.....intrebari.......

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buna!
In legatura cu medicamentele nu prea stiu ce sa raspund si nici cu concediul prenatal, ca nu a fost cazul la mine, dar voiam sa spun ca eu nu am luat vitamine prenatal. In schimb, am avut grija sa beau f. mult suc de portocale (contzine acid folic si beam tone, dar ingrasha si ala f. mult), sa mananc cat mai vitaminizat. Se spune ca cel mai bine e sa iei ce itzi trebuie din alimentatzie, dar desi eu nu am luat pastilele, cred ca nu au ce sa strice in nici un caz. Eu nu am luat pt ca mama mea m-a batut la cap ca stie ea pe cineva care a luat prenatale si "a iesit copilul de 5kg" si neaparat sa nu iau ca sa nu am bb prea mare si sa nasc greu. Nu am avut probleme, dar am avut mare grija cu alimentatzia, intr-adevar.
Numai bine si sanatate!
Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna,

Iaca ma bag si eu ca musca-n lapte... Ce-i cu prenatalele astea? Eu nu am luat niciodata asa ceva... L-am intrebat pe doctor in mod explicit de vitamine si a spus ca sa nu iau nimic in plus.

Asa, si cu carnetul de gravida ce este? Eu nu am asa ceva :) E drept ca nici nu am trecut pe la medicul de familie vreodata de la inceputul sarcinii (si sunt in luna a 8-a). Mie mi-a dat ginecologul si analizele ce trebuie sa le fac, mi-a spus si de tensiune, si de greutate... de tot ce trebuia sa stiu. De ce sa ma mai duc la medicul de familie?...

Pentru Ven: mie mi-a recomandat acid folic de la primul control si am luat pana prin luna a 5-a, cate una pe zi... doctorul mi-a spus ca ar fi bine chiar sa fi luat inainte de a ramane gravida. Iar cu sexul tot pe doctor trebuie sa il intrebi. Mie mi-a dat voie tot timpul sarcinii, doar prin luna a 4-a cand am avut niste contractii si mi s-a scurtat colul n-am avut voie vreo 2 sapt sa fac nimic. Pentru tine care ai sarcina mai cu probleme probabil ca ra fi bine sa eviti orice fel de efort, macar pana se stabileste ca e totul OK. Sa nu ridici greutati de nici un fel, sa stai intinsa cat mai mult, cand stai pe scaun sa te lasi pe spate cat mai mult (la 45 de grade, ca sa nu apese greutatea trunchiului pe col) si din astea. Si eu am luat tot no-spa cand am avut contractii premature, sau indometacin supozitoare - asta e mai neplacut. Insa vorbeste cu medicul si nu le lua numai dupa recomadarile "laice" :)

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

Buna!Sa stii ca sexul copilului se poate vedea de la 3 luni si un pic la un eco performant 3d! Olimp medical de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Curioaselor! Ce tot tineti sa shtiti sexul lu' bb asa devreme? Lasati-l sa creasca, sa fie sanatos, sa duceti sarcina cu bine, mi se par chestii muuult, muuult mai importante! Orikum la un eco bun se poate vedea din sapt a 14-a, numai ca daca e fetitza, s-ar putea sa iti apara si puciulika mai tarziu, pe la eco de 20 de saptamani . Mie personal mi se pare cel mai lipsit de importantza aspect al unei sarcini sa vrei neaparat sa shtii sexul copilului. Nu ma intelegeti gresit, nu ma cert cu niciuna dintre voi, zic si eu ce simt, ce gandesc. De fiecare data cind te sui pe pat pt eco si incepe sa iti plimbe palpatorul pe burtika, e atat de minunat sa-i vezi mishkarile, picioarele, mainile, capushorul, coloana vertebrala, incat sexul devine numai un amanunt "pikant" sa zicem asa...
Parerea mea, ca si a celorlalte fete, este sa iei tratamentul prescris de medic, mai ales ca relaxeaza mushkii uterului si nu mai au tendintza de a rejecta sarcina (ceea ce se intampla de obicei pana prin sapt a 12-a, in cazul unui uter mai cu personalitate:)))
Sarcina usoara in continuare si sa ne povesteshti ce mai face bb!

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Vitamine prenatale si acid folic am luat si la prima sarcina si iau si acum. Primul bebe a avut 3,3kg, deci eu nu cred ca daca iei vitamine faci un elefantel. N-am idee cat ajuta, dar cert e ca ori le iei din alimentatie (ca doar mamele noastra prenatale or fii luat) ori daca nu pe calea asta. Calciu stiu ca e foarte important, ala se dadea pe vremuri si in Romania.

Cat priveste sexul copilului, cu primul l-am aflat la 14 saptamani, dar cei care mi l-au facut aveau aparate ultrasofisticate (era sectia speciala de "probleme" cu mama si copilul a unui spital). Normal ca prin luna a patra-cincea se poate afla. Ecografii am avut vreo 7 pe timpul sarcinii, se spune ca nu-s prea sanatoase, dar vad ca am scapat cu bine. Acuma nu-i mai las sa-mi faca atatea.

Multa sanatate si ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Fetelor, va multumesc frumos la toate!
Azi m-a durut burta ingrozitor din nou, medicul de familie (am fost la el sa ma ia in evidenta) mi-a dat concediu medical pana vineri.......
Sper sa se mai potoleasca durerile astea, eu imi imaginat perioada sarcinii cxa pe ceva frumos, idilic, plin de zambete etc.........
Ma rog, asta e, poate vine mai incolo si perioada aia.......Important e sa fie bebe sanatos, sanatos, sanatos!!!! Numai la asta ma gandesc si imi vine sa plang cand iau Gravibinonu si No-spa si naiba sa le ia pe toate!!! :(

Sper sa fie bine!
Pupici si sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandi spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella[/i

Buna din nou! Eu o sa nasc cu cezariana, din cauza miopiei. O sa am fetita. Ai grija de tine, nu te stresa prea mult la serviciu, nu te enerva(pe cat posibil) si odihneste-te, atat cat ai timp...Fa ce ti-a zis doctorul sa faci, el stie ce-i mai potrivit pentru cazul tau...A propos de Diazepam, si mie mi-a dat doctorul, incepand din luna a 8-a...Cica, pe langa faptul ca te calmeaza si te adoarme, iti relaxeaza si uterul...Numai ca nu trebuie sa faci abuz. Eu iau o jumatate in fiecare seara, cu toate ca el mi-a zis sa iau o pastila intreaga. Oricum, in timpul sarcinii, se ia numai la recomandarea medicului. Daca nu vrei, nu lua, mai ales in primul trimestru...Si eu am fost foarte precauta cu medicamentele in primul trimestru, caci stiam ca atunci fatul e cel mai vulnerabil...
Am luat si eu No-Spa si Scobutil, la greu...Poti sa iei fara frica, nu-ti fac rau...Ia cate iti spune doctorul sa iei...
Eu mai am doar cateva zile...Am deja niste contractii, cele mai multe sunt nedureroase, insa nu sunt regulate...O sa-l anunt pe doctor cand incep alea regulate. Asa am stabilit. Poate mai vorbim pana nasc...Sau dupa aceea...Te pup, pa!

quote:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ven, nu-ti mai face griji, bebe nu e afectat de medicamentele pe care le iei tu.. Fruntea sus si genunchii tari! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Sper din tot sufletul meu, parpalak!! Asa zice si sotiorul meu, dara asa sunt eu, mai prapastioasa! :))
Va pup pe toate! Va mai povestesc cum mai sta treaba! Ca vreti sau nu!! :)))

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

buna Ven !!!mai intai bun venit la DC!!!
eu am aproape 29 saptamani si fac cam de 5 saptamani injectii cu Gravibinon( 1 pe saptamana ) ce sa zic daca ti le-a dat doctorul tau inseamna ca trebuie sa le faci... si No-spa i-au cate o pastiluta cand mi se intareste burtica+ Prenatale si Tardyferon asa ca depinde de fiecare ce probleme are...oricum sfatul meu este sa-ti asculti medicul.
in legatura cu sexul in timpul sarcinii mie mi-a fost interzis inca de cand aveam 6 saptamani...
nici eu nu am carnetel de gravida, am facut analizele care mi le-a dat doctorul meu sa le fac..
Iti doresc numai bine, sa ai grija de tine!!!

gianina

Mergi la inceput