care este solutia cea mai buna in cazul meu?

care este solutia cea mai buna in cazul meu? | Autor: olga_stan

Link direct la acest mesaj

situatia mea sta astfel: eu am lucrat pe o perioada de 3 ani cu contract de munca pe perioada limitata. la sfarsitul expirarii contractului am si nascut si beneficiez de CIC. mai am 5 luni si expira CIC pentru primul copil. eu acum am ramas gravida cu al doilea copil. ce as putea face in acest caz ca sa pot beneficia de CIC si pentru al doilea copil. eu m-am gandit la cateva solutii si as vrea sa stiu care este cea mai sigura:
1 sa intru in somaj dupa ce imi inceteaza drepturile CIC pt. primul copil - aici nu stiu daca somajul se ia in calcul pentru a beneficia de CIC?;
2 sa ma angajez la o firma pentru cateva luni, pana nasc pe cel de-al doilea copil ca sa beneficiez de CIC;
3 sa platesc la CAS toate darile catre stat ca sa imi mearga cartea de munca si sa pot beneficia de CIC pt. al doilea copil.
sunt in dilema, nu stiu ce sa fac? care este solutia cea mai buna si cea mai sigura?

PS daca exista o alta solutie este bine venita!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Cea mai sigura solutie este sa ai un contract de munca (fie si pe norma redusa de 2 ore sau 4 ore/zi) din ziua in care inceteaza primul CIC. Legea conditioneaza CIC de obtinerea de venituri salariale anterior nasterii copilului, deci asigurarea la CAS pica, precum si somajul.

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Cea mai buna solutie ar fi daca poti sa lucrezi cu contract de munca,daca sarcina iti va permite,caci e mai sigur si nu ar trebui sa platesti tu contributiile la stat pentru a beneficia de drepturi.

bita doina

Mergi la inceput