Se poate intoarcere in CIC?

Se poate intoarcere in CIC? | Autor: zazzie78

Link direct la acest mesaj

Salutare
Am o prietena care a stat in CIC pana acum 2 luni (are o fetita de 11 luni, deci s-a intors la serviciu cand fetita avea 9 luni). De doua luni s-a intors la serviciu dar ar vrea sa revina in post-natal - si sa se intoarca mai tarziu, la acelasi serviciu?
Se poate asta? Ce implicatii are din punct de vedere al statului - care trebuie sa reia plata catre ea - si din punct de vedere al angajatorului - mai este obligat sa ii pastreze un post? Eventuale alte probleme care ar putea aparea...

Multumesc mult,

Roxana

Roxana & Rares Voda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

In post natal nu se poate intoarce. nu are cum. poate sa intre in CIC pana la implinirea varstei de 2 ani a fetitei. Trebuie sa isi depuna dosarul la primaria de unde este si va primi cele 8 milioane de lei, angajatorul nu ii va mai platit nimic deoarece statul da acesti bani de la bugetul de stat. In acest timp contractul este suspendat pana se intoarce ea la munca. adica are pastrat postul.

nicol
33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

din cate stiu eu nu se poate.
din moment ce esti titularul dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane, daca te intorci la serviciu inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, pierzi acest drept.
iti dai seama ce s-ar intampla daca fiecare ar intra si ar iesi cum ar vrea in CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zazzie78 spune:

Pana la urma am citit si scrie clar "Pana la data la care copilul implineste varsta ceruta de lege, parintele poate reveni oricand in activitate si poate reintra oricand in concediu."
Adica m-am lamurit, poti sa reintri in CIC dupa ce ai renuntat la el, cata vreme copilul tau nu are inca 2 ani.

Toate bune!

Roxana & Rares Voda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

zazzie78, pt. ca spui ca te-ai lamurit, lamureste-ne si pe noi.
te rog, spune-ne si noua care este legea din care ai dat citatul.

multumesc anticipat!

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

zazzie78...intradevar...in timpul pana ce copilul implineste 2 ani poate intra si iesi din CIC de cate ori doreste...

tino...citeste legile si deabia dupa aceea sa.ti dai cu parerea...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zazzie78 spune:

Este vorba de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 148/2006 privind sustinerea familiei pentru cresterea copilului, publicata in Monitorul Oficial nr. 1008 din 14 noiembrie 2005.

Toate bune!

Roxana & Rares Voda

Mergi la inceput