sosuri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Wow ce binevenit e subiectul asta. Merci mult pentru retete. am sa le salvez.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de ceapa I

Ingrediente: 100 g ulei, 30 cepe mici de arpagic, 20 g faina, 1 lg. otet, 250 ml vin negru, un varf de cutit zahar, sare, piper, 2 galbenusuri

Ceapa se inabusa in ulei, se presara faina si se stinge cu otet, 3 lg. apa si vin negru. Se adauga zaharul, se potriveste de sare si piper, si se lasa apoi sa fiarba la foc domol pana se moaie arpagicul.
Cand s-a fiert, se freaca galbenusurile cu 2 lg. apa, se amesteca in sos si se ia imediat de pe foc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de ceapa II

Ingrediente: 50 ml ulei, 20 g faina, 2 cepe, 1 ou, sare, piper, 250 ml zeama de carne (instant)

Se incalzeste uleiul, se presara ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca usor, se adauga faina si se stinge cu zeama de carne. Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana se moaie ceapa. Se ia de pe foc si se incorporeaza oul, treptat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de curry

Ingrediente: 100 ml frisca neindulcita, 2 lingurite praf de curry, 2 lg. suc de lamaie, 100 g smantana, 100 g mere rase, sare, piper, 1 praf de zahar

Se amesteca praful de curry cu 2 lg. frisca, suc de lamaie, smantana, mere rase, sare, piper si zahar. Se inglobeaza restul de frisca, batuta.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos englezesc cu sardele

Ingrediente: 2 cepe, 3 galbenusuri fierte, 50 ml ulei, 3 sardele, 1 lg. masline tocate (sau capere), 1 lingurita mustar, 50 g smantana, sare, piper, 1 lingurita pasta de rosii, un varf de cutit boia de ardei, 1 lingurita suc de lamaie, 1 leg. patrunjel verde, 1 leg. tarhon, zahar

Ceapa tocata marunt, sardelele, galbenusurile, maslinele si piperul se paseaza foarte bine si se amesteca cu mustarul, smantana, pasta de rosii, sarea, boiaua si verdeata tocata fin. Se incorporeaza uleiul ca la maioneza, se adauga lamaia si zahar dupa gust. Se subtiaza cu zeama de la rasol (sau supa instant).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de hrean cu smantana

Ingrediente: 2 radacini de hrean, 5 lg. zeama de la rasol, 4 lg. sos de friptura, 50 g (2 lg.) smantana, sare

Se rade hreanul fin, se amesteca bine cu zeama de la rasol, sosul de la friptura, smantana si sarea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos cu menta

Ingrediente: 400 g rosii, 1 ardei gras galben, 1 catel usturoi, 2 lg. menta proaspata tocata, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, suc de lamaie

Rosiile se curata de pielite si seminte si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga ardeiul taiat fasii, usturoiul taiat in doua, menta, uleiul, sare si piper. Se lasa la marinat 30 de minute la rece. Inainte de servire, se adauga suc de lamaie, dupa gust.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de mustar I

Se curata si se taie bucatele o piersica. Se prajesc fara grasime 2 lg. susan. Se paseaza impreuna cu 25 g mustar si 1 lg. suc de lamaie; se inglobeaza susanul si se sareaza. Se presara marar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de mustar II

Ingrediente: 300 g smantana, 2 lg. mustar cu hrean, 2 lg. mustar simplu, 2 lg. ceapa verde tocata marunt, piper

Smantana se pune la foc mare si se fierbe 3-4 minute, adaugandu-se mustarul si piper. Dupa ce se ia de pe foc se amesteca si ceapa verde.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Sos de oua cu patrunjel verde

Ingrediente: unt cat o nuca, zeama de carne, 1 lg. faina, patrunjel verde, 2 oua fierte tari, 1 catel usturoi, sare, piper

Faina se caleste putin in unt, se stinge cu zeama de carne si se fierbe la foc mic, amestecandu-se mereu, pana se ingroasa sosul. Se adauga ouale tocate, frunze de patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper si se ia de pe foc.


Mergi la inceput