Prea multa apa strica?

Prea multa apa strica? | Autor: tusferi

Link direct la acest mesaj

E foarte la moda sa bei apa multa in ziua de azi. Toti doctorii spun sa bei cat mai multa apa. 2-2.5-3 litri minim. Colegele mele si chiar si un coleg de birou beau apa toata ziua, ca sa slabeasca. Cate 5-6 litri
Zilele trecute insa am auzit o poveste de la cumnata-mea, care m-a descumpanit. Ea zice ca are o colega de birou care a baut apa ca disperata, n-a tinut regim, a slabit, dar s-a imbolnavit rau. Sincer, nu prea am crezut povestea. Cine stie de ce s-o fi imbolnavit colega ei de fapt... Totusi am cautat pe net niste articole legate de consumul de apa si singurul articol in care scria ca apa in exces poate dauna este acesta:

http://www.ele.ro/Apa_pentru_sanatatea_noastra_--a4319_r10.html

Voi ce parere aveti? Ati auzit vreodata sa te imbolnavesti de la prea multa apa? De fapt ce-o insemna prea multa? Toti doctorii astia care recomanda sa bei cat mai multa apa, de ce n-or zice oare si "nu exagerati totusi"?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Daca bei prea multa apa iti suprasoliciti rinichii si te poti imbolnavi.In mod normal ar trebui sa bem cam 2l pe zi.Daca e foarte cald putem bea chair 3l.
Orice exagerare strica!

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Depinde de organism, am cunoscut persoane foarte setoase, care beau cate 2-3 l fara probleme, e o necesitate, fie vara, fie iarna. Eu de exemplu ma chinui acum pe caldurile astea sa beau si abia ajung la 1,5 l si asta ca vreau sa mai slabesc. Daca ar fi dupa mine mi-ar ajunge max un pahar de apa si ceva mai multa coca-cola ...

...nu stiu sincer cum ar putea cineva sa bea 6 l de apa pe zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Da, 2-3l mi se par rezonabili desi eu n-ajung la asemenea performante. Nici eu nu sunt genul "setoasa" si nici nu prea cred ca pierd multa apa prin transpiratie, ca nu-mi place deloc caldura si nu stau in caldura. La birou AC, in masina AC, acasa AC, nu transpir mai deloc. Eu cu greu reusesc sa beau 1.5l/zi si nici pe aia nu-i beau in fiecare zi.
Si eu sunt de parere ca orice exagerare strica. 6-7l mi se pare mult si cred ca mi-as muta biroul in WC daca as bea asa multa apa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

eu beau foarte multa apa, de cand m-am nascut. In copilarie nu ma asezam la masa fara cana plina, inainte de supa apa, dupa supa alta cana cu apa, dupa masa alta cana cu apa
daca manac o lingurita de dulceata sau o bucatica de ciocolata beau apa din jumate in jumate de ora toata ziua

sincer, n-am auzit sa se imbolnaveasca cineva de la apa, o fi luat vreun virus de undeva. iar cu slabitul e folclor, slabesti daca nu mananci deloc, sau mananci hipocaloric, cu sau fara apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Interesant de stiut!
http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

Rinichii unui adult sanatos pot "procesa" si 15 litri de apa pe zi.
Dar, in anumite conditii poate sa apara intoxicatia cu apa . In articol se explica ce si cum (copiii sub 6 luni, atlletii, persoane deshidratate care beau multa apa dintr-odata).

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Oooo 15 litri! deci nu e mare pericol sa bea cineva prea multa apa. Nu stiu cine bea cantitati asa mari. Poate doar Silviu Prigoana, ca parca el se lauda ca bea asa mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu exista sa te imbolnavesti de prea multa apa, nu exista ca suprasoliciti rinichii. Cum zice si in articol, trebuie baut zilnic cantitatea eliminata + inca un litru. Asta pe temperaturi normale. La caldurile astea trebuie si mai mult.Exista precautii in ceea ce priveste excesul , dar in anumite boli. Nu e cazul la persoane tinere si active ca noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si daca mai pui in apa un pic de lamaie e minunat ptr ten! Dar apa plata NU minerala!

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by delsim

Nu exista sa te imbolnavesti de prea multa apa, nu exista ca suprasoliciti rinichii. Cum zice si in articol, trebuie baut zilnic cantitatea eliminata + inca un litru. Asta pe temperaturi normale. La caldurile astea trebuie si mai mult.Exista precautii in ceea ce priveste excesul , dar in anumite boli. Nu e cazul la persoane tinere si active ca noi.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

si eu cred la fel....doar apa se spune ca iti curata rinichii si ii ajuta sa elimine toxinele din organism

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Credeti sau nu, intoxicatia cu apa exista si poate duce pana la coma si deces. Cristina_C a dat un link foarte bun care merita citit, macar din curiozitate. Altfel nu cred ca in conditii normale suntem noi candidati la intoxicatie cu apa, aceasta apare cand se bea multa apa dintr-o data, in scurt timp, si mineralele din organism se dilueaza brusc si nu isi mai pot indeplini rolurile.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput