Sa-ti anunti seful in scris?

Sa-ti anunti seful in scris? | Autor: KIK

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,
vroiam sa stiu daca pentru a-ti anunta seful ca esti gravida este necesar s-o faci in scris? cineva imi spunea ca asa este mai bine ca sa ai un act doveditor in caz de ceva.
Cumva este un formular tip sau pur si simplu scrii tu ceva acolo?
multumesc,
kik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

iti trebuie o dovada de la medicul ginecolog in care sa scrie in cate saptamani esti si pe urma faci o instiintare catre sef si atasezi si dovada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KIK spune:

multumesc,
kik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pershicuta spune:

Salutare!
Eu am citit la voi ca e necesar sa-ti anunti seful in scris, acum nu stiu cat e de necesar sau esti tu in mod cert asigurata.
Si am urmat sfatul celor de pe acest forum si am facut o cerere prin care il anuntam ca sunt insarcinata....si am facut copie dupa caietul de gravida (mie mi-a dat medicul de familie asa ceva, nu stiu voi daca aveti)unde se vedea clar parafa medicului. Asa.....si m-am dus si l-am anuntat verbal intai si apoi i-am dat hartiile. S-a uitat la ele nedumerit si cred ca era prima oara cand primea asa ceva (mentionez ca in firma la care lucrez au mai fost colege de-ale mele insarcinate ). Nu a stiut ce sa faca cu ele si m-a trimis la departamentul de resurse umane...dupa ce mi-a urat felicitari, bineinteles!!! Fetele de la resurse umane mi-au zis ca nu era nevoie de asa ceva, ca nici una din celelalte fete nu a adus dovada scrisa dar daca vreau pot sa le las.

Parerea mea este urmatoarea: mai bine sa duceti niste hartii care nu trebuiesc decat sa aveti surprize ulterior.

Va pup pe toate si sarcina usoara va doresc fara greturi cum este a mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Ideea este ca angajatorul fiind anuntat in mod oficial cu aceste documente asupra starii de sanatate a salariatei , si anume graviditatea, el este obligat sa ii schimbe locul de munca gravidei daca nu mai poate lucra in cel care este , ii schimba conditiile de lucru cu alteuvinte. Si deasemenea nu mai poate da afara salariata gravida, fiind protejata de lege, pentru ca au fost destule cazuri in care atunci cand seful a aflat ca are o viitoare mamica a dat-o afara. De asta e bine sa fie anuntat oficial cu documente.

nicol
33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Asa e cum zice Nicol ( sunt sau erau multi care cind aflau ca esti insarcinata incercau sa te dea afara .. ) din cauza asta este bine cind stiti ca atmosfera e un pic mai "incinsa" la servici sa il anuntati pe sef dar sa nu uitati ca dupa documentele respective sa va faceti si voi o copie pe care sa o treceti pe la secretariat unde sa le dati un numar de intrare ( sa le inregistrati oficial .. ).

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput