Galusti de gris

Galusti de gris | Autor: Carmenbr

Link direct la acest mesaj

Fetelor,

Cum faceti voi galustile din gris pt supa?!
Ca mie cateodata imi ies tari rau.

Mersi pt sfaturi.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Carmen, da o cautare cu

galusti gris supa

si o sa-ti apara pe putin 3 topicuri pe tema asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Asa le facea mama si asa le fac si io de vreo 6 ani incoace:
pui 1-2 oua depinde cate vrei sa-ti iasa..(eu de ex. uneori le fac doar din galbenusuri,ies galbene si frumoase)Deci freci bine oualele cu o lingurita de unt pana se topeste untul.Apoi pui gris pana se face o pasta mai moale...ca o smantana,deci nici tare,nici prea moale sa curga...
ps:sa nu uiti de sare.
Mie imi ies mari si pufoase..n-am avut probleme niciodata.
Spor la gatit.


POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Eu fac galustile asa:
Albusul de la 1-2 oua se bate cu telul/mixerul pana se intareste, se pune si un pic de sare. Dupa aceea se adauga galbenusurile frecate bine. La sfarsit se toarna grisul cate putin, "in ploaie" si se amesteca bine pana cand iese ceva de consistenta un pic mai groasa decat smantana. Se pun galustile imediat la fiert, nu se lasa compozitia ca se poate intari mai tare.
Mie imi ies intotdeauna pufoase si gustoase.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze petrecere 2 ani si poze vacanta Bulgaria
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CARMEN eu am probleme cu grisul aici in America..ca nu am gasit din ala care trebuie...sunt o suta de mii de feluri..stiu ca s-a vorbit o data demult aici,dar nu mai stiu care cum a zis si care trebuie.... si daca afli ceva,scrie si aici,sa vad si eu!








Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Garantat indiferent de gris:
- doua albusuri batute spuma cu un praf de sare,cu telul sau cu mixterul,apoi se adaoga galbenusurile si se mai bate putin.Se pune gris putin cate putin se =amesteca cu o furculita,nu se pune tot grisul odata caci in functie de gris daca e de diferite feluri,se lasa putin sa se umfle in compozitie sa fie mai groasa putin decat ca la o compozitie de chek, dupa ce s-a umflat daca nu e suficient se mai pune gris,apoi se da focul la minim,se baga lingurita in supa de cate ori pui galusca,cand ai terminat le stopesti cu apa ca pe rufe si o sa vezi cum se umfla in supa.Spor la treaba!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

O tanti - careia i-am laudat galustile- mi-a spus odata ca ea pune bicarbonat si de aceea sunt pufoase. Stiti ceva de asta? Ca n-am cerut prea multe detalii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

nu am pus niciodata bicarbonat si au iesit pufoase.

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

cand fac galusti pt noi eu pun putin bicarbonat de sodiu alimentar (un varf de lingurita) si-l dizolv in otet sau zeama de lamaie. daca fac galusti pentru copil, atunci nu pun. este foarte important ca, dupa ce ai amestecat grisul cu oualele, sa-l lasi 10 -15 min sa se umfle.

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by mirelaispir

cand fac galusti pt noi eu pun putin bicarbonat de sodiu alimentar (un varf de lingurita) si-l dizolv in otet sau zeama de lamaie. daca fac galusti pentru copil, atunci nu pun. este foarte important ca, dupa ce ai amestecat grisul cu oualele, sa-l lasi 10 -15 min sa se umfle.

mirela



Multam de pont. Incerc data viitoare ca mie-mi ies cam tepene...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu n-am auzit de bicarbonat...le fac cum spuneau fetele mai sus, cu albusul batut spuma, apoi adaugat galbenusul frecat cu sare si un strop de ulei, apoi grisul in ploaie pana iese ca o smantana mai groasa. Se pun in supa care clocoteste pe foc mic, apoi pun imediat o cana de apa rece peste ele si le mai las la fiert. Mereu mi-au iesit mari si pufoase. Dupa ce opresti supa poti sa o acoperi cu un capac si sa o lasi asa o jum. de ora, se mai umfla putin galustile.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput