Eu vreau concediu, sefu' nu vrea sa imi dea!

Eu vreau concediu, sefu' nu vrea sa imi dea! | Autor: ginutza2002

Link direct la acest mesaj

Buna seara!

Am si eu o problema si as vrea niste sfaturi daca se poate!
In septembrie pe 16 am cununia civila, si stiu ca se dau 5 zile lucratoare de concediu de la stat!Pe 24 sept am cununia religioasa!
As vrea sa imi iau concediu cele 5 zile date de stat dupa cununia civila, iar apoi sa intru in comcediu de odihna 21 zile lucratoare!
Pana aici toate bune, numai ca seful meu nu vrea sa dea atata timp concediu.Din acest motiv l-a si dat afara pe un coleg de al meu ca si-a luat concediu 10 zile! Desi nu avusese concediu timp de 1 an jumate cat timp a lucrat in firma!
Eu sunt angajata din data de 01.10.2005 la aceasta firma, desi am mai lucrat si inainte la aceeasi firma o perioada de 3 ani si nu am avut concediu deloc!
As vrea sa stiu cum sa procedez astfel incat sa imi iau zilele de concediu si cum sa il anunt din timp scris!Si as mai vrea sa stiu daca are dreptul sa ma dea afara dupa ce vin din concediu!
Va multumesc!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

In mod normal si legal, programarile pentru concedii trebuiau facute pana la sfarsitul anului trecut, pe baza optiunilor angajatilor si functie de necesitatile angajatorilor. Daca acest lucru nu a fost posibil, trebuiau fixate macar perioadele de concediu (un interval de 3 luni).
Concediul fractionat trebuie sa cuprinda macar o perioada de 15 zile lucratoare de concediu neintrerupt (ca sa intelegi ceva din el.)
Asa ca fa repejor o cerere, povesteste in ea ca te mariti. Mai specifica acolo ca, in cazul unui refuz, ceri indicarea perioadei in care poti efectua acest concediu legat 15 zile. Mai cere motivul pentru care nu ti l-ar da. Daca este unul "subtire", si daca crezi ca ce faci tu acolo poate face si altul, nu cade pravalia fara tine, poti sa-l reclami la ITM. Dar iti trebuie raspunsul lui oficial.

Te poate da afara dupa concediu, motive legale sa aiba doar.
Succes si casa de piatra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

ok multumesc frumos!
m-am mai lamurit cat de cat acum!

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput