Hartuire sexuala?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Ei, bun venit in lumea femeilor! Lucrurile acestea se intampla frecvent, vezi deja cate persoane ti-au relatat experiente asemanatoare! Mi s/a intyamplat si mie de cateva ori si sa nu iti inchipui ca as fi cine stie ce mandrete de femeie (hi,hi) pur si simplu barbatii incearca. Faptul ca esti casatorita sau ai o relatie sau nu ii vrei nu conteaza. Pentru ca ei nu actioneaza motivcati fiind de admiratie si de dragoste pentru persoana in cauza, ci doar pentru a/si satisface orgoliul personal. Este o relatie de forta, el isi inchipuie ca e puternic si intangibil si ca tu esti slaba si fara aparare. Singura solutie din punctul meu de vedere este sa le faci fata, sa simta ca se confrunta cu o persoana puternica, hotarata, care nu se va lasa influentata in nici un fel de actiunile lor.
A face fata nu inseamna sa ii faci scandal, in cazul descris de tine nu va merge, nici sa apelezi la fiica lui, stie si el bine ca ea este prezenta si asta nu l-a oprit pana acum. Ai putea renunta la acest loc de munca dar o sa faci la fel de fiecare data cand ti se va intampla ceva asemanator? Eu ti-as sugera sa iti schimbi atitudinea, sa-ti invingi sentimentul de teama si sa il privesti ca pe un egal. Daca va inccerca sa te atinga ii dai mana la o parte si il privesti drept in ochi cand faci asta. Daca face bancuri fara perdea, iesi pur si simplu din birou, daca te suna, ii spui ca esti ocupata, daca iti spune verde in fata ca vrea sa se culce cu tine ii spui calma: asta n-o sa se intample niciodata (fara sa te scandalizezi, sa rosesti, sa plangi sau sa faci o criza de nervi) Nu e necesar sa te ascunzi prin birouri de teama lui, aceasta e atitudinea unei victime. De asemenea, e inutil sa-l rogi pe sotul tau sa stea de vorba cu el. Tu esti cea care trebuie sa rezolve problema, deci pareaza-i fiecare gest fara teama, da-i de inteles ca nu are nici o sansa de reusita. Va dura ceva timp, dar individul se va calma si isi va indrepta atentia catre o alta persoana.
Multe alte femei au fost intr/o situatie asemanatoare si au reusit sa se descurce, cu tact sau fermitate, in functie de situatie. Curaj, nu te lasa ifluentata de tipul respectiv, daca privim pentru o clipa detasat situatia, iti dai seama ce ridicol e, cum iti tot da tarcoale infoindu-se ca un cocos cu penele cam prafuite (ca sa nu spun altfel...) ?
Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Dyonise, imi place modul cum gandesti si pana la un punct este super tactica pe care o descrii, aceea de a fi stapana pe tine si de a contracara cu diplomatie astfel de hartuieli. Dar din pacate aceasta tactica nu se potriveste deloc atunci cand ai de-a face cu persoane care nu vor sa renunte cu niciun chip, care te agreseaza zilnic prin apropouri si priviri, prin gesturi care actioneaza ca picatura chinezeasca asupra psihicului tau, persoane care te influenteaza cu energia lor foarte joasa. Desi nu lasi nici pic de indoiala asupra 'disponibilitatii' tale, el continua 'jocul' stupid ce devine incet-incet o consum inutil de energie, pentru ca uzeaza de toate mijloacele de care dispune ca sa te intimideze. Atunci cand incepe sa-ti puna blocaje pe plan profesional si sa te nedreptateasca, renunti... fara sa te mai uiti in urma ta.

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Mie mi s-a intamplat acum un an,a fost extrem de neplacut,pentru ca individul a trecut de la glume deocheate si tot felul de aluzii la...propuneri in toata regula.Am rezistat cat am putut si cand nu s-a mai putut,l-am raportat la sefi.In secunda urmatoare a zburat din companie.Aici nu se glumeste cu asta,hartuirea sexuala e o ofensa extrem de grava.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

I-am spus despre problema mea directoarei ,care este sefa mea directa si a rezolvat ea problema.Bineinteles ca in momentul urmator a fost la biroul meu si a inceput sa tipe la mine si sa-mi spuna ca daca am vreo problema cu atitudinea lui de ce nu i-am spus lui personal fara intermediari?S-a instaurat o atmosfera de gheata de nici nu mai poti respira.Toata lumea se uita putin piezis la mine!
In dimineata asta nici nu mi-a mai raspuns la salut.Se comporta de parca eu am facut ceva rau si el este o persoana inocenta si abuzata.Sa speram ca totul se va opri aici si nu va incerca sa se razbune pe sotul meu pentru ca in munca mea nu are el competenta necesara sa se bage si sa-mi spuna ce si cum sa fac.In schim poate sa-i faca zile fripte sotului meu.
Acum nu-mi ramane decat sa astep.Oricum...zarurile au fost aruncate!
Cat despre schimbarea locului de munca...hmmm...daca nu se va gasi o alta rezolvare...

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Ai procedat bine, Shehe Sa speram ca individul nu se va rzbuna pe sotul tau. Tu vezi de treaba, e pacat sa pleci de acolo daca jobul este bun.

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Good work, girl !
Nu te lasa intimidata sau macar necajita de atitudinea lui; atat timp cat stii ca ai procedat corect nu conteaza ce spun ceilalti colegi.
Directoarea care te/a sprijinit e fiica lui? Daca da, atunci m/am inselat, jos palaria in fata ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cum ar putea sa se razbune pe sotul tau?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

quote:
Originally posted by dyonise

Good work, girl !
Nu te lasa intimidata sau macar necajita de atitudinea lui; atat timp cat stii ca ai procedat corect nu conteaza ce spun ceilalti colegi.
Directoarea care te/a sprijinit e fiica lui? Daca da, atunci m/am inselat, jos palaria in fata ei!

E nepoata lui!
Da pe sotul meu poate sa-l sicaneze si a inceput sa o faca deja.Eu incerc sa ma comport absolut normal ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.Sa speram ca totul se va opri aici.Va multumesc din suflet pentru sprijin.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

Daca este un obsedat, din pacate va trebui sa schimbi jobul... Eu am avut o experienta de genul asta, tipul era directorul executiv, insurat, cu nevasta si copil. La angajare mi s-a parut un om normal, chiar deschis, apoi pe parcurs a inceput sa faca diverse gesturi nelalocul lor, complimente deplasate, remarci de genu ce bine iti sta cu nu stiu ce, etc. Toate persoanele de sex feminin pe care le angaja (am fost angajata acolo intr-un val de inoire a echipei, deci mai multe fete), trebuiau sa aiba anumite calitati fizice... sa fie pe gustul lui. Degeaba povesteam eu ca peste 4 luni am nunta, de sot, etc, colega mea la fel, avea si copil si vb mereu de el ... nu avea nici o problema sa se dea la noi.
Cand a vazut ca nu iese nimic, a inceput sa bage strambe, sa ne sicaneze, de fata cu altii se comporta normal, iar pe mail trimitea tot felul de amenintari voalate.
Presiunea psihica era foarte mare ... eu ramaneam muta la glumele lui, eram mereu serioasa in preajma lui.Pe secretara a chemat-o in birou si i-a zis ca i-ar placea sa se joace de-a calutul?
In final am plecat fiecare in ata parte, chiar toate fetele s-au carat... erau lasate in pace doar cele care nu erau pe gustul lui.

Inca ceva... tipul razbunator, am aflat ulterior ca secretarei i-a spus sa se fereasca de mine ca as fi spus eu ca s-a dat el la mine... era adevarata ca s-a dat la mine, dar nu inteleg ce treaba avea biata fata cu asta ... Oricum, persoanaje de genu asta sunt periculoase, razbunatoare... asta cel putin era de domeniul patologicului... poate nu ai "bafta" asta!

Bad Dobby!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dar de ce nu-i denunta nimeni pe astia?
Din cate am inteles a aparut si la noi o lege privind hartuirea sexuala.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput