Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (30)
Raspunsuri - Pagina 18
marcelac spune:
quote:
Originally posted by atudor
Fetelor, voi ce stiti despre anestezia epidurala? M-a speriat acum o amica...spune ca doare ingrozitor cand ti-o injecteaza si ca ai mare noroc daca "prinde"...sa fie chiar atat de tragic?
Ana 27+
eu stiu doar ca o prietena de-a mea langa care am stat in spital, desi i-a promis doctorul epidurala, pentru i-a provocat dilatarea (depasea termenul) si a reactionat mai bine decat se asteaptau la pastila de dilatare, nu "a prins-o" doctorul cand era la 4 cm (cica numa atunci se pune epidurala si el cum era si de garda in ziua aia a mai avut ceva urgenta si pe cand a venit la ea a urcat-o deja pe masa si a nascut natural si fara nici o epidurala)
mai stiu de alta prietena de-a mea langa care am stat, ea zis "daca asha a fost cu epidurala, fara sigur muream de durere", adevarul e ca la cat de chinuita am vazut-o si apoi am auzit-o din sala de nasteri... o cred.
acum iar zic eu nu vreau sa speriu pe nimeni sunt doar niste intamplari din jurul meu... poate daca nu ma implicam ata cu prietenele mele erams i eu mai curajoasa acum...
marcela 23+
dolores spune:
donia, chiar a fost luna plina..aceeasi senzatie am avut-o si eu, numai ca la mine a mai foast o problema....la scara vecina la ultimul etaj sta o mama si o fiica, fiica de vreo 17 ani...mama fosta balerina....iar actualmente o catzea.....daca intzelegeti ce vreau sa zic..in fine..si in fiecare seara sunt petreceri la ea...si se urla, se tzipa...se chiuie...se rade zgomotos, se danseaza si asta de la ora 1 noaptea...in sus...iar azi-noapte m-am trezit de la ora 1 si pana la 4 de nu am putut sa adorm..am zis ca intr-o buna seara dau tel la politie...e inadmisibil...
in fine.....nu am terminat de citit din urma...si din cauza asta nu prea am scris...
pupicei
dolores 23+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
Este greu sa pierzi, dar mult mai rau este sa nu fi incercat niciodata sa reusesti
alexandra_25 spune:
Doloresacum ai aparut si tu...cand plec eu acasa........am intrat sa va spun ca am plecat acasuca....yupiiii...abia astept sa ma intind....daca nu va scriu deseara ne vedem maine dimineata.....va pupicesc pe toate.....
alexandra 26+ cu
poze
adinazot spune:
Acum plec si eu la dr.UHH,ce emotii am,tineti-mi pumnii!!!
Adina 26+
poze
Adina diverse
dolores spune:
asiza..eu nu m-am masurat...lioton gel folosesc eu pentru picioare...ajuta circulatia...mie mi-a zis sa ma dau de 2 ori pe zi cu el...si e ok..sunt multumita..pupicei
poze
Este greu sa pierzi, dar mult mai rau este sa nu fi incercat niciodata sa reusesti
ingeras26a spune:
Roxanac, sar'na mult pt incurajari pt sora mea. Ea a optat pt cezariana cu peridurala pt ca asa a vrut (are si ceva probleme cu ochii, dar nu majore).
Pupicei, Ingeras 21+ Maya
asiza spune:
Adina, iti tin pumnii la medic...sunt convinsa ca nu e nimic rau...trebuie sa gandesti pozitiv...-ici de incurajare...
Dolores, daca zici ca Lioton e bun, merg pe mana ta...imi cumpar si eu...
Fetelor, mie imi place la nebunie mancarea indiana si chinezeasca...si tocmai mananc ceva foarte, dar FOOOOAAARTE condimentat...credeti ca-i face vreun rau lui bb? Sau ca ar putea provoca contractii? Dar nu ma pot abtine...
Alex, ii dau dreptate Marcelei: masa de infasat nu e de fitze, chiar ajuta...nu-ti chinui asa spatele...daca poti, ia-ti...si eu as vrea sa-mi iau, insa stau cam prost cu spatiul, sa vedem poate improvizez ceva...
Atudor, pe sora-mea nu a durut-o deloc anestezia si nici pe o alta prietena care a nascut tot cu cezariana...depinde de fiecare cum percepe durerea...dar sa stii ca si frica te face sa simti durerea mai acut...
Oana 20+
dolores spune:
alex picioarele mele arata putin mai bine cand stau in pat..cum a fost saptamana asta....ieri de exemplu am fost plecata toata ziua si seara aratau ca labele de urs....imi aparuse-ra niste pete rosii pe gambe care ma si usturau ma si mancau...asta e de la mers mult pe jos, ca nu e prima oara cand patesc asa..m-am dat cu lioton gel si cu doamne doamne inainte.....ale mele sunt umflate si dimineatza asta in cazul celor scrise mai sus...daca stau mai mult acasa cu ele in pat, arata ceva mai bine..parca seamana cu ale mele..pupici
poze
Dorsilia spune:
hello fetelor!
vad ca vb despre secretii, dop, col....dn experienta mea anterioara, fericita, va pot spune sa stati calme si cu tampoane la indemana, eu am avut suvoi de secretii albe, cremoase, gelatinoase, fara miros, mai lichide sau nu, dimineata cand mergeam spre servici pe jos, simteam cum curg, ma simteam groaznic, abia apucam s-ajung la servici sa merg la wc sa vad ce e, ma temeam sa nu fie altceva... Daca masina dadea intr-o groapa iarasi ma "scurgeam"... Medicul a spus ca-s ok daca-s albe, inodore, nu conteaza cantitatea. Dopul gelatinos nu mi l-am reperat. Mi s-a rupt apa si am plecat la 3 dimineata spre maternitate. Nu am vazut cum si cand o fi iesit dopul, acasa in nici un caz. Am facut un dus scurt si fuguta spre spital dardaind, cu sotul vanat de socat ce era cand a vazut cata apa curge din mine. Mi-am pus un pachet de vata si tot am siroit pe coridoarele maternitatii pana la camera de garda. Neplacut, jenant, dar m-a asigurat d-na dr de garda ca nu-s unica in situatia aia. Colul mi-a fost lung si inchis, s-a mai scurtat si deschis prin saptamana 39 cand aveam deja dilatatie 2 cm, totusi lichid nu am pierdut. Contractii false am tot avut.
Nu stiu daca e valabil sa ramana colul inchis si lung si la aceasta sarcina, sau colul e anatomic scurt sau lung la unele femei ? aici am eu dilema.
Azi am implinit 21 saptamani de sarcina si pot sa zic ca am mari neplaceri cu insomnia, ma trezesc la 4 a.m si nu mai pot adormi pana la 6-7 a.m, perioada in care imi vine la toaleta de cateva ori, nu stiu de ce fac pisu asa des, racita nu sunt. M-am pus pe baut apa dar zau, daca mai stiu ce sa fac: trece prin mine ca prin sita. Acum beau o cana si-n 30-40 de minute o si evacuez, deci la bb2 tot nu ajunge cred. Imi vine s-o las balta cu adapatul ca poate de aia merg la wc toata ziua. Am avut si o zi nasoala din cauza durerii de buric, si balonarii
va pup, tre sa fug la cel mic