Lichid amniotic cam putin

Lichid amniotic cam putin | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna!

Sunt insarcinata in 20 de saptamani si laeco ieri mi-a spus ca am cam putin lichid amniotic, sa beau mai multe lichide, apoi mi-a spus ca nu depinde numai de asta, o sa-mi explice mai incolo dupa ce fac examenul de urina si glicemia, hemoglobina si hematocritul in septembrie.

M-a asigurat ca nu e mare lucru insa mi-a ramas asa un ghimpe...de ce am lichid mai putin decat trebuie ?

merci
Lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

aceeasi impresie o am si eu.la ultima eco parca aveam putin lichid fatza de prima sarcina.mi-s spus ca ar fi ok pt varsta sarcinii acu sper sa nu ma fi comparat cu japonezele.oricum am baut multa apa in ultimile sapt iar vineri cand merg la eco vreau sa vad rezultatul.
daca aflii spune-ne si noua!
ps:draga mea poti sa te bucuri si tu de sarcina asta?numai cu griji stai!hai ca mai e putin,bucura-te de sufletelul din burtic

octy16,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

si eu am avut problema asta, am facut o gramada de ecografii (cam doua pe luna, din luna a 4-a) sa monitorizam permanent cum e copilul, daca are lichid suficient. Am fost si eu cam speriata. Acum am un copil sanatos, normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

ba ma bucur, dar asta nu inseamna ca-s cu capul in nori, trebuie sa stiu , sa ma informez, ca sa fac cum emai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Dorsilia, si mie mi-a scazut cantitatea de lichid amniotic, asta am aflat joia trecuta, desi in urma cu exact doua saptamani era in cantitati normale. La mine tensiunea este buna, analizele la sange bune, dar am citit si eu pe internet ca nu-i chiar asa bine sa fie lichid amniotic mai putin. Si mie mi-a spus sa beau mai multe lichide, predominant ceaiuri si compoturi, nu numai apa. M-as mai aduce o data la ea, ca sa ma asigur ca micutza mea are destul lichid amniotic in care sa pluteasca si sa se hraneasca.

GETY 29 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

o fi dela canicula?

Mergi la inceput

mai sa stii ca e posibil ca de la canicula sa ai lichid mai putin mai ales daca transpiri mult.logic pierzi apa din organism prin porii pielii si nu mai ajunge la bebe!

octy16,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

dar urina e mai inchisa la culoare?

octy16,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Daca ai putin lichid atunci nici uterul nu creste, ca atare bb-le nu are loc sa stea bine. Am inteles ca si hrana are un rol important in cresterea cantitatii de lichid, nu numai apa.
Sanatate si...mult lichid si un bb frumos si destept!

POZE CU RAZVAN MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Dorsilia,
Nu stiu daca e bine sa-ti spun dar e important sa fii informata. Eu am acum 34-35 de saptamani si cand am fost la echo pe la 28 de sapt mi-a spus acelasi lucru ca am mai putin lichid decat ar trebui.
Sunt mai multe motive:
1) pozitia bebelusului era astfel incat lichidul o fi fost tot in alta parte a uterului iar echografic nu a putut fi determinat - ceea ce e posibil (la mine din fericire asta a fost)
2)Rinichii nu functioneaza normal (Stii ca lichidul amniotic este produs de bb- el inghite si apoi elimina formandu-se lichidul amniotic)
3) Vezica urinara - insuficient dezvoltata
Daca echografic medicul ti-a spus ca rinichii si vezica sunt OK dezvoltate la varsta de sarcina pe care o ai- NU-TI FA PROBLEME

Ideea e ca de acum incepe bebele sa produca lichid (am vazut ca esti insarcinata in saptamana 20).

Ar mai fi si o dezvoltare imatura a fatului, dar tu nu poti sa-ti dai seama pentru ca nu simti suficient de bine miscarile lui.

Nu depinde de cant. de lichid pe care o bei. Dar incearca si bea mai multe lichide. Canicula NU are cum sa afecteze cant. de lichid amniotic si nu pierzi lichid amniotic decat daca ai membrane fisurate ceea ce nu cred ca e cazul la tine.

Asteapta inca 2 saptamani dupa care e bine sa mergi din nou la control.

In acest timp NU dispera si NU te ingrijora pentru ca nu face bine nimanui.
Ti-am scris ce stiu pentru ca ai intrebat si NU ca sa te sperii, mai ales daca dr. te-a asigurat ca nu-i mare lucru.

Pupici si o sarcina usoara.

)

Cristina siDragos (31.01.2004)+Victor
Poze
POZE YAHOO

Mergi la inceput

hmmm, nu stiu ce sa zic....abia la inceputul lui septembrie am programare pt eco 4D, deocamdata dr nu mi-a precizat despre stadiul de dezvoltare al vezicii bblului, mi le-a aratat: vezica, stomacul....a masurat circumferinta abdominala, a capului si a zis ca dimensiunile acestea sunt ok, ca corespund intru totul varstei sarcinii...nu stiu insa daca o fi masurat si vezica, rinichii. Doar mi le-a aratat insa eu habar n-am ce am vazut acolo, va dati seama ca n-am ochiul format sa stiu daca-s in regula si nici el n-a mentionat ceva in plus. Urina mea e in regula, n-are culoare inchisa. Am inceput sa beau lichide mai multe, dar asa, cu forta. De mancat iarasi, recunosc, de cand a dat canicula am o pofta de mancare de furnica adica mananc putin, si mai mult seara tarziu.
Miscarile bb-lului le simt uneori mai puternice alteori mai firave. Loveste mai puternic cand stau intinsa noaptea, sau cand ma stresez.
Uneori loveste destul de tare ca sa simt si cand pun mana pe burtica.

medicul meu a plecat in concediu pana-n septembrie, oare sa caut un alt eco si sa vad ce se mai intampla mai repede de eco 4d?

Mergi la inceput