N-am curaj sa conduc (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Asta cu rabla pentru exersat ar fi trebuit sa o fac si eu. Mi-as fi menajat celulele nervoase
Cu parcarile mi-am propus sa fac la fel pentru ca am probleme inca.Iar cu depasirile ..prima am facut-o acum vreo doua luni si cu supergalerie - colegele de servici in masina.. Daca nu erau ele probabil mergeam cu 60 pina acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

Ehei,fetelor daca e vorba de varsta apoi aflati ca am implinit 45 de ani ,masina n-am avut deloc in familie ,cand am inceput scoala de soferi 100 min le-am petrecut ca sa am habar unde pun mana .La a 2-a sedinta eram traumatizata psihic ca nu tinusem minte ordinea lucrurilor pe care le faci cand te urci la volan .Si ca sa fie tacamul complet intre a 2-a si a 3-a sedinta a fost un spatiu cam 16 zile ca s-a schimbat instructorul,va dati seama ca uitasem tot .Noaptea in somn ma gandeam la nenorocitul ala de ambreiaj ,plangeam de furie cand aveam ore de condus ,il uram pe instructor ,apoi l-am schimbat .Si cand credeam ca partea cea mai grea ,cu examenele,s-a dus, m-am trezit ca nu puteam nici sa vad masina .N-am avut pretentie la masina noua ,dar nu ma pot lauda ca ma pricep la ceva de sub capota ,i-am spus sotului care nici el nu stie ceva ,ca inchid masina si o las pe marginea drumului daca nu mai merge.Si asa am luat cea mai ieftina masina noua ,i-am facut si asigurare casco ,asa ca ma simt mai relaxata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jollyies spune:

Tare bine mi-au facut cuvintele voastre.
Aamu, acusica ma urc in masina si ma duc la cumparaturi. Sotul doarme si munceste din greu si nu a avut timp sa mearga cu mine. Ma duc acum singurica. De dus stiu sa ma duc, de intors mai vedem. De cate ori am condus la supermarket, la intoarcere l-am lasat pe el. De obicei cand sunt in masina, nu sunt atenta la drum. Stiu drumul pentru ca am mers pe jos dar nu mai stiu care este sens unic si care nu pentru ca atunci cand merg iar nu sunt atenta. Trebuie sa scot capul din pamant ca altfel o sa mi-l manance viermii. Mai am o problema, aici pe sens unic trebuie sa conduci pe dreapta iar pe strazile cu 2 sensuri stai pe stanga si ma zapacesc(nu mai stiu care e corect).
Giul, eu nu am avut deloc probleme cu scoala. Mi-a placut si chiar m-am imprietenit cu instructorii. Am citit toate mesajele si nu pot sa zic decat ca sunteti curajoase. Politisti mai rar pe aici si sunt multe locuri unde nu prea poti opri. Incepatorii poarta un L pe masina si trebuie sa aiba insotitor. Eu nu pot sa pun L cand sunt singura ca altfel m-ar opri. DAca nu am L inseamna ca stiu sa conduc. Mi-au dat carnet plin din cauza ca aveam de acasa. Daca nu am L, nici ceilalti nu ma pot proteja.
Hai ca va las. Ma duc la ea. Sper sa nu ne certam.
Va pupic

Mergi la inceput

Sa ne aduci si noua ceva bun .Cat e ora la tine?Vezi toata lumea are retineri la condus tocmai ca nu suntem sigure de anumite aspecte ,cred ca numai "vazand si facand " se rezolva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

fetelor!

Jollyies sa ne povestesti cum a fost!
Aici era inainte semn pentru incepatori, un 80. Acum nu se mai poarta..Probabil ca daca as tine neaparat as putea sa-mi pun semnul. Cred ca e bine cind ceilalti sint avertizati ca sintem incepatori.
Giul vorbeam de virsta pentru ca, dupa parerea mea, cu cit inaintezi cu atit e mai greu sofatul ca incepator. Nu din cauza virstei ci din cauza fricii. Daca la 18-20 de ani nu prea realizam ce se poate intimpla, mai tirziu e altceva. Cel putin asa simt eu.

pentru toate soferitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Giul, multi inainte!
Jollyes, mergi linistita, nu are ce sa se intample! Si eu stateam prost cu orientarea in spatiu, dar acum nu mai am probleme asa de mari.
Hai sa ma mai laud un pic! Astazi am mers cu prietena mea si cu o colega din Dr. Taberei pana in Brancoveanu. MI s-a umflat pipota in mine cand mi-a zis colega mea ca nu sunt deloc stresata la volan, chiar se mira ca sunt relaxata.MI-a mai zis si prietena mea ca nu sunt crispata si ca nu exista comparatie intre cum aratam inainte la volan si cum arat acum, dar nu am crezut-o, am luat-o ca pe o incurajare.
M-am descurcat super bine azi in aglomeratie, nu am luat nici un claxon si n-am avut nici un stres cu trecutul de pe o banda pe alta.
Din luna iulie n-am mai circulat in aglomeratie, uitasem ca se circula ca la nebuni.Eu aveam pe trafic greu 60km/h si astia ma depaseau intr-o veselie; se circula pe sina de tramvai,iti taie fata taximetristii,pietonii tasnesc dintre masini.
Astazi m-a depasit unul s-a bagat chiar in fata mea, a dat semnal stanga si a oprit brusc. Noroc ca am fost pe faza, ca eu ma asteptam sa se tot duca, sa-si ia viteza daca tot mi-a intrat imediat in fata. Am oprit chiar in fundul lui, nu cred ca aveam mai mult de cativa cm distanta.

Mergi la inceput

asa e Aamu ,sfanta inconstienta a tineretii,ca dau dintr-una in alta .in 90 fata mea Sabina avea 6-7 luni ,o alaptam ,plecam dimineata la5 ,aveam tren de la obor spre calarasi ca sa trec la bulgari .pana la bulgari cand ajungeam la ora 10-11,schimbam 2 trenuri,un autobuz ,BACUL,si intre ele pe jos .Copilul il luam in brate,plus o geanta de umar cu ale ei -un pampers costa 20 lei si un chilot tetra 7-8 lei,dar cumparam .Lucrurile de copii,carucioarele,erau ieftine si de calitate .Programul magazinelor era de dimineata pana pe la13,30-14 si apoi de pe la16 .Cand ma intorceam , Sabinuca era intr-un carut nou ,ca o floare ,ceilalti 2 copii ma asteptau ca pe mos craciun ,chiar daca trenul ajungea la 22,10 .De fapt vreau sa-ti spun ca acuma imi este groaza de bac ,de Dunare ,iar atunci mai eram si cu fata .Am fost de multe ori .Am fost o mama buna,copiii mei nu s-au oparit,ars ,cazut din pat ,si totusi acuma sa vad vre-o mama cu copilul in toiul iernii,cum mergeam eu cu Sabina ...Si de fapt toate lucrurile se fac atunci cand poti tu chiar daca se considera ca nu mai e sazonul.

Mergi la inceput

Marci ,credeai tu ca se poate, cand ne incurajau fetele ca doar conducand ajungem sa ne invingem teama ?una dintre ele spunea ca s-ar duce si la paine cu masina ,asa ii e de drag sa conduca .

Mergi la inceput

Am vrut sa scriu -sezonul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Rational da, dar inima imi spunea altceva.
Nu credeam ca o sa ajung sa merg relaxata, imi luasem gandul, asa cum nu cred ca am sa conduc de placere. Tare as vrea sa intru aici sa pot spune ca ma omor cu sofatul! Plec cu masina pt ca nu-mi mai place cu mijlocele de transport in comun, practic aleg intre 2 rele.
Am ajuns sa merg cu masina si pt 2 statii, lenea ma obliga. Cobor din casa si-mi zic ca o sa merg pe jos, ca tb sa mai fac si eu miscare, dar cand vad masina imi piere cheful de asa ceva si tup in masina.
Ieri nu voiam sa merg sa iau tigari si sotul meu le-a zis prietenilor nostri: nu merge ca a baut si nu poate sa ia masina.

Mergi la inceput