POATE INTRA TATAL COPILULUI IN CIC, DUPA MINE?

POATE INTRA TATAL COPILULUI IN CIC, DUPA MINE? | Autor: pisoi3

Link direct la acest mesaj

Buna
Am si eu o intrebare.
Momentan sunt in CIC, din luna mai. In octombrie as vrea sa incep lucrul si sa intre sotul meu in CIC. Poate intra sotul meu in CIC, in continuare, daca eu ma intorc la munca? Sau ar fi trebuit sa intre de la inceput?
Bebe are acum 6 luni.
Multumesc frumos.

Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici cu gradina mea zoologica

Poze Yodi si familia lui

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

da...dar nu veti primi alocatia de 3 mil...va primi el cei 8 mil...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

din cate stiu eu nu se poate.
din moment ce tu esti titularul dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane, daca te intorci la serviciu inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, pierzi acest drept.
iti dai seama ce s-ar intampla daca fiecare ar intra si ar iesi cum ar vrea in CIC?
sotul tau putea intra in CIC imediat dupa nasterea copilului si trebuia sa indeplinesca aceleai formalitati ca si tine.
in cazul acesta, tu ai fi fost cea care te-ai fi intors la serviciu dupa efectuarea concediului de lauzie, iar sotul tau ar fi beneficiat de CIC.
stiu ca nu este raspunsul pe care il asteptai, dar legal nu e posibil.
chiar nu inteleg ce a vrut sa spuna anca tanasica pt. ca alocatia nu este de 3 milioane, ci stimulentul acordat in cazul in care te intoci la munca inainte de cei 2 ani. cred ca face o confuzie sau poate stie ceva ce nu stiu eu.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

tino cred ca tu te inseli si anca are dreptate. la ambii mey copii am stay in cic 2 luni eu dupa care a intrat sotul meu. Pana cand face copilul 2 ani presupunand ca ai nervi sa depui de fiecare data toate documentele ai dreptul sa fi in cic fie tu fie sotul dupa cum doriti.

Mergi la inceput

marina, nu stiu cum ai procedat tu, ce legislatie ai prins,poate ai stat in concediul obligatoriu - lauzia - care trebuie efectuat dupa nastere si apoi a facut sotul tau cerere pt. CIC. altfel nu vad cum.
acum atat OUG 148/2005, cat si HG 1825/2005 cu modificarile si completarile ulterioare sunt f.f.f. clare.

pisoi3, eu zic da te adresezi cel mai bine sa te adresezi Primariei unde ai depus dosarul sa vezi ce parerea au si poti sa il intrebi si pe marius.
daca se poate sa imi spuneti si mie.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Daca tatal indeplineste conditiile de stagiu, pana la data nasteri copilului, poate intra in CIC. Adica sa nu fi calculat stagiu pana la data intrarii in CIC, ci de la data nasterii copilului.

Mergi la inceput

titulari al dreptului la CIC sunt mama SAU tatal copilului...si solicitarea de a intra in CIC se poate face oricand pana implineste copilul 2 ani...cu conditia sa se respecte cerintele legale privind cele 12 luni in care a realizat venituri impozabile anterioare nasterii copilului...

poze:

Mergi la inceput

eu nu am afirmat niciodata ca tatal copilului nu ar putea fi titular al dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane.
insa acest drept se naste in anumite conditii:
- sa indeplinesca stagiul de cotizare de 12 luni anterior nasterii copilului
- sa faca cerere pt. acordare CIC
- sa nu realizeze alte venituri impozabile
- sotia (in cazul nostru) sa nu beneficieze de acelasi drept adica de CIC, respectiv plata indemnizatiei.
in concluzie, daca unul dintre parinti a optat pt. CIC, respectiv indeminizatie, celalalt nu mai are cum sa beneficieze de aceste drepturi care sunt corelative.
pe romaneste, ce inseamna CIC? inseamna concediu pt. cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau 3 ani pt. cel cu handicap (Doamne fereste!).
adica cel ce are acest drept are si obligatia de a creste efectiv copilul pana la acea varsta. corelativ, cu acesta in acest interval de timp cel ce creste copilul beneficiaza de indemnizatia in suma de 8 milioane.

incetarea sau suspendarea dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane are loc in conditiile clar stabilite de art. 11, respectiv 12 din OUG 148/2005.
pe aceste texte de lege mi-am argumentat eu opinia din prima mea postare.
opinia mea este una juridica pt. ca suntem la "probleme legislative" si nu una personala.
sa nu se supere nimeni, dar eu zic ca raspunsurile de aici trebuie sa concorde cu legislatia in vigoare si nu sa fie interpretari personale.
este f. bine sa discutam, dar la "probleme legislative" se posteaza niste cazuri concrete la care se asteapta opinii bazate pe cadrul legal.
nu conteaza faptul ca aceste pareri vin de la persoane care au sau nu cunostinte juridice, ci faptul ca persoanele care raspund postarii au procedat conform legii in situatia data.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tino

din cate stiu eu nu se poate.
din moment ce tu esti titularul dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane, daca te intorci la serviciu inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului, pierzi acest drept.
iti dai seama ce s-ar intampla daca fiecare ar intra si ar iesi cum ar vrea in CIC?
sotul tau putea intra in CIC imediat dupa nasterea copilului si trebuia sa indeplinesca aceleai formalitati ca si tine.
in cazul acesta, tu ai fi fost cea care te-ai fi intors la serviciu dupa efectuarea concediului de lauzie, iar sotul tau ar fi beneficiat de CIC.
stiu ca nu este raspunsul pe care il asteptai, dar legal nu e posibil.
chiar nu inteleg ce a vrut sa spuna anca tanasica pt. ca alocatia nu este de 3 milioane, ci stimulentul acordat in cazul in care te intoci la munca inainte de cei 2 ani. cred ca face o confuzie sau poate stie ceva ce nu stiu eu.

numai bine tuturor!

mamitza lui Papitza

[quote]Originally posted by Tino

eu nu am afirmat niciodata ca tatal copilului nu ar putea fi titular al dreptului pt. acordarea indemnizatiei in suma de 8 milioane.[/quote]

tino...am sa te rog sa nu.ti mai dai cu parerea...aiurea...ca bagi lumea in ceata...intr.o postare afirmi ceva...in alta altceva...

cu cei 3 mil...ma refeream la stimulent (in fine, poate m.am exprimat gresit ca fiind alocatie...desi din 2007 va fi alocatie...dar tot aia e)...

so...concluzia este ca atat mama cat si tatal copilului pot intra alternativ in CIC de cate ori vor ei pana ce copilul implineste 2 ani...cu conditia ca sa fie indeplinite conditiile de cotizare...si atata vreme cat unul este in CIC se primesc doar cei 8 mil.de CIC nu si stimulentul...

poze:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri.

Anda si bebe Mark (16.01.2006)
toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png
Pozici cu gradina mea zoologica

Poze Yodi si familia lui

Mergi la inceput