contract civil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns c_onorica spune:

daca respectivul contract de prestari servicii se incadreaza in categoria"venituri din activitati independente"(cod fiscal art 46 alin 2) atunci bineinteles(adica persoana fizica autorizata care desfasoara o activitate comerciala ).Pentru ca infara de veniturile salariale (profesionale impozabile),doar cele din activitati independente si venituri agricole impozabile indreptatesc la CIC si indemnizatie,si tot acestea o si suspenda.
DE ALTFEL NORMELE METODOLOGICE LA CARE FACE REFERIRE AVALON ENUMERA LIMITATIV ARTICOLELE DIN CODUL FISCAL APLICABILE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uneori_om spune:

Ca sa fiu mai exacta am lucrat in asigurari cu contract civil( pe baza de comision)veniturile realizate fiindu-mi impozitate. In aceste conditii am sau nu am dreptul de indemnizatie? Retineti ca am nascut in 2005 .
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by uneori_om

Ca sa fiu mai exacta am lucrat in asigurari cu contract civil( pe baza de comision)veniturile realizate fiindu-mi impozitate. In aceste conditii am sau nu am dreptul de indemnizatie? Retineti ca am nascut in 2005 .
Gabriela

Daca nu ai avut stagiu de cotizare la pensii (contract de munca norma intreaga sau contract de asigurare cu Casa de Pensii) 10 luni inainte de a se naste copilul nu beneficiezi de CIC. Legea la care am facut eu referire mai sus a intrat in vigoare in ianuarie 2006, ori tu ai nascut in 2005, cand era valabila legea ce conditioneaza CIC de stagiul de cotizare, si nu de impozitarea veniturilor.
Oricum, avand in vedere interpretabilitatea legilor noastre, ar fi bine sa pui o intrebare scrisa la Directia Teritoriala de Asigurari Sociale poate primesti un raspuns favorabil si eu m-am inselat in ceea ce am afirmat.

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c_onorica spune:

Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2006 punctul 8 art. 12
(3) Plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă în situația în care beneficiarii acestei indemnizații primesc sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor, în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă acordate în perioada concediului pentru creșterea copilului, altele decât drepturile salariale rezultate din desfășurarea efectivă a unei activități profesionale.

Pentru informatii suplimentare telefonati la Centrul de Informare si Consultanta pentru Familie: 313.25.05.

Mergi la inceput