Grade maturitate placenta
Raspunsuri - Pagina 2
cataghe spune:
quote:
Originally posted by ruxi
Cataghe, multumesc pentru raspunsul super profesionist. Deci si dr a avut dreptate si temerile mele sunt justificate.
Ai idee cumva daca si ce ar trebui sa fac sa incetinesc aceasta imbatranire a placentei si sa scad valorile fluxurilor uterine? Exista vreun tratament? Trebuie sa adopt un anumit stil de viata in sarcina aceasta?
Si totusi care ar fi totusi cauza pentru care placenta mea imbatraneste atat de repede si fluxurile au valori mai mari decat normal?
M-ar ajuta mult daca ai sti cumva raspunsul la aceste intrebari care ma framanta mult.
Multumesc inca o data!
Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Burtica 25 iunie
Ruxi, nu exista o explicatie clara pt acest fenomen, exista mai multe teorii fiziopatologice cu care s-ar putea scrie (si sigur s-au si scris) carti intregi... Insa urmarea e ca fatul intra intr-o hipoxemie cronica (nu primeste destul oxigen), intra in suferinta si nu se mai dezvolta corespunzator, pana in stadiul in care mediul intrauterin ii devine de-a dreptul nociv.
De facut nu prea ai ce sa faci, decat sa duci o viata echilibrata, daca se poate cu cat mai multa odihna, si sa fii supravegheata indeaproape. Daca se va dezvolta o patologie pe parcurs, atunci se va pune problema unui tratament specific, daca nu, cu atat mai bine. Medicamentele mentionate pe aici sunt in lipsa de altceva, nici unul nu are vreun efect demonstrat in situatia despre care discutam... da' nici nu strica, cum nu strica nici apa rece. Cat despre vitamine, inca poti profita de surse naturale, ca e vremea lor. Sfatul meu e sa incerci sa nu te ambalezi prea tare deocamdata, sa ai rabdare sa vezi cum evolueaza lucrurile, insa nici sa nu te neglijezi.
Va doresc sarcini usoare si copilasi sanatosi,
C.
ruxi spune:
Cataghe, multumesc din suflet. Acum cand stiu main exact despre ce este vorba ma simt mai bine si mult mai linistita.
Multumesc si tuturor fetelor care mi-ai raspuns, apreciez bunavointa voastra.
Numai bine va doresc!![]()

Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Burtica 25 iunie
KIK spune:
Buna fetelor,
intru si eu in vorba si va-ntreb: stie careva ce-i aia lacuna in placenta? Luatin traducere pricep cam ce reprezinta, dar as vrea sa stiu mai exact. A avut care o astfel de problema?
multumesc,
kik