legatura). asa ca-i dau doar mancare bucatele si nici nu-mi dau seama cat mananca. cand i le dadeam pasate manca multe fructe, da acuma le selecteaza dupa consistenta si nu-i mai place decat banana, afine, un pic de caise, kiwi.
daca reusesc sa-i bag lingurita cu mancare pasata in gura scoate tot afara cu limba. doar daca ia ea cu lingurita si baga in gura nu scoate. dar ea dupa 3-4 lingurite se plictiseste.
cred ca o sa-i dau de-acuma doar chiftelute cu carne, legume si fructe la toate mesele :D ca astea ii plac.
partea prosta e ca in conditiile astea n-o sa mai poata sa ia gustarile de dim si dupa-amiaza in parc.
mi-a zis sora mea ca si a ei imediat dupa 1 an n-a mai vrut brusc sa mai manance pasat si ca intrase in panica din cauza ca nu stia ce sa-i dea copilului de mancare. dar sper incet-incet sa ma adaptez si la situatia asta. mai nasol e ca nu-mi mai dau seama cat mananca.
in rest cred ca-i iese si al doilea dinte de sus. iar are kk moale si roade orice si ma musca si baleste. si a descoperit ca poate sa-si frece dintii de jos cu cel de sus. se vede clar ca are nervi. si noaptea se mai trezeste uneori si trage cate un urlet. noroc ca adoarme singura la loc.
ii place sa stea mult in picioare in tarc si sa-si frece gingiile si dintii de marginea tarcului.
mamica de maria, 1 an
andre_ea spune:
Diana, ma sperii cu angina herpetica! Sper sa nu fie. Ceva trebuie sa fie ca febra nu vrea sa treaca si pace. Toata noaptea a fost fierbinte. I-a trecut dimineata la 8, iar la 9 avea iar febra. Pe la 11 avea 37.7, acum iar are febra. Nu mai stiu cat ca a adormit. I-am dat la 12.30 Calpol. Sper sa isi faca efectul. N-as vrea sa mai fie nevoie de Novocalmin.
Emanuela, i-am dat Novocalmin la 6 ore ca asa scria pe prospect. Si i l-am dat la temp. 39.2. Oricum nu i-am mai dat de aseara de la 11.30 si sper sa nu mai fie nevoie sa ne descurcam cu Calpol si Nurofen.
N-as vrea sa il mai duc la spital pentru ca ma astept sa ne dea internare si nu as vrea. Zic sa astept pana maine cand e luni si mergem la dr. lui.
Din pacate nu dau de dr. Stanciu. Cred ca e in concediu.
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
andre_ea spune:
A, si bineinteles ca otetul a fost diluat cu apa. Cel de la cap cu mai multa apa. Treaba era ca, vorba Emanuelei, la inceput nu a functionat. Asta din cauza ca desi avea febra si tamplele ii ardeau, avea picioarele reci, deci sosetele nu aveau cum sa-i scada febra. De aia m-am gandit sa-i pun compresa pe frunte.
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
joker spune:
Andree, dr Stanciu nu e in localitate momentan...cand am fost la el inainte de vaccinare ne-a spus ca pleaca la sfarsitul saptamanii...
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos
mamini spune:
Aris si Ioana!
Joker sa iti traiasca tatal!
La multi ani si pt alti sarbatoriti, daca mai sunt si i-am scapat din vedere!
noi ne-am simtit extraordinar vineri si ieri, a fost foarte frumos, Sofia o printesa rasfatata si noi nebuni de fericire.
o sa va mai povestesc dar sunt pe fuga
M
Tethys spune:
ZIUA BUNA LA TOATE FETELE!
"LA MULTI ANI!" 1 ANISOR: IOANA ALEXANDRA [irinabungau]!
CRYNAdeROBERTEL - 24. 08. 2005
Cat suntem noi de mari!!!
POZE NOI, NOUTE...HI,HI,HI... ; SEMANAM OARE?!? ; LA PADURE
www.dropshots.com/day.php?userid=153671&cdate=20060730" target="_blank">FILMULETE ; www.dropshots.com/day.php?userid=158766&cdate=20060808" target="_blank">FILMULETE NOI
Tethys spune:
Emaaimee, speram ca te-ai distrat azi macar un pic la socri... in ciuda mancarii supergrase ... Pupicei .
Hristina, felicitari micutei pentru vocabular si-ti uram sa revii la rabdarea de dinainte! Probabil e si stresul de vina... Pupici .
Andre_ea, uram insanatosire grabnica micului Tudoras !!! Pupicei si voua.
Diana Mirela, felicitari pentru noii dintisori! Uram sa nu mai aiba asa chin la urmatorii! Pupicei .
Ema.nu.ela, felicitari pentru omuleata ta! Ei, de acum se face mare ... daca nu mai vrea pasat ... Felicitari si pentru noul dintisor. Pupici .
Mamini, abia asteptam sa ne mai povestesti ... Pupicei si voua.
Pupici dulci la toti copilasii si toate mamicile!!!
CRYNAdeROBERTEL - 24. 08. 2005
Cat suntem noi de mari!!!
POZE NOI, NOUTE...HI,HI,HI... ; SEMANAM OARE?!? ; LA PADURE
www.dropshots.com/day.php?userid=153671&cdate=20060730" target="_blank">FILMULETE ; www.dropshots.com/day.php?userid=158766&cdate=20060808" target="_blank">FILMULETE NOI