strudel cu mere-ajutor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitty76 spune:

Foile de aluat de foetaj le mai umplu si cu: 250g branza dulce, amestecata cu stafide, 2 oua, 2 linguri de zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Si eu fac strudel cu foi cumparate si nu mi s-a intamplat sa fie tepene si sa nu se poata taia.Foile nu se ung cu ulei din cate stiu eu, eventual cu ou batut deasupra.
Mirela, poti face crema pt cremsnit cu faina si atunci nu ai nevoie de gelatina.O sa caut zilele astea reteta exacta, sper sa nu uit.Eu o fac din amintiri si ochiometric, dar iese buna-buna.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

DANIELA,stiu reteta cu faina,am facut-o pt o alta prajitura,"Prajitura la metru"...multumesc oricum de intentie!

DOINA multumesc mult, si bafta multa!..sa auzim de bine!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

Crema cremsnit :
2l lapte
250 g amidon
6 galbenusuri
600 g zahar
vanilie
se amesteca amidonul cu 1 l lapte si galbenusurile.
Restul laptelui se pune la fiert impreuna cu zaharul si vanilia.Cat laptele e pe aragaz, se incorporeaza si amidonul cu celelalte.
Se raceste prin amestecare continua.


de obicei injumatatesc cantitatile.Iese o crema f dulce si tare, nu se intinde precum cea facuta cu faina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

aceiasi crema de vanilie o folosesc si la umplut eclere si e super!!!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Am gasit intr-o revista ieri si am facut o alta retete de struddel cu mere ,e buna...
aluaul:
-700 gr.faina
-un cub drojdie
-300 ml apa calduta si putina sare.
Se framanta toate si se lasa la crescut cateva minute.
Intre timp curata de coaja 8 mere mari,da-le pe razatoare intr-o tigaie si caleste-le cu unt,100 gr.Cand acestea s-au calit, adaoga o cana de zahar (250 gr) si o lingura cu scortisoara.
Imparte aluatul in bucati mici,pe care la intinzi f subtiri asemeni unei clatite ,pune in fiecare mere si fa rulouri pe care le asezi in tava unsa cu unt sau ulei .Dupa ce se rumenesc le scoti din cuptor si le pudrezi cu zahar pudra.
pofta buna!

bita doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Si eu fac foile c-am din aceasi cantitate numai ca la uns cu untura fac altfel.
Adica inting foia mare de tot citse poate ea pe masa sa fie subtire ca o foie de taietei si o ung subtire cu unut sau untura si o rulez usor la fel cum rulezi si cozonacul si o pun la rece in frigider .O tai in doua sau in trei corda restectiva in functie de marimea care vreau sa am de ex.strudelul si o intind pur si simplu si se vede desigur numai foite subriti in aluat.E mult mai simplu si merge repede ,nu ma mai omor cu inpaturatul ei de 3 ori si sa astept sa stea la rece si iar inpaturat....simplu si rezultatul bun si spectaculos asa cum vrei sa-l ai.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

cred ca "greseala mea" mea ar fi ca eu am cumparat FOI DE PLACINTA si nu ALUAT PT FOETAJ. si foile alea de placinta le impart in trei fac rulouri pe care le coc in tava de prajituri.
a dat roade sfatul cu prosopul umed peste tava, la sfarsit.
pr e ca nu am nici timp si nici indemanare pt a face foile in casa si de aceea prefer varianta cu foile din comertz.

oricum, . multumesc fetelor care au venit cu sfaturi si retete.

Mergi la inceput