Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (30)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Kay Kuzma
Dr.Kay Kuzma și-a luat doctoratul la UCLA, în domeniul educației - perioada primei copilării. Ea este profesor asociat în domeniul științelor sănătății (sănătatea mamei și a copilului) la Universitatea Loma Linda, și autoare a unei duzini de cărți în domeniul îndrumării copilului.

Cunoscută ca speaker și conducătoare de seminarii, dr. Kuzma este fondatoarea și președinta departamentului Parent Scene, care are drept obiect slujirea familiei. Această lucrare, care include un program de radio, buletine de știri săptămânale, transmise prin poștă, cărți și casete audio și video, are drept scop să-i încurajeze pe părinți în a da tot ceea ce pot pentru a reuși în cea mai importantă carieră a lor - aceea de părinte

A fost o scurta prezentare despre autoarea acestor carti!

Deci...,sa incepem dicursul....
Fetelor,dragutelor....,eu am avut BUNA intentie de a va povesti ...,la inceput si apoi la rugamintea voastra ...de a va recomanda acele carti pe care LE-AM CITIT!!!
Nu vorbesc din filme si credeti-ma ca mie nu mi s-au parut in nici un fel ,ca incearca sa-i influenteze pe cititori in vreun fel!!!
Dupa cite s-a scris despre asta ...ma face sa ma simt foarte prost ...,nu am vrut decit sa va transmit ceva frumos din cite am invatat eu de acolo si asta am sa fac si de acum incolo.Mi-ar fi placut enorm sa trageti singure concluziile si sa nu fiti influentate in vreun fel.Voi sinteti destul de mari ...,ca sa judecati si singurele,nu?!?
O singura intrebare as avea daca nu se supara MADALUTA,as vrea s-o intreb daca a citit vreuna din aceste doua carti pe care eu le-am citit?

In alta ordine de idei ...,v-am citit si nu pot sa va raspund asa cum as fi vrut din lipsa de timp,vreau insa sa va pup tare pe toate si sa va spun ca azi am fost la medicul de fam care ne-a cintarit ...,am luat 8 kg ,tensiune este 11 cu 6,ne-a data Materna centrum(am luat-o compensta 100%)
Urmeaza s-o mai vad in Septembrie pe 12,cind o sa ne dea Calciu si ne va face si vaccinul de care va povesteam acum citeva saptamini.

Azi am facut 28 saptamini fix si sintem tare mindri.
Crinuta a dat din picioruse la tanti dr si acum a inceput putin,in rest este mult mai diferita in miscari ca inainte...,aseara lovea numai inauntru si de fiecare data cind lovea ma facea sa ma duc la baie ,simteam loviturile jos,jos de tot.Berea a inceput sa-mi placa la nebunie si mai nou o beau fara alcool dar nu are acel gust....yamiyami!!

miine sera am sa intru ca de obicei la aceiasi ora.

dandusa 27 + si
printesa mea, Crinuta
dandusa
daniela nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna tuturor!
felicitari burticilor cu rezultate bune, si s-o tineti tot asa!
am senzatia ca parca azi, cand nu am prea intrat pe forum , ati scris mult mai mult decat de obicei. a fost o zi luuuuuuuuunga pt mine. am pazit iepurele-oricat de cinic suna, mai respira, spre usurarea mea, am mars la veterinar, care i-a pus perfuzie cu vitamine si multe alte substante, de parca eu intelegeam ce imi povesteste despre ele, si am predat pacientul socrului, care e terminat ca sta ala pe loc in loc sa se joace si ca nu mananca si nu bea.pana maine zicea veterinarul ca ar trebui sa isi dea drumul, problema e ca daca nu da semne de insanatosire? multumesc de incurajari, au fost bine venite. eu speram ca intorcandu-se in ograda lui si cu cine ii place lui, isi va reveni. sa vedem maine.
dupa ce al lasat iepurele am mers la o portie de cumparaturi, am mancat si acum suntem rupti amandoi,si eu, si sotul. de bebe nu pot spune nimic, dar banuiesc ca doarme, ca nu isi face simtita prezenta.
s-au adunat multe pe capul meu, cu zugravitul, cu botezul de sapt viitoare, cu iepurele, si in primul rand nu mai am rabdare sa aflu rezultatele de la analize. vineri acum merg dupa prima transa la dr de fam, inclusiv toxoplasmoza, de luni incolo trebuie sa vina si celelalte, sa le am vineri pe 18 la ginecolog. daca nu vin la timp? daca nu sunt bune? nu mai am rabdare, as vrea sa stiu odata daca bebe e ok, daca maicasa lui bebe e ok, as vrea sa ma vad si cu casa aranjata-prilej cu care ii mai multumesc desteptului de sus cu robinetii lui deschisi-intr-un cuvant as vrea din nou ordine si disciplina in viata mea.sau cel putin nu haosul asta. e clar ca trebuie sa le iau pe rand, dar momentan bat pasul pe loc si nu rezolv nimic, din motive obiective, pe care nu le pot controla. si parca l-as vrea si pe bebe mai repede, sa ne cunoastem cat mai curand posibil (amintiti-mi chestia asta si in decembrie sau in ianuarie, cand oi fi nauca si nu o sa mai stiu pe ce lume sunt).
are cineva idee cam pe cand urmatoarele analize?-acum sunt in 5 luni jumate.asta ca sa stiu cu cat inainte sa ma apuc sa le fac, sa le am la timp.
cred ca ma culc. as mai manca un iaurt, dar sunt prea obosita.
noapte buna tuturor, si vorbiti din vreme cu bebeii sa nu mai fie atat de matinali si sa va lase sa dormiti la noapte!

chris22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Roxana, ca sa vezi dovada de dependenta... Pozele inca nici nu le-am descarcat, ci am intrat mai intai pe forum! Dar sper sa reusesc sa pun azi cateva poze, cred ca incep sa arat ca un pepenas.

Am citit capitolul trecut si am tinut neaparat sa recomand si eu una dintre cartile pomenite de Dandusa, si anume "Ascultarea de bunavoie" Eu am citit-o inca de pe vremea cand Roxana era bebelusa, dar m-a ajuta enorm, am invatat atat de multe despre copii! Si inca ceva, aici in Canada nu am multe dintre cartile mele dragi, dar cartea asta am tinut neaparat sa o aduc cu mine.
Nu mai stiu cine se temea ca aceste carti contin mesaje ascunse... singurul mesaj pe care l-am perceput e sa iti respecti copilul si sa inveti sa il intelegi. Si de mesajul asta avem nevoie, pentru ca de multe ori suntem inconjurate de prejudecati, pareri invechite, superstitii... Avem de invatat atat de mult ca parinti, s-au descoperit atat de multe lucruri legate de evolutia bebelusilor, copiilor! Si la nici o scoala din lume nu invatam cum sa devenim parinti, depinde doar de noi sa citim cat mai mult si apoi sa sortam informatia, dar numai informandu-ne putem sa luam decizii bune pentru copiii nostri!
Cat despre sectanti... imi cer scuze, dar imi vine sa rad... cand aud cuvantul asta imi aduc aminte de soacra-mea, femeie cumsecade, dar cu pareri prea fixe uneori... pentru ea oricine nu e ortodox e sectant, deci merita sa arda in focul vesnic (!!!). Hai sa fim mai tolerante fetelor, poate chiar unele dintre noi sunt "sectante"...

Va pup pe toate si fug putin la treaba, ca mor de foame si trebuie sa imi pasez ceva... pap ca bebelusii (sau ca batranii )

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Buna dimineata!

Iar m-am trezit in jur de ora 6.00. Asta mic imi dadea niste suturi in burtica...cred ca-i era foame......asa ca l-am hranit si acuma am intrat sa va scriu...

Donia, bine-ai revenit! Spune-ne si noua doua cuvinte despre vacanta ta...unde-ati fost? V-ati relaxat? Si vrem poze...
, Laura, multa sanatate si tot ce-ti doresti!
Chinico, , esti mortala cu "bazaielile" la sotul tau...cam asa ceva facem si noi cand mai trecem peste-un an...Felicitari pentru rezultatele la eco...lasa ca daca aia ti-au spus ca totul e in grafic, inseamna ca asa e...
Aelita, hai ca vin eu cu tine, VIRTUAL, la cumparaturi...ca si mie mi-e asa o lene sa merg sa-mi iau ceva...cand vad in oglinda cum stau hainele pe mine, ma apuca raul...si avem si niste haine de gravide...care nu ne avantajeaza deloc, ca sa nu zic altceva
Danita, felicitari pentru rezultatele la eco...sunteti maricei, zici?!!
Dandusa, nimeni nu a pus la indoiala bunele tale intentii atunci cand ne-ai recomandat cartea...si stai linistita, pareri pro si contra exista si vor exista mereu, fiecare are dreptul sa si le exprime, iar in ceea ce ma priveste, bineinteles ca voi judeca singura aceasta carte, asta numai dupa ce o voi fi citit...nimeni nu influenteaza pe nimeni...Asa ca, bunele tale intentii au fost percepute ca atare si abia astept sa citesc si eu cartea! Uite, -ici muuuulti ca sa-ti treaca sentimentul de vinovatie sau suparare...
Mirona, mama, pe unde esti? Auzi, noua ne place "logoreea" ta, care nu prea exista in ultimul timp...ia mai lasa munca la scarbiciul ala si vino mai des pe la noi, nu ne lasa asa, sa ni se faca dor tare tare de tine! Cristina, asta e valabil si pentru tine!!!!!!

V-am tzucat pe toate, fara exceptie...

Oana 20+

Mergi la inceput

Melinda, pana in ce data ziceai ca-s aia de la Provita in concediu??? Ca eu nu mai am rabdare deja !!!!

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dimineata burtici!Eu sunt deja la servici si mi-am luat rolul in serios.......adica sa va scriu.....
Donia bine ai revenit.....asteptam pozici....mai fetelor ce bine de voi ca a-ti fost in concediu.....lasa ca la anu recuperez eu.....!
Dandusa si eu gandesc la fel ca si asiza...de aia nu ma mai repet....tu te-ai gandit sa ne-o recomanzi fiindca ai citit-o si ca ai gasit acolo lucruri bune...asta nu inseamna ca ai vrea sa ne convertesti....nu?........noi te iubim....
Azi cred ca o sa am o zi naspa.....asa ma simt de ametita....probabil vremea e de vina.....
Hai ca revin mai tarziu.....cand va treziti toate......

alexandra 26+ cu
poze

Mergi la inceput

Am uitat ceva.......sa-i urez Laurei 13 sa fii fericita si sa ai parte de ceea ce e mai bun.....si iti mai doresc ceea ce ne dorim toate acum.....sa avem o nastere usoara si bebici sanatosi.......sa intrii sa ne mai dai vesti....

alexandra 26+ cu
poze

Mergi la inceput

Alex, ce harnica esti!!!!! Io cred ca ma duca sa mai bag o tura de nani, ca-mi pica ochii-n gura de somn...sa nu ma invidiezi ! Spor la treaba!!!

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna dimineata tuturor
aseara va sfatuiam sa vorbiti cu bebeii sa va lasa sa sormiti, dar in mod sigur urarile au fost incomplete. trebuia sa la zic si celor care nu au somn, asa ca mine, sa ii lase pe micuti sa doarma...de la 2.30 pana la 5 si ceva nu am dormit nici de frica, am bantuit prin casa, am mai mancat cate ceva, si credeti-ma ca au fost niste ceasuri tare rele. am fost o graviduta cumplit de depresiva, nici in lunile in care am pendulat intre pat si baie, mancand te miri ce si nevorbind cu nimeni in afara de sot, nu am avut moralul asa la pamant.si mai era si cusca goala ramasa dupa musafirul iepure, ca aseara era tarziu si nu i-a mai ars nimanui de ea, care era sinistra de-a dreptul, pe cuvant! ce sa mai, o noapte nasoala rau! din fericire a avut doamne doamne grija so m-am trezit cu moralul intreg, ca daca m-as fi apucat sa va scriu si sa va povestesc in detaliu, cred ca va apucau si pe voi cele mai negre depresii!

chris 22+

Mergi la inceput

asizuca ce te invidiez.....si eu as mai face nani....culmea e ca sambata si duminica cand ma gandesc ca asa de bine as dormii....nu mai pot...ma trezesc pe la 8....
Chris eu dorm bine noaptea...numai ca mai am junghiuri....si de abia ma intorc de pe o parte pe alta.....
v-ati trezit????????.......

alexandra 26+ cu
poze

Mergi la inceput