Durerea unei pierderi de sarcina (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Buna fetelor!
Eu nu v-am mai citit de citeva zile, pentru ca sunt plecata din Bucuresti si nu am internet. Si trebuie sa va spun ca fara voi a fost ingrozitor, am cazut de-a dreptul in depresie, am plans zilnic, noaptea am visat numai bebei. Asa ca astazi i-am zis sotului sa ma duca la un internet cafe sa mai vorbesc cu voi, ca altfel innebunesc. Acum va scriu din Oradea (Della, am vazut ca tu esti de aici, foarte frumos oras!!!).
Am reusit sa mai citesc ce ati scris zilele astea. Della, am vazut pozele cu copilasii tai si sunt absolut nemaipomeniti. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Inni, multumesc pentru cuvintele frumoase. Si eu "te cunosc" de la mamici de sept-oct, va citesc tot timpul. Iti doresc sa ai o sarcina usoara si un bebe perfect.
Ale, curcubeul tau este superb. Sper ca luna aceasta sa ne dai o veste buna.
Laura, si eu sunt de parere ca nu trebuie sa te stresezi prea tare cu "prietena" aceea. Pur si simplu evit-o de acum inainte, eu m-am convins de mult ca atunci cind cineva se dovedeste a nu fi prietenul pe care l-ai crezut, e mai bine sa te indepartezi de el. Nici macar nu merita sa te certi, pentru ca tot tu vei fi cea care va suferi.
Le pup si pe celelalte fete, o sa va scriu mai mult cind ajung acasa.
De-abia astept sa vina septembrie, ca vad ca multe fete asteapta aceasta luna. Sper sa fie o luna norocoasa.

Cristina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Cristina bucura-te de tot ce vezi nou, incearca in felul asta sa-ti mutzi gandul de la lucrurile triste! Distreaza-te! Gandeste ca in felul asta, facand altceva decat faci de obicei, trece timpul mai repede si acushica e octombrie si vii cu vesti din cele mai bune Iti urez sa te intorci acasa cu bateriile incarcate si un pic mai optimista! Multi

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

buna fetelor, n-am mai scris de ceva timp ca am fost plecati citeva zile cu cortul la un lac superb, n-aveam nici un chef sa merg, si uite ca mi-a facut atit de mult bine de nici nu mi-am dat seama.......si fizic si psihic........
cind m-ati incurajat ca in timp va fi mai bine nu-mi venea sa cred, dar uite ca acuma va cred, si e clar ca va fi o gaura undeva toata viata, dar in timp nu mai doare atit de tare, inca mai izbucnesc in plins fara nici un motiv, dar macar nu mai merg pe strada si cad jos ca ma apuca brusc o durere surda.....barbatu-meu era gata gata sa ma duca la un psiholog......
ei , uite ca vacanta asta m-a ajutat sa ma relaxez, si sa-mi fac din nou mici planuri de viitor! Poate am sa incerc din nou dupa ce-mi vin cele doua cicluri ce mi le-a recomandat medicul....asta ar fi prin septembrie, desi in octombrie ne mutam si n-as vrea sa fiu stresata, poate ca astept pina ma mut, dar nici nu vreau sa nasc vara, ca e cumplit aici cu umezeala, si ce sa mai spun, sper sa am noroc sa ramin la fel de repede ca si cu primul copil, si cu a doua sarcina. oricum va tin la curent!mi-am luat si rv la medic ca sa-mi dea trimitere sa fac niste teste : toxoplasmoza, tiroida(ca am citit ca poate fi cazul de sarcina oprita din evolutie, si noi avem probleme la toate femeile din fam pe linia mamei), si sa vad la ce teste ma mai trimite, asta inainte sa fiu gravida. cu a doua sarcina am luat acid folic 3 luni inainte sa ma apuc de conceptie, acuma am intrerupt de suparare, ca uite sint drogate pe aici care n-au nici o treaba, si fac copiii.......inca mai incerc sa inteleg de ce! medicul meu de fam. e o prietena buna de-a mea, o tipa super competenta, am mare incredere in ea, si mi-a zis ieri ca sa nu mai incerc sa inteleg de ce, ca ea mi-a vazut analizele si nu a iesit nimic in neregula, si a zis ca sa-l cred pe ginecolog cind mi-a zis ca e o intimplare nefericita si ca daca am reusit sa am un bebe sanatos prima data voi reusi si a doua oare, dar eu nu-i cred pina nu-mi tin al doilea bebe in brate! si pe urma cind prind putin curaj si vreau din nou sa am alt bebe apar gindurile negre.......nu stiu daca am spus, Dominic e alergic la tot ce contine lapte de vaca, are 2 ani si 2 luni si nu a consumat niciodata produse lactate, chiar inainte sa ni se intimple nenorocirea a ajuns la urgente cu o reactie atit de puternica ca am crezut ca moare.....la ultimele teste mi-au zis ca in 1-2 ani va trece . asa ca eu imi pusesem in cap sa nu mai am al doilea pina nu scapa Dominic de nenorocita asta de alergie...dar pe urma ma gindisem ca virsta, etc, si uite asa ramasesem cu al doilea, dar acuma ma gindsc din nou.....
Laura Ioana, merci de pupici, si eu , ce sa-ti zic cu prietena ta, stii cum sint oamenii, ei cred tot timpul ca durerea lor e mai mare ca si a ta, si ca ea a suferit o pierdere mai mare, iti zic sincer ca eu daca Doamne fereste, mi-e si frica sa ma gindesc, daca s-ar intimpla ceva cu Dominic as suferi mult mai mult decit ca am pierdut acuma sarcina, e clar, cu dominic am atitea amintiri, cum ride el, cum ma stringe el in brate si-mi zice mami, cum vorbeste el, etc....poate de aceea prietena ta nu te intelege, dar eu te inteleg iti inteleg suferinta, dar nu toata lumea o poate face, si uite poate ca prietena ta nu poate, si sint convinsa ca si ea e tare frustrata ca de ce i s-a intimplat ei, etc. poate e doar o neintelegere, nu va mai vedeti un timp, lasa sa se mai vindece si la tine buba, stii cum e dragoste cu forta nu se poate, daca e sa fiti prietene veti fi, daca nu , e mare lumea, gasesti alti oameni compatibili! capul sus si nu tre sa te simti vinovata ca suferi si ca nu mai poti suferi sau te bucura si ptr altii....sanatate multa
ella, ce sa-ti spun, ca eu, una din prietenele mele, sta cu mine in bloc, si era gravida cu 1 luna inaintea mea, asa ca-ti imaginezi ca n-am putut s-o vad in primele saptamini, chiar ma enerva la culme cind o vedeam cu burta ei.....dar avea bunul simt sa nu vorbeasca despre sarcina ei, chiar am fost la ea o data ca Dominic se mai joaca cu baiatul ei, si s-a grabit sa ascunda ecografia, dar eu am cerut s-o vad, si uite ca acuma n-o mai evit, ca faptul ca ma mai vad cu ea, e o forma de vindecare a mea, si cu cit o vedeam cu atit mai putina ura am.....tu ar trebui sa-i spui sotului s-o atentioneze pe nasa(care nu-si da seama cit rau face, ca ea e in al noualea cer si vede totul in roz, sigur n-o face intentionat) s-o lase balta cu discutiile despre bebe daca vrea sa va mai vedeti......pina naste.........si ai tot dreptul s-o urasti, ura te va vindeca, si sa o vezi, ca te va face mai puternica, va fi ptr tine un ex pozitiv ca se poate si ca data viitoare si tu vei putea, si la tine va fi bine. mie chiar imi era ciuda pe pritena mea ca ea nu lucreaza, se odihneste toata ziua, eu il am si pe dominic mic, si mai si muncesc, si ca ce norocoasa e ea, si ca de aia am pierdut eu sarcina, dar nu e adevarat....in schimb e o fata cu f mult bu simt si tot timpul cind ne vedem parca isi ascunde burta.....si mie mi se mai intimpla sa ma felicite lumea ptr bebe, si sa le spun ca nu mai e, ma sufoc de fiecare data, dar imi zic ca-i un pas spre vindecare...am o prietena care a pierdut in ianuarie si inca si acuma a mai primit de ziua mamei felicitari.....
jocelyn, imi pare rau de pierderea ta, am sa-ti spun ce mi-au spus si mie fetele, ai sa vezi ca in timp durerea nu te mai pocneste asa....va mai fi acolo prezenta toata viata, dar e ceva ce se schimba. eu, am aproape 4 saptamini de la chiuretaj, am avut sarcina oprita din evolutie la 12 saptamini din motive necunoscute, si dr mi-a spus la ultimul control ca pot sa incerc sa ramin gravida la 1-2 cicluri normale(adica singerarea dupa avort nu e un ciclu normal), pai asta inseamna cam 3 luni. cum spunea si eseea, depinde acuma si de cit era de inaintata sarcina, ca e clar ca ptr fetele care au avut-o teribil de avansata, timpul de asteptare e mai mare, ca ideea este sa se refaca uterul, sa revina la dimensiunea initiala, si sa poata fi pregatit ptr o noua sarcina. deci eu as zice ca timpul de asteptare depinde de la caz la caz, ca uite eu am avut complicatii mari la 1 saptamina dupa chiuretaj, am facut nu stiu ce boala cum ii zice cica 20% o fac, si bineinteles ca eu eram printre ele, ca am zis ca ma curat si nu mai vad ziua de miine, asa ca in consecinta am singerat 3 saptamini. cu venirea ciclului dr mi-a zis 4-6 saptamini de la chiuretaj.
hai c-am vorbit destul, v-am pupat si sanatate la toate!

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

cristina_ana, sa inteleg ca acuma esti la Oradea? Cat mai stai pe aici? Unde esti? Daca ai timp si chef, ne-am putea intalni! Multumesc pentru aprecieri, pentru oras dar mai ales pentru copii . Daca n-ar fi copiii, mi-ar fi mult, mult mai greu.
M-am uitat si eu la poze, dar nu am amintit pana acuma. Cristina, Laura, cand ma uit la pozele voastre, mi se strange inima si imi pare rau ca nu mi-am facut si eu mai multe, efectiv nu mi-a venit in minte. Sunteti atat de frumoase cu burticile. Sper ca le pastrati. Pentru mine, poza "gravida cu copiii" este cea mai mare comoara. Acolo inca ii mai am pe toti trei . Si in astfel de momente imi dau lacrimile

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

Flavia, cand te citesc, imi aduc aminte de prima sarcina oprita in evolutie. Pe atunci o aveam doar pe Roberta si ea avea aproape 6 ani. Am suferit cumplit, poate chiar mai tare ca si acuma - se intampla pentru prima oara, iar eu traiam inca cu ideea ca lucrurile rele se intampla numai altora. A fost un soc. Ajutorul cel mai mare mi l-a dat Roberta, prin simplul fapt ca exista. Mi-am revenit abia atunci cand am ramas dinnou gravida, adica la 5 luni dupa pierdere. O nou sarcina te va reface, si sa vezi ca totul va fi bine, vei putea accepta mai usor pierderea (ca de uitat nu ai cum sa o uiti).

Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)

Mergi la inceput

In legatura cu statistica nimeni nimic? Daca asi avea o baza de date cu varsta, localitate, numar sarcini, numar pierderi, motivul pierderii etc, asi putea scoate niste situatii interesante. Poate ca sunt obsedata, adica sigur sunt, dar pe mine inca ma roade "de ce"-ul si tare am o banuiala ca e ceva din mediul inconjurator.

Va pup pe toate si noapte buna .

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Buna seara viitoarelor gravidute

Am intrat sa va spun ca tocmai am aflat ca o doamna pe care o cunosc mai demult a intampinat multe greutati pana sa aiba un copil. A pierdut 6 sarcini pe toate in luna a 6-a (toti bebicii fiind baietei) urmand ca a 7-a sa fie cu noroc si sa nasca o fetita sanatoasa..dar la 7 luni. Fetita traieste acum e mare, are la randul ei copii.
Povestea e cam veche ce-i drept..erau alte vremuri pe atunci..medicina nu era atat de avansata..dar tinand cont ca mama mea a facut tratament cu menogon (nu stiu daca ati auzit de el..e un progesteron strain) ca sa ma tina pe mine in burtica ..inclin sa cred ca investigatii i s-au facut, nu au lasat-o la voia intamplarii...dar nu a fost sa fie.

Si va mai spun ca mama mea a pierdut 5 sarcini, pe toate in ziua a 55-a..eu am fost a 6-a .

Am vrut sa va mai aduc un plus de curaj, nu prin suferinta altora ca nu asta mi-a fost scopul, ci prin prisma optimismului si ambitiei de care au dat dovada in ciuda "palmelor" primite de destin.

Va pup pe toate si mult succes.

Cristina_ana si sa te vad in curand intr-o noua odisee...

Poze

Inni 36+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

sunt atat de trista!!!era prima sarcina si s a terminat la 16 saptamani ... simt un gol in mine.mi e dor de burtica mea,de kg luate in plus,de emotiile si grijile pe care le aveam.nu pot sa mi revin.sufar ca si voi.sufar si mai mult cand aud spunandu mi "las ca o sa ai altu".am nevoie de ajutorul vostru, al celor care ati trecut prin asta.au trecut 10 zile si inca ma intreb cand ma trezesc dimineata daca n a fost decat un cosmar. ma uit lung dupa gravidute si nu pot sa nu intreb "de ce doamne".
sper sa ne mutam cat mai repede in odiseea sarcinii si capitolul asta sa se desfiinteze.

Mergi la inceput

inni, in primul rand vreu sa te felicit pentru . Iti dorec nastere usoara, caci se apropie momentul mult asteptat .
Cand am citit randurile tale, referitoare la pierderi si vrand nevrand, cad pe ganduri . Pierderile de baieti sunt mult mai multe. Probabil ca medicina inca nu este suficient de avansata sa descopere motivul, caci motiv exista indiferent ca il cunostem sau nu.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaa spune:

buna fetele,
cristina..nu stiu ce as putea sa-ti spun ca sa te mai linisteasca, imi pare rau pentru pierderea ta, stim cu toate ca nu e corect ce ni s-a intamplat, e normal sa plangi...eu am facut ieri o luna de la pierderea sarcinii,si inca plang...daca trece o zi fara sa plang e o minune, simt ca nu o sa-mi treaca pana nu o sa am iar burtica,..plangi daca asta simti, cel putin in cazul meu cand plang ma descarc,...eu nu stiu daca am devenit si putin masochista, dar tot imi era teama sa am contact cu nasha mea care e insarcinata, ce-i drept nu se cunoaste burta,dar oricum eram plina de invidie, insa ieri eu am fost aia care am rupt tacerea si am discutat despre sarcina ei si printr-o minune am reusit sa discut fara sa plang ...tind sa cred ca am facut un pas mare...
della...daca crezi ca te ajuta poti sa te apuci de facut acea baza de date: pierderea la 19 sapt. si 2 zile, col deschis cu dilatatie 4-5 cm, localitatea galati, varsta mea:30 ani, sexul bebelului :la echo de 14 sapt. a spus ca-i baiat(eu am considerat ca e prea mica sarcina ptr.a depista sexul)
va pup si astept sa felicit primele burtici:)

Mergi la inceput