LITIAZA BILIARA
Raspunsuri - Pagina 2
nectarus spune:
Alinam, in situatia ta sunt si eu. iIn 6 luni am slabit 10 kg ,am avut de unde ... Mie mi se intimpla dupa a 2a nastere la 1 an .sunt indecisa ..toti dc au fust ptr operatie (am calculi mici de 2-3 mm si numerosi unii situati spre infundibul (nu stiu exact ce inseamna).problema seste ca unii chir au spus ca este mai clasic ptr ca sunt multi si cu laserul poate sa ciupeasca bila si sa plece una mica si de aceea nu sunt hotarata ce sa fac si la ce spital/de spital municipal ce zice=ti/ mi-este teama ca incearca lapa si apoi se reconverteste in clasicpoate imi fac prea multe griji dar asta sunt...va pup multumesc ptr incurajari
alinam spune:
Nectarus eu pentru psihicul meu as alege laparoscopul, dar am inteles ca este mult mai sigura operatia clasica desi timpul de refacere e mai lung, alta e problema:nu iti garanteaza nimeni ca dupa operatie o sa iti fie bine si o sa duci o viata normala (dpdv culinar) sunt sigura ca si tu ai vorbit ca si mine cu dr generalist, medik de familie, chirurg , eu nu am intrtebat nimik un doktor gastroenterolog sa ii vad parerea, normal ca ccc chirurgul zice operatie pentru ca asa cum sublinia cineva mai sus exista riscul de icter, pancreatita daca nu scoti fierea, dar in acelasi timp si daca o scoti se intampla altele , cum ar fi de exemplu faptul ca bila se scurge continuu in colon (oare am retinut bine? ) ceea ce iar nu ar fi ok, ar trebui sa mananci putin si des si in afara de asta pot duce la late boli ( sper sa nu duk pe nimeni in eroare, asta am citit undeva , candva ... si sper ca am retinut corect)
Orikum ce vorba multa ....eu vreau sa scap de pietre "prin minune" adika fara operatie ca mor de frika (eu fak parte din categoria "hai sa nastem natural ca imi e frika de operatie") dar tare ma tem ca nu se poate, daca aflu vreo reteta minune pe care o si incerc va anunt :)
Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze
alintaroma spune:
Si eu am avut aceasi problema la o luna dupa nastere au inceput crizele care erau ingrozitoare (mai ceva ca durerile de la nastere si erau gratuite ) Am rezistat eroic 1 an jumatate in decursul caruia am facut n crize mai usoare sau mai urite culminind cu una la care probele hepatice erau egale cu a unui bolnav de hepatita de tip A , deci ficatul suferea datorita fierei care nu functiona din cauza pietrelor asa ca am luat hotarirea (cu destul de multa durere in sufletel, puiul meu avea doar 1 an si citeva luni) m-am operat la Cluj Napoca clasic am stat internata 1 saptamina si recuperarea a durat in jur de maxim 3 saptamini pina a fost ok taietura . Acum privind retrospectiv nu as mai sta prea mult pe ginduri si as sti ce varianta as alege ... mi s-a imbunatatit viata eram doar la regim si cu toate astea tot mai faceam crize si aveam o stare de vesnica sfirseala ca sa nu mai imi amintesc de starile de voma care tineau si zile in sir ... si o gura de apa daca o beam o dadeam afara in secunda 2 . Acum sunt trei ani de atunci si maninc tot ce imi pofteste inima , grasimi nu mincam nici inainte asa ca ...
Ceea ce am scris este o parere personala si exerienta mea
Voua va doresc multa sanatate multa ca stiu ce groaznice pot fi crizele de litiaza biliara
si sa auzim de mai bine
alinam spune:
Alintaroma iti multumim ca ne-ai impartasit experienta ta, si eu am spus ca dupa ce intarc copilul tot la operatie ajung ca nu ma vad tinand regim toata viata .......adika eu traiesc cu speranta ca macar dupa operatie sa mananc ca un om normal, ma rog dupa cele 6 luni (parca) de regim obligatoriu.
Am o intrebare pt fetele litiazice voi mancati pepene rosu? auzisem la cineva ca ii face rau si azi imi zicea mama ca a auzit nu stiu unde ca ar fi foarte rau pepenele rosu pt fiere iar cel galben e chiat toxic.eu una manac si nu imi face rau.
poze
pd spune:
Si mie mi-au aparut pietre la bila dupa sarcina si nastere si dupa mai multe crize usoare si una mai serioasa (4 zile n-am putut sa mananc nimic,nici sa beau apa, nici sa dorm) m-am dus la spital si m-au operat de urgenta. Au scos un pumn de pietre destul de maricele, de nu-mi venea sa cred ca sunt de la mine. Operatia a fost clasica, m-au operat intr-o vineri si luni la pranz eram acasa. Taietura e destul de mica, cam cat un telefon mobil din ala mai mic.O luna jumate dupa operatie n-am avut voie sa beau cafea, sucuri acidulate, pepsi/cola, sa mananc porc, oua, prajeli, mezeluri, unt, smantana, frisca. Acum mananc orice si nu am probleme.
Sanatate tuturor!
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze petrecere 2 ani si poze vacanta Bulgaria
Vacanta Antalya
alintaroma spune:
Alina,
din cite imi amintesc (si-mi amintesc destul de bine ca asa o experienta o uiti mai geru sau never) pepenele rosu e unul din putinele fructe care le poti papa si inainte si post operator . Stiu ca tare m-am mai bucurat dupa operatie cind mi-a spus dr ca pot papa pepene , ca era plin sezon si's mare fan
Stiu ca sunt total interzise capsunile, ridichile, ceapa verde, cartofii prajiti, toate celulozicile grele (fasole, varza etc), alunele, nucile si prajelile si grasimile nici nu incape vorba.
Regim am tinut drastic 6 luni cam ce a scris si Paloma apoi treptat am revenit la o alimentatie normala doar ca usturoi nu am putut minca cam 1,1/2 ani apoi si d'ala.
si sanatate
Ramona J spune:
Si eu am patit la fel dupa nastere. M-am operat laparoscopic. Nu mi-a spus nimeni de regim. M-am gindit eu sa nu maninc grasimi si am rezistat o vreme.
Totul e in ordine acum. Eu m-am programat la operatie de cum am aflat care e problema. Durerile erau cel putin la fel de mari ca la nastere si am vrut sa evit sa ajung la urgenta, unde mi-ar fi taiat jumatate din abdomen.
Totul a decurs bine. Am stat in spital doar o noapte. La o saptamina m-am intors la birou.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
alinam spune:
din cate vad nu e nimeni care sa spuna ca a scapat de pietre fara operatie ......
ce mi se pare mie ciudat e ca multe dintre noi au patito dupa nastere ....cam la o luna, o fi vreo explikatie pentru asta?
poze
nectarus spune:
Fetelor,din cate observ eu nimeni nu prea a scapat fara cutit mai devreme sau mai tarziu ...acum ne ramane celor care avem probleme sa luam "taurul de coarne" cum este o vorba romaneasca si sa vedem la ce tip de operatie sa ajungem .Unii spun ca este mai bune laparoscopic ,altii clasic... DUMNEZEU SA NE AJUTE SA ALEGEM CALEA CEA BUNA ..SI SA NE DEA CURAJ MULT. VA PUP SI MAI VORIM.ps pe nimeni nu am auzit de acele medicam pe baza de acizii biliari de tipul;URSOFALK SI altele nu v-au zis medicii/?
Ramona J spune:
Explicatia ar fi ca oscileaza mult greutatea intr-o perioada de timp relativ scurta. Asa mi s-a spus mie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.