Bebelusi de ianuarie-februarie 2006 (79)
Raspunsuri - Pagina 30
T_Ioana spune:
Ali, nu stiu ce tip de lapte praf ii dai tu dar noi cand am avut probleme mari cu burtica si scaune multe si moi am tinut regim cu mucilagiu de orez (se fierb 2-3 linguri de orez-depinde de cat sunt de mari- cu 1 l de apa....se fierbe la foc mic+capac aprox. 1 h, si dupa aceea se da zeama respectiva la bb...daca tu crezi de cuviinta poti sa pasirezi orezul si sa il amesteci cu zeama [il poti da prin sita sau daca ai blender il faci cu blenderul]). In primele 2 zile noi am papat doar mucilagiu, iar apoi am adaugat cate o masura de Nan fara lactoza si am crescut cu cate o masura pe zi...atentie, nu cate o masura la masa. Ex:
Ziua 1- 210 ml mucilagiu (depinde de cat lapte bea papusica, deci inlocuiesti cantitatea de lapte cu mucilagiu)
Ziua 2 - IDEM
Ziua 3 - 180 ml mucilagiu + 30 ml Nan fara lactoza( sa nu faci ca mine care am inlocuit cei 30 ml de apa pe care trebuia sa o prepar cu laptele praf tot cu mucilagiu, deci cei 30 ml lapte sa fie o masura lapte praf+30 ml apa fiarta si racita/plata sau cum ii dai tu)
Ziua 4 - 150 ml mucilagiu + 60 ml Nan fara lactoza
Ziua 5 - 120 ml mucilagiu + 90 ml Nan fara lactoza
Ziua 6 - 90 ml mucilagiu + 120 ml Nan fara lactoza......etc!
Asta pana ajungi sa ii reintroduci complet laptele praf. Daca ti se pare ca situatia nu se amelioreaza poti sa ramai la aceeasi cantitate 2 zile. Si mare atentie la restul alimentelor (adica la mesele la care nu manca in mod normal lapte). Indicat mult morcov fiert f f f bine, si FARA cartof, dovlecel etc.
Mie mi-a recomandat Nan fara lactoza pt ca eu ii dau Nan1/Nan2 dar am o prietena care ii dadea la fetita Lactovit (laptele gratuit de la stat) si tot Nan fara lactoza i-a recomandat.......E adevarat ca in spital ne dadea HN25 de la Milupa pt ca asta il primeau de la sponsorizari si avea spitalul in stoc dar dr a zis ca daca papa Nan e mai bine sa-i dau Nan ca e mai complex........
Cu badijonajul gingival nu stiu ce sa zic...mie mi-a facut prietena mea pt ca lucreaza acolo, am inteles ca la ei in farmacie nu se face pt comercializare pt ca e o reteta extrem de complexa si e foarte ieftin (ceva de genul 15.000) asa ca nu merita munca. Dar tu poti sa incerci in farmacie si eventual sa rogi sa iti prepare...cel mai simplu ar fi daca ai avea o cunostinta la farmacie!
Giova, am aflat ulterior ca nu e bine sa il fac sa rada in hohote atat de mult timp ca cica poate sa......moara. Eu cred ca sunt superstitii babesti dar m-a pus putin pe ganduri.........
Imi pare rau ca m-am intins ca o .....pata de ulei
si fetelor care nu sunteti interesate nu dati cu rosii.....
Ioana si www.babiesonline.com/babies/r/razvan%5Fgabriel/" target="_blank">Razvan (03.12.2005)
Pozicile mele
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">Filmulete
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Bee spune:
Buna fetele.
LA MULTI ANI Printeselor sarbatorite azi!
Astery, m-ash mai intinde eu la povesti, dar cu ochii pe Anuska, imi piere cheful ca a mea puiutza e belea de belea cu miscarea. Acum sun la 1 m de ea si am mari emotii. Retinut cojile pisate pt rahitism, dar sa vb si cu doctorul. Multam. Noi in continuare ne laudam cu o fontaneloaie monstruoasa.
Ali, tie voiam sa-ti spun ca branza "strange" burta. Si daca nu vrei neaparat sa-i dai lapte praf HN care-i special pentru diaree, da-i laptele normal cu mucilagiu de orez (apa in care a fiert orezul). Eu asa fac de 3 saptamani.
. Si cand e mai rau, cand mai bine (nu vreau sa intru in amanunte, ca sunt multe fete care au o problema cu "subectul" kk-cios). Si incearca sa eviti alte fructe in afara de banana. Poti cu ocazia asta sa insisti pe cereale cu orez. Eu una asa fac si acum. Nu spun ca am rezolvat mare lucru, dar.......macar nu-mi scade in greutate si e bine hidratata.
Ioano, dupa umila mea parere, alea sunt urate rau bubele. SI nu par de tantari, mai ales daca s-au inmultit de dimineata (desi zici ca parca s-au mai estompat). SI ANa a facut o reactie alergica urata la tantari. DAr nu asa! LA noi a fost ceva de genul: noaptea geam deschis, dimineata fata muscata, bube mici, ziua urmatoare abia gasesc aceleasi bubite transformate in ceva gigantic. Nu mi-a trecut prin cap sa pozez. Sper sa aflati cauza si sa fie bine!
CE fac bolnaviorii nostri? Sanatate tuturor si mamicile sa ne scrie de bine!
fetele si bebeii.
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
szaboali spune:
Ioana am incercat si cu mucilagiu si cu morcov si cu banana si Smecta si tot moale face. Nan nu il vrea ,interesant Lactovitul il vrea iar eu ii dau ce ii place ei. Am sa merg sa cumpar de la Milupa si o sa vedem daca adica sper sa treaca repede .
ali
poze
IARINA(16.02.2006)
IARINA la 5 luni
tot la 5 luni
szaboali spune:
Bee nici mie nu imi scade in greutate dar totusi prefer sa incerc cu HN ca ma termina psihic chestia asta(ca sa nu vb urat daca deranjeaza). Despre branza nu stiam dar care calcica sau de vaca ?Alte fructe in afara de banana nu ii dau.
ali
poze
IARINA(16.02.2006)
IARINA la 5 luni
tot la 5 luni
anasebe spune:
scutece 80
ana sebe +
tiberiu (13.01.2006)
poze Tiberiu
www.dropshots.com/new.php?userid=121923&cdate=20060505&cimg=0" target="_blank"> filmulete
poze botez
tiberica fara frica