Indemnizatia....da sau nu!?!?
Salutare.Am mai scis pe forum despre situatia mea asta inainte sa se schimbe din nou legea si sa se dea indemnizatia si cu 10 luni cotizatie.
Situatia mea este urmatoarea...pe scurt...
Sunt insarcinata si am DNP in 14 septembrie.Am fost insa ieri la dr si mi-a spus ca din cauza unor eventuale riscuri ce pot aparea este bine sa nasc mai devreme adica pana in data de 28 august.Eu lucrez cu contract de munca de 3 ani de zile insa am avut o intrerupere in lunile septembrie-octombrie anul trecut.Noul contract de munca este inregistrat cu data de 24.10.2005 .
Intrebarile mele ar fii:
1.In cazul in care nasterea se produce inainte de data de 24 august.....sunt indeplinite cele 10 luni?Adica sunt considerate fractiunile de luna ca fiind luna intreaga?
2.In cazul in care nasterea se va produce inainte de DNP se va lua in considerare perioada ramasa pana la DNP pt. calculul acelor 10 luni?In ce conditii se ia in calcul?(daca se ia)
Sper din suflet ca am fost coerenta cu toate ca din cauza stresului si a oboselii se poate sa fii omis snumite lucruri.
Va rog daca stiti sa-mi raspundeti,sa o faceti.
Va multumesc tuturor.
Roxi 35+ (Dragos Andrei ) si Rares Stelian 9. april.2002
Raspunsuri
mady23 spune:
Si eu am cam aceeasi problema ca si tine
stiu ca fractiunile de luna se considera ca luna intreaga dar nu stiu daca se ia in considerare perioada care ramane pana la DPN daca nasterea se produce mai devreme.
+17
mady23 spune:
Am mai gasit ceva
In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, perioada prevazuta la alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate."
Deci daca copilul se naste inainte de termen ar tb. sa beneficiezi totusi de indemnizatie
Cred ca ar trebui atunci sa iei o hartie de la medicul ginecolog care a asistat la nastere in care sa spuna ca e nascut prematur si atunci e totul ok
si eu sunt exact in aceeasi situatie
tine-l pe bb cat mai mult in burtica
pupici
ionela-roxana spune:
Am obtinut deja de la Marius un raspuns pe privat.
Voi beneficia de indemnizatie.
Chiar daca e asigurata doar o zi dintr-o luna se considera toata luna asigurata.
Deci eu voi avea luna august a 11-a luna asigurata.
Se ia in calcul si perioada dintre nastere si DNP dar pt. nasterile premature.(eu asa am inteles)
Roxi 35+ (Dragos Andrei ) si Rares Stelian 9. april.2002