Credit ipotecar- vreau va rog lamuriri !
![](images/user_woman.png)
Buna ziua. Va rog lamuriti-ma si pe mine in legatura cu creditul ipotecar. Povestea e urmatoarea: am o garsoniera pe care vreau sa o vand si sa-mi cumpar un apartament si am un client la garsoniere care m-a intrebat daca accept creditul ipotecar (de ce?). Spuneti-mi va rog am eu vreun dezavantaj de pe urma acestiu credit ipotecar? O sa am si eu de platit ceva taxe? ca am inteles ca trebuie sa imi deschide eu un cont unde sa imi vireze banii. Nu se poate sa imi dea banii in mana si sa nu mai trebuiasca sa imi deschid eu cont?
Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc mult de tot.
ali
poze IARINA(16.02.2006)
Raspunsuri
aissa spune:
Te-a intrebat daca accepti tocmai pentru ca multi vanzatori sunt reticenti, nu e absolut nici o problema, omul ia credit pentru casa si astea sunt conditiile bancii. Banii in mana nu poate sa ti-i dea pentru ca nici el practic nu ii va avea. Banca deschide un cont pentru el si unul pentru tine, iar in momentul in care mergeti la notar si faceti contractul de vanzare cumparare banii se vireaza din contul lui in al tau. Nu vei plati nici un fel de taxa, singurul inconvenient este asta, ca lucrezi cu banca. Fii om bun si accepta, ca nu e nici o problema, si eu ca si multi altii am trecut prin asta si stiu cat de greu se accepta desi temerile sunt nefondate. Totul e sa vezi si tu cu ce banca lucreaza, sa nu fie una obscura.
Cristina si ghighiloi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
szaboali spune:
aissa multumesc de lamurire , deci vreau sa iti spun ca nici nu mi-a trecut prin cap sa nu accept creditul ipotecar si de aceea eram interesata sa stiu mai multe despre creditul asta. Ca mie de fapt mi important sa o vand dar sincer nu aveam nevoie si de alte cheltuieli in plus dar daca e asa cum zici tu nu mai imi ramane decat sa vad cu ce banca lucra tipul respectiv.
Multumesc inca o data si
si multa,multa sanatate la bb.
ali
poze IARINA(16.02.2006)
aissa spune:
Ma gandeam aseara sa iti mai spun ceva. Faza cea mai "ciudata" e urmatoarea: vei merge la notar si semnezi contractul, cu o clauza de genul "daca nu primesti banii devine nul" (e o exprimare total din topor, suna altfel dar nu am retinut exact) pentru ca banca va elibera contul doar in momentul prezentarii contractului intabulat. Deci intre notar si momentul primirii banilor efectiv sunt cateva zile, 2-3 nu mai stiu exact cat a durat la noi, depinde cat e de descurcareata persoana care se ocupa de intabulare (la noi era o tipa de la agentia imobiliara prin care gasisem apartamentul). Sa nu te sperii, asta e procedura, esti total acoperita de contract, nu se poate intampla absolut nimic si banii sunt ai tai.
Ah, uitam: poti pune si tu problema comisioanelor de retragere, din cate imi amintesc noi le-am achitat vanzatorului (asa mi se pare si firesc). Stii desigur ca banca taxeaza operatiunile asa ca tu discuta cu cumparatorul despre aceste comisioane si pune pb sa le achite el pentru ca tu sa primesti suma intreaga. Oricum veti fi in banca amandoi in acelasi timp, dar asa...ca sa fii in tema .
Sanatate maxima si voua!
Cristina si ghighiloi
Liliann spune:
cum spunea si cineva mai sus : fii om bun si accepta. Pe tine nu costa nimic, iti spun eu, care am cumparat de 2 ori cu credit ipotecar.
Pe tine nu te costa absolut nimic, in afara de faptul ca o sa astepti cam 3 sapt-1 luna cat dureaza la banca. Deschiderea contului pe numele vanzatorului o suporta cumparatorul si eventuala diferenta (de ex, eu cand am cumparat prima data am facut creditul in dolari da banca mi-a dat in lei, apoi tot banca i-a transformat in dolari si arezultat o diferenta de vreo 50 dolari pe care i-am dat vanzatorului).
Acum, cand am cumparat apartamnetul, vanzatorul a zis ca vrea sa-i fie virati banii in contul lui, si atunci comisionul de transfer l-am platit tot noi (vreo 2 mil), adica am depus cele 2 mil in contul decshis pe numele vanzattorului (si acesta tot platit de noi) swi cand s-a facut transferul, in contul lui erau exact cat trebuia el sa ia.sper ca am fost coerenta.
asadar stai linistita nu platesti nici un leu , absolut nici unul
szaboali spune:
Daca ieri eram hotarata astazi sun si mai hotarata mai ales ca mi-ati raspuns. Chestia era ca tipul a venit ieri si cum bancile erau inchise am apelat la voi desi i-am spus ca accept si astfel de credit si nu stiam ce inseamna.Oricum si daca era sa platesc vreo 2 mil. nu era nici o problema dar eu ma gandeam sa nu fie mai mult.
Va pentru raspunsuri.
va multumesc mult.
ali
poze IARINA(16.02.2006)
olim spune:
Salutare.
Si eu am o garsoniera la Baia Mare si m-am gandit sa o vand cat am stat acasa, dar am inteles ca daca o ai de mai putin de 3 ani trebuie sa platesti 16% din diferenta de cu cat ai cumparat si cu cat ai vandut.
Eu am renuntat la credit ipotecar, mai ales ca trebuie sa declari toti banii care i-ai primit si atunci aceasta suma creste.Eu trebuie sa platesc intre 4000-5000 de euro, lucru care mi se pare enorm de mult, mai ales ca am bagat o gramada de bani in ea, si vroiam sa o vand sa imi iau un apartament mai mare, deci este o prostie, nu.
Intereseaza-te bine, ca am inteles ca vanzarea pe credit supune mai multe cheltuieli pentru tine.
Multa bafta.
Apropo, unde ai garsoniera si cat ai primit pe ea, de curiozitate?
szaboali spune:
olim salutare de la Baia Mare !!!Garsoniera mea e pe Tepes, confort sporit, mi s-a oferit 18.000 E dar sincer nu as da-o numai sa o dau ca e aranjata super si nu mai trebuie nimic facut in ea, plus ca las si mobila in bucatarie, dulap pe hol, AC, si multe alte imbunatatiri.
ali
poze IARINA(16.02.2006)
olim spune:
sALUTARE.
a MEA E PE INDEPENDENTEI 16 LA ETAJ 1, SUPER ARANJATA, SI AM PRIMIT 24.000 PE EA.EU AM FACUT MODIFICARIINTERIOARE, BALCON INCHIS, SI MOBILA BINEINTELES.ARE IN TOTAL40 M2 SI E DIN CARAMIDA, DAR EU MA GANDEAM UNDEVA LA 25.000 CU TOATE CA S-AR PUTEA SA O DAU SI LA 24.000 DACA IMI GASESC CEVA FAIN LA CJ.CU CE AGENTIE LUCREZI?
crissy spune:
Singura cheltuiala in plus este comisionul de retragere a banilor din contul pe care ti-l vei deschide (cred ca gasesti banci la care deschiderea contului in valuta sa fie gratuita). Acesta variaza de la o banca la lta, e in jur de 0.5% din suma retrasa. Daca ti se pare mult, ii poti cere cumparatorului sa suporte acest comision.
szaboali spune:
Va multumesc pentru raspunsuri
ali
poze IARINA(16.02.2006)
IARINA la 5 luni
tot la 5 luni