Modificarea incadrarii cadastrale a apartamentului

Modificarea incadrarii cadastrale a apartamentului | Autor: Kya

Link direct la acest mesaj

Ziua buna la toata lumea,

am o intrebare, si poate ma ajuta cineva:

As dori sa stiu daca pot sa modific o garsoniera si sa o transform intr-un apartament cu 2 camere. Spatiu este suficient, si un perete de rigips se poate pune cu usurinta astfel incit sa arate bine.

Dar as vrea sa fac schimbarea oficial, cu tot cu aprobari de la primarie astfel incit in actul de proprietate sa fie specificat apartament cu 2 camere. Aveti idee daca se poate?

Multumesc

Kya - viitoare mamica in asteptare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Se poate modifica si prinde modificarea in actul cadastral dar nu stiu daca ti se va si recunoaste locuinta ca fiind ap. cu doua camere. Eventual ap. cu o camera recompartimentat. Trebuie neaparat consultat si un expert de la Cadastru.

Pasii sunt:
• contactezi un arhitect - comanda proiect
• obtinere certificat de urbanism
• obtinere aviz de la Inspectoratul pr Calit. in Constructii
• obtinere autorizatie de constructie
• anunt incepere lucrari/receptie lucrare (ca sa inchizi autorizatia de constr)
• refacut planul de cadastru cu toate etapele lui, pe care nu le stiu pentru ca eu sunt la punctul anunt incepere lucrari.

Vrei sa vinzi apoi casa, de ce tii sa-ti scrie in acte ca-i ap cu 2 camere?

pisici si floricele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mersi pentru raspuns.

E o chestie tare incurcata si complicata. Adica imi trebuie 2 camere si eu am o garsoniera. Ma gindeam ca poate ies mai usor asa, si decit sa inchiriez un apartament cu 2 camere imi transform garsoniera mea, ca sa corespunda cerintelor de 2 camere.

Dar mi se pare anevoios...

Mergi la inceput

Kya, nu prea inteleg. Tu ai nevoie FIZIC de doua camere? Daca da, compartimenteaza-ti garsoniera, n-ai nevoie de nicio aprobare atata vreme cat nu darami nimic si nu afectezi structura de rezistenta a cladirii. Vei avea astfel 2 camere in care sa locuiesti.

Daca vrei sa-l vinzi ca pe doua camere, atunci e mai complicat, trebuie sa prinzi pe cadastru modificarile (deci iti trebuie dovada - autorizatiile) si sa refaci schita de cadastru. Insa, si aici cred eu ca pot aparea probleme, exista niste standarde constructive pentru fiecare tip de spatiu de locuit, adica o bucatarie nu poate fi mai mica de x metri patrati, un dormior de x mp, exista grade de confort.

Daca tu iti imparti camera in doua NU obtii un apartament cu doua camere, pentru ca probabil o camera nu va avea lumina naturala si acces separat s.a.m.d De aia trebuie contractat un arhitect, ei cunosc prevederile legale si-ti pot spune daca ce vrei tu sa faci e fezabil.

Nu stiu daca am explicat bine, noi am luat autorizatii de exemplu doar pentru desfiintarea unei debarale, fiindca era trecuta pe schita de cadastru si daca vroiam sa vindem casa trebuie refacut cadastrul si prinsa modificarea apartamentului, evident aprobata de autoritatle enumerate in mesajul anterior. Atfel suntem pasibili de amenda si de obligatia de a reconstrui acea camara, fara sa conteze imbunatatirile aduse apartamentului.

pisici si floricele

Mergi la inceput

Vreau sa fac schimb de locuinte, si trebuie musai sa ofer un apartament cu 2 camere. Deci am nevoie ca in acte sa figureze cu 2 camere.
Alternativa era sa inchiriez un apart cu 2 camere si sa il subinchiriez mai departe.
Eu am o garsoniera si m-am gindit ca daca as putea sa o transform in 2 camere, s-ar rezolva totul mai ieftin.

La aspectele pe care le-ai mentionat tu - de exemplu lumina naturala si accesul in camera nu m-am gindit. Ai dreptate, cred ca e cam complicat si nu e fezabil.

Azi mi-a venit ideea si ma gindeam ca "am descoperit America". Din pacate nu se prea poate.

Mergi la inceput

Kya, m-am gandit eu ca e vorba de vreo tranzactie la mijloc, din pacate, dupa cum ai vazut, nu-i deloc atat de simplu pe cat pare.

Ai putea sa faci doua camere, depinde de cum e compartimentata in prezent locuinta ta, dar cu mutarea functiunilor, cu daramare de pereti, deci timp, bani si evident, deoarece traim in Romania, foarte multi NERVI. Eu era sa fac apoplexie din cauza actelor, mai aveam putin si ma paruiam cu o functionara. Ca sa nu-ti mai zic ca pentru a desfiinta acea camara (aflata la mine in casa, in bucatarie) a trebuit sa cer acordul TUTUROR locatarilor, de la parter la 4.

So, not a good idea

pisici si floricele

Mergi la inceput

Si cu toate astea, am vecini care modifica casa cum vor ei, nu mai cer acordul nimanui, darima pereti de rezistenta fara nici un fel de aprobare...

Am renuntat la ideea cu compartimentarea garsonierei, trebuie sa vad cum o rezolv alftel.

Mergi la inceput