Steamer / dispozitiv de fiert la abur
Raspunsuri - Pagina 6
sirimie spune:
Mi-am luat si eu aseara, inca nu l-am pus in priza, si am o intrebare: Exista vreun link cu retete speciale pentru aparat de gatit cu aburi?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
may spune:
quote:
Originally posted by Alina
Eu il am pe www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0002KPXN2/ref=nosim/opina3-21?SubscriptionId=09FVDRT8TEJ64C2A7Y02" target="_blank">acesta,poti sa fac si supa adica are Saftauffangschale ,un vas unde se pastreaza sucul legumelor "aburite".Sunt f multumita de el.
Alina
Alina,
tot pe acesta il am si eu, dar numai cu 2 vase, nu cu 3;
pe mine una - ma depaseste putin, in sensul ca nu am o carte cu retete in lb romana si nu prea-mi dau seama cum sa-l folosesc;
am facut oua fierte, cartofi, pui, dar la spaghete mi s-a parut dezastruos - dupa timpul indicat de ei (vreo 30 min.) spaghetele erau nefierte si la cremwursti cam la fel - au ramas nefierti, desi am respectat timpul indicat de producator.
in fine, am si eu niste intrebari:
1. ai zis de vasul care "colecteaza" supa de la legume ; e vorba de vasul ala pt orez sau de care ? cum il folosesti ?
2. daca vrei sa gatesti altceva decit legume la abur - crema caramel de ex. (am vazut reteta in carte, dar era in germana) - in ce recipiente o pui in aparat ? casoletele de Al sunt bune ? sau sa folosesc plastic ?
3. totusi, niste retete verificate de tine - poti sa pui aici, te rog ?
multumesc mult (teo1970)
Alina spune:
quote:
Originally posted by mayquote:
Originally posted by Alina
Eu il am pe www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0002KPXN2/ref=nosim/opina3-21?SubscriptionId=09FVDRT8TEJ64C2A7Y02" target="_blank">acesta,poti sa fac si supa adica are Saftauffangschale ,un vas unde se pastreaza sucul legumelor "aburite".Sunt f multumita de el.
Alina
Alina,
tot pe acesta il am si eu, dar numai cu 2 vase, nu cu 3;
pe mine una - ma depaseste putin, in sensul ca nu am o carte cu retete in lb romana si nu prea-mi dau seama cum sa-l folosesc;
am facut oua fierte, cartofi, pui, dar la spaghete mi s-a parut dezastruos - dupa timpul indicat de ei (vreo 30 min.) spaghetele erau nefierte si la cremwursti cam la fel - au ramas nefierti, desi am respectat timpul indicat de producator.
in fine, am si eu niste intrebari:
1. ai zis de vasul care "colecteaza" supa de la legume ; e vorba de vasul ala pt orez sau de care ? cum il folosesti ?
2. daca vrei sa gatesti altceva decit legume la abur - crema caramel de ex. (am vazut reteta in carte, dar era in germana) - in ce recipiente o pui in aparat ? casoletele de Al sunt bune ? sau sa folosesc plastic ?
3. totusi, niste retete verificate de tine - poti sa pui aici, te rog ?
multumesc mult (teo1970)
Teodora,
Vasul in care se colecteaza supa de la legume este al doilea recipient;adica baza(pe masa)e aparatul cu cuva in care pui apa,apoi vasul asta de plastic in care se aduna supa si apoi tavitele.
M-am uitat acum pe carticele.Una singura e cu retete,se numeste "Fitness geht durch den Magen"(Fitnessul trece prin stomac )si sunt retete de salate,mincarici(ardei umpluti cu brinza,spaghetti cu spanac,dovlecei umpluti) si citeva deserturi(orez cu lapte,mar copt cu stafide,orez cu lapte si fructe,pere in ciocolata).
La pere in cioco:perele(tari) stropite cu suc de lamiie se pun intr-o tavita,cioco si frisca lichida se pun in tavita fara gauri(banuiesc ca in cosuletul de orez,altceva nu este)si se acopera cu folie(banuiesc ca de aluminiu,nu scrie),se lasa 15-20 minute.Cind suna clopotelul ,sosul de frisca si cioco se pune peste pere.
Sincera sa fiu,eu desrturi nu am facut.
Am facut carne de pui,peste si apoi diferite sorturi de legume(broccoli,sparghel,fasole verde,mazare,morcovi,ciuperci,cartofi).Fetitei mele ii place mult piureul de cartofi asa ca tai cartofii in felii subtiri,ii las 20-25 minute si apoi ii bag intr-un vas si ii mixez cu putin lapte si unt.Da,alimentele se sareaza,condimenteaza inainte.Ma rog,carnea e bine sa stea vreo ora-doua cu condimentele pe ea.
Orez am facut dar mi-a iesit cam tare.In fine,is multe feluri de orez si poate nu am nimerit sau apa din cosulet nu a fost fiarta.
Paste nu am facut,am mai auzit pe la altii ca ies cam lipicioase.
Oua nu am facut dar le fac dupa acelasi principiu,am aparat din ala de fiert oua .
Cu supa care ramine se pot face tot felul de supe creme.Incerc si eu sapt asta cu dovlecei.Deci se aburesc dovlecei vreo 15 minute,se golesc intr-un vas si cu niste supa de la ei se mixeaza,se adauga smintina,piper si sare.Se maninca cu crutoane.
Ah!Mai am o idee,o sa incerc sa fac si rulada de muschi de vita.Fisii de muschi de vita se impacheteaza cu ceapa taiata solzisori,rondele de morcovi,se condimenteaza si se "fixeaza"cu scobitori.Le pun apoi la aburit vreo 25-30 minute.
Spor la ...aburit!
Alina
teo1970 spune:
Alina,
multumesc mult de tot ;
eu am postat si la Retete la abur - reteta de pui cu usturoi, nu e mare lucru;
in orice caz, am mai cautat pe net retete, am gasit ceva pe la francezi, o sa mai probez citeva si mai postez pe-aici rezultatele
madina71 spune:
Fetelor, tot citind pe aici m-am hotarat si eu sa iau un steamer dar nu stiu care e mai bun...as lua Zepter dar sa coste oare numai 200 si ceva de euro?
Cele care aveti alte marci si le folositi de mult spuneti-mi si mie de care sa imi iau....va rog!!!!
Karina spune:
Eu am gasit in Piata Moghioros un fel de strecuratoare care poate fi folosita in orice cratita pt. a fierbe legume, carne, etc. in abur. Costa doar 7 RON si este f. bun, eu am probat deja.
Tot la acelasi stand am gasit si un sistem format din 2 cratiti - una din ele cu fundul gaurit ca o strecuratoare - si un capac, sistem de fiert mincarea in aburi pe aragaz si costa 65 de RON. Eu am cautat in magazine asa ceva si pina acum n-am gasit.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
Flavia spune:
am cautat subiectul "retete la abur " si nu am gasit nimic..ma puteti ajuta cu un link caci datorita voua m-am dotat cu un tefal de la magazinul de retururi . AM gatit- peste sus, mai jos orez si jos de tot legume a iesit super bun si vrem sa mai experimentam.
M-am mai lipit si de un aparat de ascuti cutite si desfacut conserve si in sfarsit am demolat traditia cum ca la noi in familie nu taie cutitele.
Multumesc anticipat,
Karina spune:
Falvia, ce e aia magazin de retururi ? Eu n-am auzit de asa ceva.
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
oanna3 spune:
fetelor eu abia am comandat de la moulinex http://www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Alte_aparate_de_bucatarie/Moulinex/Vas_cu_aburi_Moulinex_AMA543
dar are 900 w.... nu e cam putin ?ca cineva spunea ca al ei are 2000 w....
http://www.petitieonline.ro/petitie/acordarea_indemniatiei_de_crestere_a_copilului_pentru_fiecare_dintre_gemenii_sau_tripletii_nascutii-p57900047.html
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita