Durerea unei pierderi de sarcina (4)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Mari bine ai revenit din concediu!
Nu mai fi trista ca va veni si randul tau sa fii si atunci vei uita cu siguranta toate lucrurile urate.Te inteleg perfect pentru ca si eu vad numai gravidute si ma intreb oare ele au o sarcina usoara?E tare greu...
Della iti multumesc ca te gandesti la mine
Intr-adevar imi este mai bine dar azi-noapte l-am tot visat pe dr. meu si de dimineata ma gandeam ce o insemna visul asta.Probabil unde ma gandesc,ca trebuie sa merg la el la sf. lunii.
Sper ca luna septembrie sa fie cu noroc pentru toate fetele!
pentru aspirantele optimiste!
MIRELA

fotografii

"Invata sa alungi lacrima cu un suras,invata sa zambesti atunci cand esti trist,caci numai zambind vei invinge suferinta." (Nietzische)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

laura ioana, merci, din pacate nu ma simt bine, nu stiu ce si cum, si nu stiu daca la una din voi s-a intimplat la fel....am avut chiuretajul acum 5 saptamini, la 1 saptamina dupa am ajuns la urgente ff grav, cu hemoragie mare, eram la un pas de transfuzie, va zic sincer credeam ca voi muri(dar asta e alta poveste), cu tratament mi s-a oprit hemoragia, la 1 saptamina de la chiurataj(duminica )iar am inceput sa singerez putin, a doua zi se oprea...m-am dus la ginecolog, care m-a linistit ca e ok, si ca 20% din femei fac ce am patit eu cu hemoragia, care se numeste nu stiu cum, ca ei gasesc nume la toate bolile,(de ce trebuia eu sa fiu ptr cei 20% nici nu ma mai intreb...) si ca totul e ok si voi putea avea alti copii, etc
la 3 saptamini de la chiurataj(duminica) singerez din nou, a doua zi se opreste, dupa 4 saptamini imi vine ciclul (care a tinut 4 zile) si acuma duminica iar incep sa singerez(a 5-a saptamina de la chiuretaj), Va spun sincer c-a inceput sa-mi fie frica sa vina ziua de duminica......Va intreb, a mai patit cineva asa? vreau sa-mi iau un RV la alt ginecolog sa vad ce e, si ma duc luni si la medicul de fam sa ma trimita sa fac ceva analize ptr tiroida(ca cica tiroida ar da asa ceva....dar e prima data ca am, pina acuma am avut tot timpul cicluri normale, fara singerari intre cicluri). va zic sincer m-am saturat pina peste cap, si cel mai tare ma enerveaza ca astia zic ca daca nu singerezi mult nu e grav......da, frate dar ce e asta, sa singerez in fiecare duminica, ca un fel de anivesrsare a chiuretajului, ai zice ca corpul meu isi aduce aminte, si hop incepe sa singereze.....nu stiu ce sa mai cred.....

della, si eu ma simt ca si intr-un cosmar, si zilele astea am realizat ca n-am cum sa ma trezesc si sa zic ca gata a trecut , ca de fapt cosmarul asta e viata mea acuma, din pacate, sau din fericire, ca-i multumesc Domnului ptr fiecare clipa ce-o petrec alaturi de dominic.

blueeyes2003, eu la citeva saptamini de la chiuretaj, am avut mincarimi groaznice, am pus-o pe seama antibioticelor, tot timpul cind iau, fac candida)si m-am uns cu clotrimazol, si in doua zile n-am mai avut nimic.

Alé, nu e usor sa ai copii, si citeodata parintii avem tendinta sa ne plingem si sa uitam de fapt cita fericire si bucurie iti aduce micutul, e normal sa simti ceea ce simti, eu care am unul ma intreb daca mai vreau un al doilea dupa ce mi s-a intimplat, daca mai sint pregatita sa traiesc poate inca o deceptie, ma astept la cei mai rau......trebuie sa ai incredere si sa nu renunti, e greu, e nasol cu numaratul saptaminilor, eu personal nu prea am trecut prin asta, ca am avut noroc sa ramin gravida repede, dar imi pot da seama ca nu e usor, important e sa mai gasesti putin curaj in tine, si ai sa vezi ca merita, si in citiva ani te vei uita inapoi si vei uita momentele astea grele, cred ca e normal sa povestesti mai degajat de ceea ce s-a intimplat, uite eu acuma dupa 5 saptamini, nu mai pling de fiecare data cind povestesc ce mi s-a intimplat, pe cind inainte plingeam tot timpul.....curaj

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Jocelyn, m-am uitat la medsana, dar nu le-am gasit si oricum dr. vrea sa le fac la geneticlab, cred ca datorita dr. Albu care e renumit in analize genetice.
Della, pot asa-ti spun ca sunt analize genetice, de cariotip stiu ca determina structura cromozomiala, de celelalte nu stiu ce malformatii ar putea da, si determina si oprirea din evolutie a sarcinii; oricum mi-a dat mult mai multe analize de facut, analize imunologice la Cantacuzino, altele la Coltea, tot o sa fac, dar de astea genetice aflasem ca-s f scumpe, undeva la 1000 ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by ellis

Jocelyn, m-am uitat la medsana, dar nu le-am gasit si oricum dr. vrea sa le fac la geneticlab, cred ca datorita dr. Albu care e renumit in analize genetice.
Della, pot asa-ti spun ca sunt analize genetice, de cariotip stiu ca determina structura cromozomiala, de celelalte nu stiu ce malformatii ar putea da, si determina si oprirea din evolutie a sarcinii; oricum mi-a dat mult mai multe analize de facut, analize imunologice la Cantacuzino, altele la Coltea, tot o sa fac, dar de astea genetice aflasem ca-s f scumpe, undeva la 1000 ron.

eu vb de medicover, de synevo, medsana e altceva dar cred ca totusi alea sunt niste analize specifice... ai astfel de cazuri in familie si te-a trimis dr sa faci analizele? daca e asa sunt foarte scumpe, intr-adevar...

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Mari bine ai venit Sper ca te-ai simtit bine in concediu, kiar daca nu a fost cum planuisesi

Ellis eu nu am facut nici o analiza dupa sarcinile oprite in evolutie, ptc dr considera ca dupa 3 sarcini pierdute se fac cele genetice Oricum am vrut sa le fac dupa a doua sarcina oprita in ev, dar nu am mai apucat ptc ramasesem insarcinata... Multa bafta

Adela ia-ti un medical ca sa poti pleca si tu pe undeva si cand vine bebe2 vei fi refacuta
Iesi din butoi ca acusica vine sepembrie si tre' sa fii ok

Ale eu am aceleasi reactii ca tine si la mine e mai nasol ca, pe langa vergeturi, am cezariana asta nenorocita pe care animalul ala, in loc sa aiba grija sa am cat mai putine amintiri despre nenorocirea prin care trec din cauza lui, mi-a facut-o foarte urata, a taiat nush cum de am burta atarnata deasupra operatiei De fiecare data cand ma uit in oglinda sau pun mana pe burta imi vine sa innebunesc
Si nici eu nu concep "daca o sa fiu gravida"... eu vorbesc mereu la modul: "cand o sa fiu gravida"!!! Si, la fel ca tine, m-am surprins vorbind despre ce mi s-a intamplat cu o raceala de m-a socat si pe mine!!!
M-am intalnit cu o fosta eleva intr-un magazin (sunt profa la liceu si profesionala) si ma intreaba: 'dar bebelusul?' si eu i-am raspuns rece si cu usurinta: 'a murit la nastere' Replica ei m-a facut sa ma enervez: 'aaaa, uitasem!!!!!!' Tampita

Si sa vedeti cam ce fatza fac in momentul in care ma intalnesc cu foste eleve si le vad cu burtica (vreo trei, pana acum), eleve care au terminat acu' sau anul trecut! Nu mai zic de eleva care a nascut in februarie sau de cea care tre' sa nasca in vara (la sfarsitul anului avea 6 luni)- fete de 16-17 ani!!!

Flavia nu stiu ce sa zic...Poate a mai ramas ceva si ar trebui curatat iar? Zic si eu... Mai mergi la un alt dr sa-ti faca ecograf! Sanatate!

