Lamurire indemnizatie bebe2

Lamurire indemnizatie bebe2 | Autor: alexadaniel2000

Link direct la acest mesaj

Buna am si eu o intrebare...Eu beneficiez de indemnizatie dupa fii-miu care are un an si 3 luni(decat 3 luni prin firma si restul lunilor contract cu casa de asigurari)Vreau inca un bebe si ma intreb cum sa fac sa pot primi si pentru al doilea indemnizatie...adica pot incheia conntract cu casa de asigurari de acum??
Ps am inteles ca daca nu face primul 2 ani cand se naste al doi-lea intrii direct dar daca se depaseste 2 luni...si pe cartea de munca la ultimul loc de munca am decat 3 luni consecutiv trecute care-i soutia.........sper sa ma fi facut inteleasa,... astept ajutor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

in cazul pe care l-ai aratat, in opinia mea, vei primi indemnizatie si pt. al doilea copil fara a fi nevoie sa mai faci contract cu cei de la CAS.
oricum gravida sau nu esti obligata sa te intorci la servicu cand implineste copilul 2 ani.
asa ca, la intoarcerea ta se reia cotizarea la CAS de catre firma la care lucrezi.
in acest fel, se aduna din perioada cat ai stat acasa si perioada cat vei mai sta la serviciu (insarcinata cu al doilea copil) lunile corespunzatoare astfel incat cumulate vor da cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, adica stagiul de cotizare cerut de lege pt. a primi indemnizatie pt. al doilea copil.
vezi art. 4 litera m) si art. 28 aliniatul 1 din HG 1825/2005.

numai bine!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

exista si prenatalul pe care il poti lua inainte de a naste...si il poti alipi la CIC1 pentru a intra direct in CIC2...eventual si concedii medicale...prenatalul si concediile medicale ca si CIC sunt perioade asimilate...

...deci, pentru ca ma gandesc ca e destul de ciudat sa te duci la serv.cu burta la gura...sa stai o luna si sa intri in CIC2...planifica.ti sarcina atent...vezi cu cat depasesti CIC1...dc iti ajunge prenatalul...si vb cu medicul de familie despre concediul medical dc este nevoie...vezi ca va trebui sa mergi la servici 1 zi pentru a putea intra apoi in prenatal!

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadaniel2000 spune:

Am planificat, dar in cazul meu am pierdut sarcina acum o saptamana...daca nu se intampla asa nasteam in perioada Cic1, dar asa, pana raman insarcinata stiu eu poate dura inca 2-3...luni asta in cazul fericit poate!!Si nu am avut inainte pe cartea de munca decat 3 luni apoi facut contract cu casa de asig, de asta mi-e frica sa nu nasc si sa pierd indemnizatia!!Cei de la Biroul de indemnizatii Amzei mi-au zis ca nu exista in cazul meu decat varianta sa ma angajez 12 luni .....apoi nasc....dar eu la cat sufar dupa bebe pierdut ma gandesc ca trebuie sa fie o solutie....

pupici si multumesc mult de raspunsuri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Buna ,,, am si eu niste intrebari: voi naste la sfarsitul lui octombrie 2006 si inca lucrez.ce fel de concediu pot lua ?concediul prenatal?cand il pot lua si este platit,adica voi lua bani cat voi sta acasa?la ce perioada dupa nastere trebuie sa depun actele pentru aprobarea indemnizatiei?

Mergi la inceput