gradinita pentru copii cu dizabilitati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by monalac

cer scuze mamicilor cu copii cu dizabilitati,stiu ce e in sufletul lor

ba nu stii, altfel taceai cu punctul tau de vedere cu tot.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

monalac,
stiu ca acum risc sa ''iau un cartonas rosu'' de la administator dar nu ma pot abtine: unde anume lucreaza sotul tau( adica institutia de invatamant si orasul), ca sa spun si eu unor parinti care isi doresc numai bine pentru copiii lor dizabilizati sa ocoleasca locul respectiv.... pentru binele copiilor, evident.
Asta este parerea mea( si dinainte de a deveni mama si de dupa devenire!) si subscriu(furioasa pe mine, ca ma las prinsa in jocul orgoliilor unor semeni de-ai nostri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns PLEASE!
Am o prietena cu 2 copii(primul cu SD, cel de-al doilea sanatos).Primul copil treb. sa mearga la gradi ...mama de buna credinta cand sa-l inscrie a spus ca are un copil cu SD.Rezultat: in cate gradi a umblat nici o dir. nu a vrut sa-i primeasca copilul!
Intrebare: unde s-ar putea interesa si la cine ar mai putea incerca aceasta mamica disperata??? Copilul este sociabil,f. bine crescut-educat .As vrea sa o ajut dar chiar nu cunosc astfel de locatii.Oare exista centre in care copii cu SD sa fie primiti si tratati cum trebuie? cunosc copilul si nu mi se pare normal sa fie tratat diferit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna,

Pt Bucuresti sa incerce sa vb cu cei de la World Vision pt ca au contacte cu mai multe gradi ce integreaza copii cu dizabilitati. Si sa se grabeasca, ca e deja tarziu.

Centre de zi pt copii cu Down exista (eu lucrez intr-unul), dar eu consider ca mai bine i-ar fi intr-o gradi. Am avut o fetitza care s-a descurcat ff bine acolo si de anul acesta merge la scoala (speciala din pacate).

Mult succes!!!!

14 +

Mergi la inceput

gio
Multumesc f. mult! Am intrat pe site-ul lor si am notat nr. de tel. O sa i le dau azi -sa vedem ce mai e de facut! E constienta ca poate ramane cu copilul acasa insa e strigator la cer! sigur in cautarile ei nu a dat peste acele gradinite de care vorbeai!Da...la gradi' ar fi cel mai bine ca este sociabil . O sa vedem ce se mai poate face! Inca o data mutumesc
DANY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

Draga Dany, legea spune ca parintii copiilor cu cerinte educative speciale (CES) pot solicita accesul in scolile de masa.
Iti dau doua links catre niste legi:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=68911
http://www.old.edu.ro/download/omec5379.pdf

Uite si un forum unde intra profesori care lucreaza cu asemenea copii in gradinite/scoli normale, poate poti lua legatura cu cineva.
http://www.didactic.ro/forum/viewforum.php?f=51
http://www.didactic.ro/forum/viewforum.php?f=61

In principiu parintii trebuie sa mearga la Directia Pentru Protectia Copilului (cei care elibereaza certificate de handicap, etc) si sa solicite evaluarea copilului si orientarea scolara catre gradinita normala.
Desigur ca e neplacut sa fortezi admiterea in gradinita, dar daca altfel nu se poate e si asta o metoda. Gradinitele trebuie sa asigure educatia tuturor copiilor, nu sa fie cluburi care-si selecteaza clientela.

Voi trece si eu prin infernul asta, asa ca poate mai tinem legatura. Eu am facut cerere de inscriere la cea mai apropiata gradinita, nu m-au intrebat nimic de sanatate la inscriere, dar in Septembrie cand voi merge cu fisa medicala voi avea sper si acel certificat de evaluare si orientare scolara.

Mergi la inceput

cristina_t multumesc f.f. mult! Prietena mea a intrebat inca de la inceputul anului scolar la gradinita cea mai apropiata...a ajuns apoi la toate gradinitele din cartier si peste tot acelasi raspuns!.Oricum sper ca nu va ceda asa usor si ca va reusi in final...mii de multumiri
DANY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

o.k. va tin pumnii! eu plec in vacanta pentru 2 saptamani, si abia apoi incep "ostilitatile". Te rog da-mi si mie un semn de viata cand mai ai noutati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by cristina_t
Gradinitele trebuie sa asigure educatia tuturor copiilor, nu sa fie cluburi care-si selecteaza clientela.

Din pacate, din cauza "concurentei" asa au cam ajuns.
M-am ingrozit cand am auzit ca parintii au stat la coada de la 2 noaptea ca sa "prinda" un loc.
Sunt din ce in ce mai putine locuri si mai multi copii, astfel incat isi pot permite sa se comporte ca un club select, desi sunt gratis si arata cum arata.
Succes fetelor in batalia voastra cu sistemul, de parca nu ar fi deajuns ca te lupti pentru binele unui copil cu probleme in fiecare zi, trebuie sa te mai lupti si cu sistemul, care in principiu ar trebui sa te ajute.
Este posibil ca directorii de gradinite sa se teama si de reactiile unor parinti ignoranti, de copii fara probleme, gen monalac ca doar o vazuram..... si atunci se scutesc singuri de discutii si explicatii.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by danyalo

Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns PLEASE!
Am o prietena cu 2 copii(primul cu SD, cel de-al doilea sanatos).Primul copil treb. sa mearga la gradi ...mama de buna credinta cand sa-l inscrie a spus ca are un copil cu SD.Rezultat: in cate gradi a umblat nici o dir. nu a vrut sa-i primeasca copilul!
Intrebare: unde s-ar putea interesa si la cine ar mai putea incerca aceasta mamica disperata??? Copilul este sociabil,f. bine crescut-educat .As vrea sa o ajut dar chiar nu cunosc astfel de locatii.Oare exista centre in care copii cu SD sa fie primiti si tratati cum trebuie? cunosc copilul si nu mi se pare normal sa fie tratat diferit!

gradinitele Montessori primesc copii cu dizabilitati... din ce stiu eu. Si unele au si scoala si merg mai departe acolo.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput