N-am curaj sa conduc (4)
Raspunsuri - Pagina 10
nuschu spune:
quote:
Originally posted by aissaquote:
Originally posted by marci
Asa ca, am aprins avariile si mergeam cu semnal dreapta pus, pt a-i atentiona pe cei din spate ce vreau sa fac. Am oprit aproape de semafor, stiu ca nu se parcheaza acolo, si cel din spate , fiind prea aproape de mine, nu putea sa faca dreapta.
Stii ca daca ai pus avariile se aprind toate cele 4 becuri asa ca semnalul de dreapta nu se mai putea "observa" deci in nici un caz ala din spate nu putea stii ca tu opresti. Asa ca te-a cam claxonat pe buna dreptate. Ca te-a si injurat...ce sa zic, si io ii injur pe aia de ma injura asa ca nu comentez.
PS: cum mah sa nu ne injure cate unii? Cand am venit de la mare eram cam obosita si la trecerea de la lejeritatea autostradei la zapaceala de Bucuresti vinerea seara am cedat si cand am depasit un autobuz mi-au "trebuit" 2 benzi, normal ca mi-am luat claxoane de la o tipa, dar de ce sa o injur ca avea dreptate fata.
Cristina si ghighiloi
Nu avea niciun drept s-o claxoneze, mai ales daca pusese avariile; era un motiv suficient sa-i dea semnalul ca situatia e mai speciala.
Cum, mai, sa aiba dreptate sa injure ?! Putina rabdare strica ?! Un incepator care-ti ocupa banda si te obliga sa franezi un pic iti "mananca" 30 de secunde, un minut, maximum ! Putina minte, putina rabdare si respect pentru omul ala !
Si da, sunt de acord cu marci, e o tampenie sa claxonezi incepatorii, mai rau se fastacesc si nu mai stiu ce sa faca !
Poate ar fi o idee un mic (sau mai mare) sticker pe care sa scrie: "Daca ma claxonezi (stresezi), stai in spatele meu juma' de ora ! Daca ai rabdare, in 2 minute ai plecat !"
Sunt multi isterici in trafic, chiar zilele trecute m-am intersectat cu unul si stau si-mi pun cateodata intrebarea daca nu cumva au nevoie de vreun calmant, ceva. Reactioneaza total disproportionat. N-as vrea sa fiu in casa sau in birou cu ei.
riana, cat mai multi kilometri !
Briantis spune:
Maine cica dau examen de carnet .Ma duc acolo sa ma aflu in treaba ca tot nu-l iau .Am facut scoala la autogeneral si a fost o mare dezamagire scoala asta .Am schimbat doi instructori si nici unu nu a fost ok .Ametitele alea de la secretariat mi-au incurcat orele de conducere de vreo 3 ori ,ce mai ,eu nu recomand nimanui scoala asta .Singura grija a instructorilor e sa nu-i clacsoneze altii ,nu te lasa sa pleci numai tu apasand pe pedale nici macar la semafor ,ca daca doamne fereste ti se opreste masina si iau un clacson ,cum dumnezeu sa inveti sa pleci fara sa ti se opresca motorul ?Mi-am luat 2 sedinte suplimentare si la ultima am avut alt instructor (al 3 lea ) si alta masina .M-a scos omul asta din sarite cat ceilalti doi la un loc in 15 sedinte .Ati vazut instructor caruia sa nu-i convina nimic ?ei bine eu am vazut ,mi-a venit sa-l strang de gat ,m-a superenervat ,in consecinta am condus mai prost ca niciodata si nu mai am chef sa ma duc la nici un examen .
Am condus pe camp cu barbata-miu in masina si chiar singura (stiu ca nu e acelasi lucru cu a conduce in bucuresti) si a fost superok .Aveam mai multa incredere in mine ,dar dupa sedinta de azi nu mai am deloc .Mai bine imi luam un instructor particular ca macar ala avea tot interesul sa ma invete ceva .
Mama lui Andreiutzu
marci spune:
Fetelor, multumesc, habar nu aveam ca nu se vede semnalizarea daca ai aprinse avariile. Si totusi........am vazut la niste indivizi tractacti ca aveau si avariile si se vedea semnalizarea. Maine asta fac: pun avariile si semnalizez ( in parcare).
Aissa, n-am zis ca toti soferii sunt magari in trafic, sunt unii care te ung la suflet, noroc ca in aceeasi zi iti scoate Dumnezeu in cale unul dragut si altul acru, acru.Noroc cu aia draguti, altfel as reununta la sofat.
Kittie, aveam avariile aprinse si mergeam f incet, era normal, de unde sa stiu eu unde este un loc de parcare. Sa nu-ti imaginezi ca mergeam cu avariile si 70/h, aveam mai putin de 20.
De mentionat, am mentionat si eu ca uneori se justifica claxoanele si injuraturile si sincer nu ma supar. Chiar zic in gandul meu: sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca ai apasat frana la timp, ca eu m-am bagat ca vaca!
Si eu claxonez, nu claxon lung, pe cei cu dubite care iti taie fata pur si simplu. Ma enerveaza rau aia care dau semnal si se baga imediat, in conditiile in care tu esti atat de aproape de el incat nu mai poti frana si te bagi aiurea pe banda cealalta.
marci spune:
Briantis, mergi linistita la ex si vezi tu ce-o sa fie! Multa bafta!
Eu am facut si cu instructor particular si........nimic, care-i om e oricum, chiar daca lucreaza la stat. Daca astia care au masinile scolii fac asa, dar unul particular care mai tb sa-si protejeze si masina?
Dupa ce-ti iei permisul te asteptam aici! Sa stii ca nu o sa te claxonez daca o sa ne intersectam cumva. Poti sa mergi linistita si cu 40/h pe banda a treia ca stau cumintica in spatele tau pana se elibereaza banda a doua ca sa-mi pot lua viteza.
Sa va povestesc o chestie hazlie cu un taximetrist ( nu toti sunt magari): mergeam pe banda a doua f incet pt ca pe banda intai erau parcate masini din loc in loc. SI mi-am zis eu: bun, merg pe banda intai, dar cum mai intru pe banda a doua cand ajung in dreptul unei masini parcate? Era ora de varf si puteam sa astept mult si bine pana se punea rosu la semaforul din spate, ca se circula bara la bara. Ma intreaba respectivul: d-na de ce nu mergeti pe prima banda la viteza asta?
Eu: as merge, dar cum trec pe a doua, in conditiile in care tot vin masini? Dv. m-ati lasa sa trec?
Raspuns: Nu, nu v-as lasa, aveti dreptate.
Si uite asa m-am conversat cu nenea ala de la capatul lui 41 pana la prosper, mergeam masina langa masina.
Mi-a zis sa nu mai tin asa strans volanul, ca nu fuge si imi este mai greu sa fac manevre daca il tin asa, sa nu mai stau incalecata, ca nu tb sa vad botul masinii, mi-a explicat cum tb sa stea piciorul pe ambreiaj. Ce mai, am invatat soferie de la nenea ala. Din acea zi am inceput sa-mi dau scaunul in spate cate un pic, un pic.
Gata, v-am plictisit!
aissa spune:
Hai sa zic de ce avea drept sa claxoneze: pentru ca fiind pe avarii ala nu stia ca va opri (putea scoate avariile si da semnal de dreapta sa inteleaga ce vrea sa faca), stia doar ca are ceva pb cu masina, pentru ca a oprit in dreptul semaforului unde iar nu s-ar fi asteptat sa opreasca si pentru ca i-a blocat aluia accesul la dreapta.
In fine, nu iau apararea nimanui dar nici sa credem ca strazile sunt ale noastre si ca daca gresim toti ne vor aplauda ca suntem femei si incepatoare. Realitatea e ca in Bucuresti se circula ca naiba si unele din noi mai si incurcam traficul. Si normal ca nu toti stau sa ne incurajeze, ne-o mai si luam cate o data.
Briantis nu fii copil, ai sa vezi ca o sa iei examenul cu brio, te astept maine cu vesti bune!
Cristina si ghighiloi
Ramona J spune:
Ca vorbirati de claxon mai devreme... Eu am reusit sa claxonez fara sa-mi dau seama. La o curba, nu stiu cum oi fi chinuit volanul si am reusit sa claxonez. Bineinteles ca emotionanta cum eram (asa sint la volan) nu mi-am dat seama ca tocmai eu claxonez si ma tot uitam in jur sa vad cine e suparat pe mine...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Bineinteles ca emotionanta cum eram (asa sint la volan) nu mi-am dat seama ca tocmai eu claxonez si ma tot uitam in jur sa vad cine e suparat pe mine...
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE
andre_ea spune:
Am recitit patania lui Marci si, avand in vedere ca celalalt sofer nu avea loc sa faca dreapta din cauza ei, zic si eu ca avea dreptate sa claxoneze. Cu ce nu sunt eu de acord sunt injuraturile, iesitul jumate afara pe geam ca sa-l apostrofezi pe ala care a gresit, mersul in paralel cu el 5 minute ca sa-i insiri toate injuraturile pe care le ai in vocabular.
POZE
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by aissa
Si normal ca nu toti stau sa ne incurajeze, ne-o mai si luam cate o data.
Conteaza si felul in care ti-o iei. De multe ori fac mult rau. Ma gandesc la unii mai emotivi (fac parte din categorie), care s-ar putea zapaci atat de tare incat sa faca o prostie si mai mare imediat dupa aceea.
Si pe mine m-a injurat unul pe buna dreptate saptamanile trecute (v-am povestit eu) pe la Unirii, dar n-a deschis geamul sa-l aud, n-a gesticulat disperat si cum stiam ca are dreptate nu l-am injurat si eu (dealtfel eu nu injur la volan) si nici nu m-am suparat.
POZE