protectie mama si copilul intemnizatie ciuciu
AM fost studenta pana sa nasc,am terminat licenta si la o sapt am nascut desi imi zisesera da o sa iau ceva nu am luat nimic decat alocatie,baietelul are 3 ani si am si o fetita de 1 an si tot nimic legi.....se schimba cum si cand le trebuie lor.....sunt sacarbita de vorbele lor....protectie ciuciu nici de 2 iaurturi pe zi nu iti dau javrele......dar inutil sa vb.u deja ma gandesc sa imi caut de munca...
Un sfat dc terminati fac bagati macar somaj sau interesati-va din timp cum sa faceti.....
Ce ziceti?Alte pareri constructive dc aveti?
Raspunsuri
Leditia spune:
quote:
Initial creeata de dely
AM fost studenta pana sa nasc,am terminat licenta si la o sapt am nascut desi imi zisesera da o sa iau ceva nu am luat nimic decat alocatie,baietelul are 3 ani si am si o fetita de 1 an si tot nimic legi.....se schimba cum si cand le trebuie lor.....sunt sacarbita de vorbele lor....protectie ciuciu nici de 2 iaurturi pe zi nu iti dau javrele......dar inutil sa vb.u deja ma gandesc sa imi caut de munca...
Un sfat dc terminati fac bagati macar somaj sau interesati-va din timp cum sa faceti.....
Ce ziceti?Alte pareri constructive dc aveti?
Referitor la ce?
Ca sa beneficiezi de indemnizatie trebuie sa cotizezi la stat..atunci era 10 luni,acum 12.Copii se fac pt ca ti doresti,nu e obligat statul sa-ti creasca copii.Daca te-ai fi interesat mai mult,ai fi aflat ca noi stam f.bine la capitolul asta..avand in vedere ca in alte tari sunt cu totul alte reguli..mult mai drastice,sa zic asa..(adik nu stai atata acasa,nu primesti decat nush cat la % din salariu..si asta doar putin timp..etc etc)
POZE
nlala spune:
bun atunci dece se da asemenea legii ca sa benicifieze tot eii adevaru este ca avem niste legii de caca
Dianami spune:
Dely, daca ai nascut la o saptamana dupa licenta, trebuie sa primesti indemnizatia de crestere a copilului.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005
ART. 8
(1) Stagiul de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, prevazut la art. 7, se constituie din insumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii de catre angajator sau, dupa caz, de catre asigurat;
b) pentru care plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se suporta din alte surse, in conditiile prevazute la art. 6 alin.
(2) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) pentru care, pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate s-a facut din alte surse, potrivit prevederilor art. 6 alin. (2) lit. b) si d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate perioadele in care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(3) Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate si perioadele in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.
(4)Perioadele prevazute la alin. (2) si (3) se asimileaza stagiului de cotizare numai daca in aceste perioade asiguratul nu a realizat stagii de cotizare in intelesul prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
Indemnizatia se acorda daca ai nascut in termen de 2 luni de la absolvirea studiilor (examen de licenta).
Eu am nascut in timpul facultatii, mai am un an. Eu nu am primit nimic, insa tu ai dreptul. Mergi cu legea la ei ca nu au ce sa-ti mai zica. O gasesti pe pagina legislativa, la subiectele fierbinti.
Succes!
Edit: care dintre copii a fost nascut dupa licenta? Daca a fost baietelul, deja au trecut 3 ani, nu se mai poate face nimic. Daca ai nascut fetita, inca poti depune dosarul.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
aissa spune:
quote:
Originally posted by nlala
bun atunci dece se da asemenea legii ca sa benicifieze tot eii adevaru este ca avem niste legii de caca
Nu te supara, beneficiaza de legile astea cei care se incadreaza ca beneficiari, cei care au cotizat, au muncit si si-au creat stagiul necesar. Mi se pare total nefiresc sa ai pretentia sa fii platita 2 ani cu un salariu (pentru ca e totusi o suma cat salariul multora, inclusiv al meu) fara sa fi lucrat vreodata, numai pentru ca esti in stare sa faci copii.
Si atentie la limbaj macar (ca la gramatica cica n-am voie sa comentez) ca nu te ajuta cu nimic sa denigrezi un sistem numai ca sunt strugurii acrii.
Cristina si ghighiloi
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirela
Dely, daca ai nascut la o saptamana dupa licenta, trebuie sa primesti indemnizatia de crestere a copilului.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005
ART. 8
(1) Stagiul de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, prevazut la art. 7, se constituie din insumarea perioadelor:
a) pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii de catre angajator sau, dupa caz, de catre asigurat;
b) pentru care plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se suporta din alte surse, in conditiile prevazute la art. 6 alin.
(2) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) pentru care, pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate s-a facut din alte surse, potrivit prevederilor art. 6 alin. (2) lit. b) si d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate perioadele in care asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(3) Se asimileaza stagiului de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate si perioadele in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora.
(4)Perioadele prevazute la alin. (2) si (3) se asimileaza stagiului de cotizare numai daca in aceste perioade asiguratul nu a realizat stagii de cotizare in intelesul prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
Indemnizatia se acorda daca ai nascut in termen de 2 luni de la absolvirea studiilor (examen de licenta).
Eu am nascut in timpul facultatii, mai am un an. Eu nu am primit nimic, insa tu ai dreptul. Mergi cu legea la ei ca nu au ce sa-ti mai zica. O gasesti pe pagina legislativa, la subiectele fierbinti.
Succes!
Edit: care dintre copii a fost nascut dupa licenta? Daca a fost baietelul, deja au trecut 3 ani, nu se mai poate face nimic. Daca ai nascut fetita, inca poti depune dosarul.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
da mah...dar ea a nascut acum 3 ani inainte de licenta...
...in rest is de acord ca nu faci copii pentru indemnizatia aia...sau ca sa ti.i cresca statul...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
marius spune:
Cred ca se face o confuzie enorma vis a vis de modalitatile de despagubire in cazul in care apare incapacitatea temporara de munac. Am folosit in mod intentionat cuvantul despagubire pentru ca poate asa este mai usor sa realizati sensul indemnizatiilor pt maternitate si/sau ingrijirea copilului.
Banii care sunt incasati cu titlu de despagubire se primesc doar daca persoana a platit asigurarea de risc cel putin perioada precizata in lege sub forma fiscala.
In plus pentru exceptii (a se vedea perioada de studii universitare) despagubirea este acordata si persoanelor aflate in aceste situatii dar in limitele admise de lege ca si exceptii.
In rest nu vad nici un motiv obiectiv ci corect pt. ca cineva sa plateasca vreo despagubire catre un beneficiar potential fara ca beneficiarul acesteia sa nu fi platit "primele de risc". Prin prima de risc sau prima de asigurare sau cotizatie inteleg sumele de bani care se platesc anterior producerii riscului asigurat.
Ceea ce acuz eu nu este legea in sine ci instabilitatea legislativa.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
gio spune:
Si eu am nascut acum 3 ani, dupa licenta si nu era nici o lege pe vremea aceea cum ca am lua bani pt asta. Fusese inainte ceva de genul ca se considera stagiu de cotizare perioada din facultate, dar se modificase dupa si studentii nu se incadrau in categoria celor care luau indemnizatie. pe vremea aceea eu am cotizat la casa de pensii. Iar acum un an, inca nu era ordonanta data, deci nu avea cum sa beneficieze de nimic. deci oricum ai da-o, nu e nimeni de vina.
eu nu cred ca stam f bine la capitolul asta, pt ca in alte tari ai ajutoare sociale si alocatii pt copii mai mult decat substantiale. la noi chiar daca iti doresti copii ramai cu dorinta daca nu ai cu ce sa-i cresti, asa ca sistemul de asigurari sociale e departe de a fi ideal...
14 +
Leditia spune:
gio,a fost acum 1,2 ani..nu mai tin minte exact,un subiect la generale referitor la indemnizatia (adik banii care se dau afara la nasterea unui copil ca nush cum se numeste acolo)si cat se sta in concediu de crestere a copilului,in alte tari..Ei bine,eu una m-am speriat..Banii sunt in functie de salariu,se dau procente din salariu(undeva la 55% daca mai tin eu minte),iar apoi daca ai un salariu bun iei putini bani.Acasa stai cateva luni..sunt tari unde stai doar 3 luni..si tot asa.Fetele care sunt pe afara pot sa-ti confirme..depinde de tara..insa referitor la faptul ca timp de 2 ani de zile la noi esti platit cu un salariu mediu pe economie(nu ca ar fi urias sau ca ar ajunge,dar este totusi salariul mediu pe economie si multi nu castiga atata)..pai afara eu n-am auzit de asa ceva..Poate ma insel,poate s-or mai fi schimbat la ei legile intre timp..desi ma indoiesc..Si alocatia era destul de mica..si urca/scadea in functie de venituri..edit:si era in primii ani..2 ani jumate -3..cam asa..la noi e pana iti termini studiile(aveam un prieten acum 1 an care lua alocatie..desi el lucra si era in facultate..si avea propriul copil..vb foarte serios..atunci am aflat ca alocatia nu se ia pana la 18 ani cum credeam io)
O sa caut subiectul si daca-l gasesc il pun aici...pt ca difereau situatiile in functie de tara.
pupici.
POZE
Francesca-Anais spune:
Noi traim in Romania dar sotul meu e cetatean german si ne-am interesat de alocatia din Germnaia : e 158 Euro pe luna. Exista si un fel de indemnizatie (Erziehungsgeld) de vreo 300 Euro, care se da timp de 2 ani si nu trebuie neaparat sa fie primii 2 ani din viata copilului. Se pot solicita si retrocativ pe 6 luni si nu toata lumea are dreptul la acesti bani, doar cei cu venituri mici, nu stiu exact care e limita. Cred insa ca depinde si de Land, nu stiu daca in toata Germania e la fel.
papadie spune:
quote:
Originally posted by Francesca-Anais
Noi traim in Romania dar sotul meu e cetatean german si ne-am interesat de alocatia din Germnaia : e 158 Euro pe luna. Exista si un fel de indemnizatie (Erziehungsgeld) de vreo 300 Euro, care se da timp de 2 ani si nu trebuie neaparat sa fie primii 2 ani din viata copilului. Se pot solicita si retrocativ pe 6 luni si nu toata lumea are dreptul la acesti bani, doar cei cu venituri mici, nu stiu exact care e limita. Cred insa ca depinde si de Land, nu stiu daca in toata Germania e la fel.
monika
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monika_wolff/my_photos
Alocatia pt copii este de 154 de euro pe luna. 300 de euro primeste mama in primele 6 luni si atat:-) (si asta depinde de venituri. cei cu salarii mari nu primesc acest ajutor.)
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush