Nume rare
Raspunsuri - Pagina 28
zouzounaki spune:
Amarilda...l-am auzit numai o singura data...deci cred ca este rar si suna frumos
"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca
Aprilie spune:
Premianta clasei mele : Margarita (caciula pe primii 2 a)
Nume vechi taranesti ardelenesti : Melinteana, Titiana, Romioara, Titzia, Valeria
Fete : Nausica, Filumena, Ligia, Codruta, Petronela, Cordelia, Tasica, Antoanela, Marusia ,
Baieti : Celestin , Valerian , Coriolan , Vinicius ( Quo Vadis ),
Cele mai frumoase nume - dupa mine - cele biblice si de sfinti ; citeva :
Iosua (preferatul meu , refuzat complet de sotz))
Ieremia , Amos , Petru
Baietii mei : Ioan si Luca
Daca aveam fete : Sara si Rahela
dyonise spune:
Am cunoscut o ANDROMEDA ENDORA (prenume) care era foarte "cu picioarele pe pamant", iar in scoala generala aveam o colega care se numea HELIANA, probabil de la HELIOS(soare). Acest din urma nume mi-a placut mult.
pet.cost2005 spune:
Sa incep cu inceputul: in primul rand numele meu este rar, chiar daca l-am mai auzit in vreo doua cazuri, Petronela. Apoi, sora mea, Penelopa. Alte nume rare, un fost coleg de generala, Chimonel. Si alte nume intalnite intamplator: Ribana, Talida, Celica, Menta (cred derivat de la Clementa).
Iar printre numele italiene care imi plac si la noi nu sunt, sau sunt intrate de curand, Francesca si Martina.
Petro
ralu_trancu spune:
din pacate pe mene m-au botezat ai mei unul dintre cele mai comune nume ale generatie mele. Asa ca eu vreau sa imi botez piticii cu nume rare, dar nu greu de inteles, sa nu se faca misto . Sabina si Sebastian. Ce ziceti?
Am avut o colega de facultate Hermina, care isi folosea numele si azi am citit intr-un act un prenume pe care ne-am chinuit 4 persoane sa il pronuntam si nu am reusit. cand imi amintesc va spun.
Poze nunta
elyanne spune:
Al meu... Eliana (zic io
) ... daca dau un search pe google parca nu mai e atat de rar, insa eu nu l-am intalnit prea des.
Ralu la mine a fost pe dos cu numele cupilului
Numele meu, de cele mai multe ori, este inteles cu totul altfel... Iuliana, Liliana etc. si de fiecare data trebuie sa-l repet macar odata pana este priceput, apoi urmeaza mirarile de rigoare... n-am mai auzit / intalnit... Asa ca am hotarat copiilor sa le pun nume obisnuite ![]()
Eliana si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
hristina spune:
Am citi pana la pagina 5 dar ma intorc!
Sunt curioasa!
Pe fata noastra VICTORIA HRISTINA!( initial am zis ca Victoria Mina dar am nascut-o pe 23,iar pe 24 iulie era Sf.Hristina; a avut circulara de cordon si puteam sa o strangulez la nastere daca insistam sa nasc normal; printr-un concurs de imprejurari ,am cerut in final cezariana, a fost ok si am considerat ca aceasta sfanta mi-a salvat copilul; asa ca am hotarat sa-i luam numele si sa-i fie ocrotitoare)
Pe mama Severica, de la bunicul pe care l-a chemat Sever
Pe bunica - AURORA
Pe nasa - Gilica
O fosta colega de faculta- FABIOLA
Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos
hristina spune:
Nici numele meu nu e prea des intalnit: KASIANA !
Dianami spune:
Am avut o colega de liceu pe care o cheama Dimela. La inceput mi s-a parut... ciudat, dar m-am obisnuit.
Plus ca era o fata de treaba
.
Am mai avut si Dorinela sau Argentina
.
Edit. Pe fetita mea o cheama si Anastasia, mi se pare un nume frumos si rar, iar pt. noi are si alte semnificatii. Bebelusa a fost facuta in ziua Sf. Mucenite Anastasia
.
Mi-am zis ca daca raman insarcinata si am fetita, o va chema asa
.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
hristina spune:
Dar de CENZIANA, ce ziceti? Il poarta o cunostinta de-a mea din Codlea.
La baieti, cunosc un ALIAN, a carui mama niciodata nu a vrut sa spuna de unde provine numele baiatului.
Tot rare: Narcisa, Sabina, Brandusa, Papusa( e doctorita
)
Pe diriginta din liceu o chema Lizoneta Lucia