varsta exacta a sarcinii

varsta exacta a sarcinii | Autor: dulcetika`

Link direct la acest mesaj

buna gravidutelor:) !!!! Sunt si eu o graviduta in saptamana a 18-a si am o maaaaaare dilema . Pentru multe problema mea poate nu ar avea importanta, dar pentru mine conteaza foarte mult. Multi mi-au spus ca sunt paranoia din cauza asta, insa eu zic ca nu sunt de condamnat. Vreau sa stiu cum pot afla cat mai exact varsta sarcinii???!!! Iata si explicatia: ca fiecare dintre voi poate, stiu si eu care este data aproximativa a conceptiei. Doctorita,spre nelinistea mea, tine totusi sa ma contrazica, pentru ca aproape de fiecare data imi spune ca am cu o saptamana mai mult decat varsta calculata dupa UM. Eu stiu ca dimpotriva, as avea chiar mai putin, pentru ca ciclul meu menstrual nu a tinut niciodata mai putin de 30 zile. De ce spun spre nelinistea mea: pentru ca, inainte sa raman insarcinata am facut un tratament cu antibiotice pentru o infectie la o masea:{ Daca ar fi dupa cum spune ea, in perioada aceea, adica imediat dupa menstruatie, inca eram in tratament. Imi intelegeti poate acum ingrijorarea. Acum as vrea sa stiu: cat de mult se pot insela medicii la ecograf. Am inteles ca pana la 7 saptamani, varsta sarcinii este mai exacta, dupa aceasta perioada fiecare bebelus se dezvolta diferit si este posibil sa nu se incadreze in "standarde" . mie la prima eco. care dupa UM a fosta la 5 sapt. fix, mi-a spus ca am 4 sapt. si ceva . A fost ok, ma asteptam, tinand cont ca la mine data conceptiei a fost mai tarziu (dupa UM 20 aprilie, in realitate dupa 23)In schimb, in saptamana 12 mi-a spus ca am 13 si in sapt.16 dupa masuratori, a spus ca am 17. Precizez ca eu sunt micuta insa sotul meu este foaarte dezvoltat, adica aproape 2m si peste 110 kg.(ma gandesc ca asta influenteaza poate marimea bebelusului, si de aici diferenta asta) Sunt tare derutata si nu stiu ce sa mai cred. Nu stiu cat de sigure sunt masuratorile astea. Explicatia doctoritei, asa cum am spus si mai devreme, a fost ca probabil bebelusa(se pare ca este o ea:)) a fost conceputa imediat dupa menstruatie, idee care ma ingrijoreaza pentru ca stiu ca nu se impaca deloc ampicilina cu sarcina. Cat de mult se poate decala ovulatia incat eu care in mod normal am un ciclu menstrual de peste 30 zile sa ovulez la mai putin de 14 zile???? La 20 de sapt. m-am programat la eco 3D..poate este mai relevant in privinta asta, desi stiu ca ei tot dupa masuratori se ghideaza. Ajutati-ma si voi sa trec peste asta, poate mai stiti cate ceva, ca eu nu stiu ce sa mai cred. Va pup pe toate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

Bna.Nu te ingrijora.Exista mai multe "varste"al sarcini care nu coincid la toata lumea.Varsta cronologica care se calculeaza dupa UM,varsta ecografica care poate fi la fel ,mai mare sau mai mica in functie de cat e de dezvoltat copilasul.Eu sunt la a doua sarcina si de fiecare data bb-ii erau mai mari cu 2sapt ca si dezvoltare.Iar de chestia cu ampicilina chiar nu trebuie sa-ti faci probleme e unul din cele mai utilizate si permise antibiotice in sarcina si multa lume a fost nevoita sa il ia si nu au fost probleme.Faptul ca bb-usul e mai dezvoltat e un semn bun.
Pupici si sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

Buna dimineata!
Stai linistita. Ampicilina nu dauneaza in sarcina si oricum daca ar fi cum a zis doctorita atunci inseamna ca ai luat antibioticul in prima saptamana de sarcina cand oul se hraneste doar cu ce are el in interiorul sau, placenta nefiind formata inca. Deci eu zic sa nu-ti faci probleme.
Sarcina usoara in continuare!

Mihaela 38+ Elena Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetika` spune:

va multumesc, fetelor poate ca intr-adevar sunt eu paranoica. adevarul este ca in general intru in panica foarte repede si "fac din tantar armasar"...insa imi doresc foarte mult o bebelina sanatoasa. Va rog in continuare, pentru linistea mea, sa raspundeti daca se poate la intrebarile mele, plss. pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dulcetika, si eu subscriu la ce ti-au spus fetele...ampicilina nu e periculoasa pentru sarcina...eu am luat ampicilina in primul trimestru de sarcina, undeva in saptamana 11, tot pentru un abces...bineinteles ca mi-am zapacit medicul cu telefoane pana m-a convins ca trebuie sa iau ampicilina si ca sa stau linistita ca nu e nimic in neregula...e unul dintre putinele medicamente permise pe toata perioada sarcinii...apoi, si eu cu paranoia mea, am mai intrebat vreo cativa medici si toti mi-au spus acelasi lucru: relax...Asa ca stai linistita ca nu e nimic in neregula...varsta sarcinii poate sa nu corespunda intr-adevar cu calculele tale... de aceea exista o marja de eroare de +/- 2 saptamani cand ti se spune DPN...Te pup si sarcina usoara...

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna!

dulcetika, exact aceeasi problema ca si tine o am si eu. numai ca la mine nu se poate calcula varsta sarcinii in functie de um deoarece am avut o dereglare inainte de a aramane insarcinata si n-am avut cm vreo 2 luni inainte de conceptie!

ideea e ca si la mine la prima eco mi s-a spus varsta sarcinii de 5 sapt si 5 zile, dupa care la 12 sapt calc mi s-au spus 14 si tot asa...! acum eu sunt in prag de nastere. eco imi spune ca am 35 sapt dar e posibil sa am doar 33? asta e dilema mea!

asa ca rog fetele care se pricep mai bine, sa ne spuna si noua: ecografia in saptamani mici e mai concludenta decat mai tarziu?

raluca 35+
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Cea mai concludenta eco este pana la 8-10 sapt. Dupa aceea bebe incepe sa creasca din ce in ce mai mult si mai variat. Poate sa ia mai mult in greutate si sa ai un DPN mai inaintat, dar asta nu inseamna ca bebe se va naste neaparat atunci, ptr ca el poate sa mai stea sa mai creasca. DPN-ul spus prima oara este cel mai concludent, dupa aceea tot ce masoara este cu aproximatie si daca bebe ia un avans de 2 sapt ca greutate si marime poate sa se nasca mai devreme sau nu, functie si de celelalte organe. Ei maosra niste dimensiuni, dar asta nu inseamna ca si plamanii sunt dezv mai repede cu 2 saptamani. Asa ca luati in calcul ca puteti sa nasteti si mai devreme, dar si mai tarziu daca bebe nu se dezvolta in ritmul normal. Ce stiu eu e ca nu prea e bine sa se depaseasca 40 de saptamani, in acest caz sarcina este atent monitorizata zilnic sau la doua zile ca lichidul sa nu se inverzeasca si placenta sa isi continue functiile normal.Sper ca v-am mai lamurit un picut.

tanima 28+ mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetika` spune:

multumesc mult fetelor care mi-au raspuns. inca mai astept paarerile voastre. este destul de dificil asa..sa nu stii o data cat mai aproape de realitate. mai ales cand te gandesti la momentul nasterii. daca doctorul dupa masuratori ma pune sa nasc mai devreme?? ce ma fac??
Pupici dulci la mamici si la burtici
18 + Miruna Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Dulcetika, sarcina usoara si o bebelina sanatoasa si frumoasa iti doresc. Se pare ca se va numi exact ca nepotica mea,Miruna Maria, tot din Constanta. Ea are 4 anisori si e foarte dulce. Ma uit adesea la ea si ma rog la Doamne-Doamne sa-mi dea si mie un astfel de ingeras.

Mergi la inceput