Pliul nucal

Pliul nucal | Autor: Myra30

Link direct la acest mesaj

Am citit pe forum toate dicutiile purtate pe marginea valorilor normale ale pliului nucal. Stiu si care sunt intervalele relevante pentru masurarea acestuia, dar am totusi o intrebare pentru cele care au mai trecut prin asta. In saptaman 16 am facut TT, iar rezultatul a evidentiat un risc individul de 1:6700 (deci f mic). Cu toate astea la ecografia din saptamana 21 pliul nucal avea o grosime de 4 mm, iar lungimea osului nazal de 6 mm. Ma poate lamuri cineva care ar trebui sa fie valorile normale pentru cele doua masuratori? Sanatate multa vou si bb-ilor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Eu stiu ca se ia in considerare doar masuratoarea de la 16 sapt (<3mm), cand sarcina e mai mare nu mai e relevanta masuratoarea.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myra30 spune:

Merci pentru raspuns. Asa stiam si eu, dar vazand ca doctorul meu ginecolog a subliniat asta in fisa, ma gandeam ca o fi avand vreo relevanta si dupa acest interval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

pliul nucal ca si tt da rezultat orientativ atat. mie in sapt 16 o doctorita mi-a masurat pliul nucal si a iesit > 3 si alta mi-a zis <3. pe care s-o cred? bebita mea are acum 2luni si 1 sapt si este perfecta. deci ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

pliul nucal are relevanta numai intre saptamanile 10-14.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Eu mi-am facut eco morfologica la 12 saptamani si doctorita mi-a zis ca pliul nucal trebuie sa fie sub 3 mm la aceea varsta....la mine era 1,1 mm...deci super ok...acum cred ca depinde si de varsta fatului...dar oricum stiu ca relevanta maxima este la 12-13 saptamani....acum depinde si de doctor...

33+

http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Pe langa valoarea pliului nucal (10-14 saptamani de sarcina) sa fiti atente sau cereti sa va spuna de prezentza osului nasului, daca este vizibil sau nu.
Aici se ia foarte mult in considerare, corelat cu pliul nucal, prezenta osului nazal pana in saptamana 14 indica sanse foarte mici de malformatie (mai ales sindrom Down).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myra30 spune:

Multumesc tuturor pentru raspuns. Oricum, marea mea dezamagire e ca se acorda mult prea putina atentie unor investigatii extrem de importante. Dar, asa-i la noi! Ori ne informam din surse proprii, ori ne lasam pe mana unor doctori care de cele mai multe ori omit sa ne spuna lucruri esentiale. Va urez tuturor sarcini usoare, bb-i sanatosi, frumosi si destepti!

Mergi la inceput