Fetelor eu ma pregatesc pt concediu, spal rufe, le asez pe canapea la vedere sa vad ce-mi mai trebuie, fac liste peste liste, mai fac cumparaturi...am treaba si vineri seara mergem in Buc, dormim peste noapte si sambata dimineata Abia astept

Ale, Nushulica pe cand testele? Sper ca inainte sa plec eu, sa pot sta linistita in concediu

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Laura! In sfarsit! Ma bucur pt. tine, ca mergi in concediu CORECT! Si unde anume zburati? Nu cumva in Egipt? Nu de altceva, dar noi am fost acolo (cam de 3 ani), am stat 19 zile si a fost super!
Ai inserat figurina cu motocicleta pt. mine. Nici nu stii ce ai nimerit-o. Noi chiar avem o motocicleta, dar din pacate, sotul meu a avut accident cu ea de aprox 6 saptamani . De altfel, exact asa ne-am fi dus in concediu.
Nu vreau sa ma plang, asa ca am sa va spun scurt, cu aceeasi raceala despre care pomenim (Alé, Laura, eu). Lantul nenorocirilor acestui an a inceput prin pierderea sarcinii, in 2 mai (avortul in 5 mai). A urmat primul ciclu al fetitei mele (Roberta, 11 ani si 5 luni), in 12 iunie (cred ca 12 iunie, oricum, aprox. atunci) care a tinut 14 zile, dupa care a facut hemoragie timp de 3 zile!!! si abia a reusit sa i-l opreasca, in final, doctorita mea (doct. ginec. de la copii era in concediu si nimeni nu o inlocuieste in spitalul de copii!!! ), cu tratament hormonal (degeaba primise adrenostazin + ergomed timp de 3 zile - injectii). In 16 iulie, sotul meu, avand in spatele lui pe soacra-mea, a avut accident cu motocicleta. 16 iulie este aniversarea casniciei noastre (12 ani) si totodata ziua de nastere a soacrei.
Ce ziceti? Dupa toate astea ma consider norocoasa si sunt optimista. In fond, ciclul fiicei mele se va rezolva, dar a fost o sperietura groaznica ca nici dupa injectii nu-i trecea. De atunci i-au mai venit inca 2 cicluri si acum e bine. Sotul meu sis soacra mea se refac, chiar daca incet. Ma bucur ca sunt in viata si nu si-au pierdut nici picior si nici brat.
Imi cer scuze, iar m-am intins prea mult...

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Salinas, tare imi pare rau pentru tine! Si eu mi-am pierdut copilasula la 37 de saptamani, din cauza unui nod de cordon. Si eu am avur socul de a merge la spital si de a nu-i mai auzi inimioara batand! Ca si tine, am nascut natural. E foarte greu! E ingrozitor momentul prin care treci, dar sper sa gasesti puterea de a merge mai departe! puterea de a incerca din nou sa ai un copilas. Eu de luna asta incep sa tin pumnii poate da Domnu sa vad cat mai curand cele 2 liniute la test.

Dragele mele, va multumesc tuturor pentru mesajele de La Multi Ani! De Sfanta Marie eram la bunici, iar cum acolo este hramul satului se sarbatoreste si ziua de nume!
Hai sa va spun ce am mai prestat si eu in astea doua saptamani de lipsa: am fost plecati cateva zile la mare, la Gura POrtitei. Aici a fost foarte fain, am stat cu cortul exact pe plaja si am avu o vreme superba! Preturile de la terasa mi s-au parut cam exagerate: nu gasesti nimic de mancare sub 200.000, dar faptul ca nu auzi nimic altecav decat marea si simti ca ai bucata ta de plaja compenseaza mult.
Am fugit repejor de la mare in speranta ca vom reusi sa ajungem in Muntii Retezat, despre care am auzit numai lucruri frumoase. Ne-am pregatit rucsacii, echipamentul de munte, dar nu am avut noroc de vreme buna. Ne-a plouat continuu si am renuntat la munte. Am facut in schimb un tur de forta pana la Cazane, sa vedem Dunarea si am intrat prin toate manastirile si cetatile pe care le-am intalnit in cale. A fost frumos! Am intalnit oameni deosebiti, dar si romani care mi-au scos peri albi! O vacanta caracterizata de diversitate!

Inainte de concediu am fost la control si am primit OK-ul! Asa ca in concediu ne-am ocupat si de treburi serioase! Acum asteptam sa vedem daca a fost cu noroc, desi, sincer, feelingul meu nu imi da prea multe sperante!
Ma bucur sa vad ca se ingroasa randul celor care incep sa spere si sa astepte si poate da Domnu sa ne bucuram cat mai curand! Ale, Ileana si Nushulica, eu va tin pumnii si va astept cu vesti bune!

Va pe toate!

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaa spune:

buna fetelor, hai sa va cer si voua parerea, eu ieri am facut 6 sapt. de la chiuretaj si rusii tot nu apar, asa ca azi am pus mana pe tel. si am sunat medicul care mi-a spus sa iau 5 zile cate 2 pastile de duphaston si daca in 5 zile de la terminarea tratamentului nu vin rusii...sa merg la el,intrebarea e daca ati mai trecut careva prin asa ceva?, si daca nu-mi vin, oare ce-mi mai face?...sincer incepe sa-mi fie teama, sau cum imi spune sotul, ca atunci cand o sa-mi vina CM o sa ajunga sa se bucure ca la nashtere.Citeam ca ati fost in concediu, noi inca nu am plecat ca tot am asteptat sa-mi vina CM si dupa aia daca e ok plecam, cm nu a venit insa a venit toamna si nu stim pe unde sa mai plecam, pasaportul meu e pierdut si pana-l declar si pana-mi fac altul mai trec 2 luni pe putin si uite asa nu stim incotro sa o luam, iar eu ma gandesc nici sa nu cheltuim prea multi bani.....
hai ca incep sa bat campii, va pupacesc si concediu placut laurei si celor care urmeaza sa mai plece....si sa nu uitam de urarea zilei..multi bebei la purtator:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Adela si sotul meu ma innebuneste ca vrea Dar eu sunt panicoasa si el e un "apucat", asa ca mi-e frica sa-l las Kiar ca a fost plin de peripetii anul asta pt voi! Bine ca fetita ta e ok acum (ce fetita mare ai, nu fie de deochi) si ca sotul si soacra nu se lasa cu una, cu doua! Moooaaaama si soacra mergea pe motocicleta???
Concediul il facem in Antalya, avem sejur cu 7 nopti de cazare, ultra all inclussive

Hai sa-ti spun acu si eu despre nenorocitul asta de an: in februarie socrul operat la tg mures pe cord deschis (pt a doua oara), la sfarsitul lui martie sarcina mea se termina dupa cum stiti, urmeaza alte doua internari ale socrului la tg mures, ptc nu se recupera deloc dupa operatie si se simtea tot mai rau, o internare in piatra neamt si in final, in luna mai, isi dau seama dr ce are si-l interneaza iar la tg mures unde-l si opereaza de colicist!!!Abia dupa asta a inceput sa-si revina si se simte tot mai bine (nu mai speram, asa ne speriase pe toti)!
Speram ca s-a spart ghinionul si de acum va merge numai spre bine totul

Mari cand faci testul? Sa vedem ce facurati in concediu

Elaa stiu ca fetele pe la "endometru..." spuneau ceva de tratamente cu duphaston, intreaba acolo poate te lamuresc ele! Iar in concediu puteti merge si pe la noi, sa nu mai ai nevoie de pasaport. Trebuie sa-ti incarci bateriile cumva Iti urez: "sa-ti vina ciclul cat mai repede"!

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

elaa, si eu fac maine 5 saptamani de la chiuretaj si nu a venit CM-ul. Poti lua Duphaston care este progesteron sintetic, sau utrogestan care este progesteron natural. Si eu ma gandesc sa iau utrogestan, am mai luat si cand nu eram insarcinata si dupa ce-l opream, la 3 zile imi venea menstra.

Bubulina

Mergi la inceput